P&O Adviseur

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
01-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
477
Status
Gesloten
Referentie
20118262

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315 AB Apeldoorn

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


Omschrijving

Aanvraag 20118262 Tijdelijke inhuur

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een P&O Adviseur.

Profiel organisatie

Personeel en Organisatieadvies (P&Oa) is een adviserende, dienstverlenende en uitvoerende organisatie. Zij helpt medewerkers en managers om de best mogelijke resultaten te bereiken en complexe maatschappelijke opgaven te realiseren.
Personeel en Organisatieadvies voert personeels- en HR-taken deskundig en efficiënt uit voor alle medewerkers van de gemeente Amsterdam. Daarnaast levert zij ondersteuning op het gebied van organisatieontwikkeling, P&O-advies en strategisch personeelsbeleid.

Personeel en Organisatieadvies zet zich in op het vlak van

 • Het verder verbeteren van de uitvoerende processen, het vereenvoudigen en eenduidig maken van de overige HR-adviesprocessen, het standaardiseren van formulieren en het stroomlijnen en uniformeren (van de toepassing) van regelgeving.

 • Het opleiden van medewerkers wat betreft kennis en vaardigheden, het doorvoeren van een cultuurprogramma gericht op gedragsverandering en het inrichten van keten- en processturing. Verwachtingenmanagement, verandermanagement en communicatie richting gebruikers en medewerkers.

 • Het ontwikkelen van de adviesfunctie binnen de organisatie, in een richting waarbij de manager centraal staat in de advisering, maar wel vanuit een focus gericht op het belang van de gehele organisatie.

Profiel afdeling

Personeel en Organisatieadvies (POa) is verantwoordelijk voor de implementatie en ontwikkeling van een eenduidig personeels- en organisatiebeleid. De directie zorgt ervoor dat de organisatie, de structuur en het leiderschap dusdanig optimaal is ingericht dat de medewerkers beter in staat zijn de beoogde resultaten te halen.
Algemeen Advies is één van de zes afdelingen van POa. In de afdeling zijn alle P&O adviseurs, strategisch P&O adviseurs en beleids- en projectadviseurs ondergebracht. De belangrijkste producten en diensten van Algemeen Advies zijn:

 1. Integraal, eerstelijns advies en ondersteuning (op strategisch, tactisch en operationeel niveau) ten behoeve van de stedelijk directeuren en stadsdeelsecretarissen, de managers van de organisatieonderdelen en de afdelingsmanagers met betrekking tot generalistische Personele en Organisatie vraagstukken binnen de gestelde kaders en richtlijnen.

 2. Directie breed account- en relatiemanagement voor alle organisatieonderdelen in de stad ;

 3. Ontwikkeling en implementatie van gemeentebreed P&O beleid- (in samenwerking met Dienst Middelen en Control) en projecten;

 4. Begeleiding bij doorontwikkeling van de organisatieonderdelen binnen gemeente Amsterdam.

De afdeling Algemeen Advies bestaat uit 110 fte en wordt aangestuurd door een afdelingsmanager gesteund door vijf teamleiders.
De P&O adviseurs vallen onder een van de teamleiders en worden flexibel ingezet bij de organisatieonderdelen en stadsdelen.

Profiel opdracht

Binnen de afdeling Algemeen Advies is zo snel mogelijk en tot uiterlijk 1 april 2016 behoefte aan 12 externe P&O adviseurs die flexibel ingezet kunnen worden bij capaciteitsknelpunten, bijvoorbeeld door ziekte van de reguliere adviseurs of door extra werkzaamheden die ontstaan bij reorganisaties.
De Afdeling Algemeen Advies is volop in ontwikkeling. Per januari 2015 zijn alle P&O adviseurs van Amsterdam samengevoegd in één afdeling wat kansen biedt om de P&O adviesfunctie te standaardiseren en verder te professionaliseren.

Het P&O beleid wordt geharmoniseerd, zodanig dat het aansluit bij de nieuwe manier van werken in Amsterdam. Recent is het POa account- en relatiemanagement ingevoerd, waarin de afdeling Algemeen Advies een belangrijke rol vervult.
Als P&Oadviseur adviseer je het management op het taakgebied van personeel en organisatie. Wij zoeken adviseurs met een hands-on mentaliteit, er moet veel gebeuren in korte tijd. Managers hebben hulp nodig om de basis op orde te brengen, belangrijkste taak van de adviseur is om de managers daarbij te helpen en te adviseren.
Als P&Oadviseur maak je onderdeel uit van een accountteam. In dat team zitten naast P&Oadviseurs ook specialisten op P&O gebied, denk aan verzuim, opleiden of mobiliteit. Samen zorgen jullie voor de optimale ondersteuning en advisering aan de lijn.
Je wordt flexibel ingezet en soms bij meer dan 1 organisatie van de gemeente Amsterdam.

Functie eisen

 1. U hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding.

 2. U bent deskundig op het gebied van Personeel en Organisatie en daarmee een vanzelfsprekende gesprekspartner voor de Amsterdamse manager op het gebied van HRvraagstukken.

 3. U hebt minimaal 4 jaar recente werkervaring in het Personeel en Organisatieadvies werkveld op hbo/academisch niveau.

Competenties

 • flexibel

 • resultaatgericht

 • klantgericht

 • kan goed prioriteiten stellen

 • werkt goed en graag samen

Deze competenties zullen getoetst worden tijdens het matchgesprek.

Functie wensen

 1. U hebt ervaring met digitale personeelssystemen.

 2. U hebt in de afgelopen 2 jaar ervaring opgedaan als P&O Adviseur binnen de G4.

 3. U hebt in de afgelopen 2 jaar, advieservaring opgedaan in een overheidsomgeving.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

01-04-2016

Optie op verlenging

Ja

Inzet

24-36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

04-12-2015

Sluitingstijd

09:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  01-12-2015 11:12
  Plaats
  Woudenberg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  02-12-2015 14:32
  Plaats
  Harderwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten