Adviseur Juridische zaken

Intermediair
HerCor
Geplaatst op
01-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
269
Status
Gesloten
Referentie
1122

Omschrijving

Voor een van onze eindklanten zijn wij op zoek naar een Adviseur Juridische zaken sr

Startdatum

1-12-2015

Einddatum

31-3-2016

Aantal uur per week

32

Locatie

Utrecht / Lelystad

Optie

eind 2016

Profielinformatie
Als adviseur juridische zaken draag je bij aan het optimaal functioneren van de netwerken, het hoofdwatersysteem, het hoofdwegennet en het hoofdvaarwegennet. Als adviseur houd je je bezig met advisering en de juridische controle op het gebied van vergunningverlening, handhaving, beheer en onderhoudstaken. Je behandelt Wob-verzoeken, schadeclaims, bezwaren, beroep en schriftelijke klachten. Ook adviseer je over mandaten, mondelinge klachten en bestuursovereenkomsten. Verder adviseer je het Regionaal Crisisteam MN in crisissituaties.

Samen met anderen
In juridische processen word je zowel intern als extern gezien als een betrouwbare partner die vlot in actie komt. Je lost problemen op en neemt hierbij formele richtlijnen en procedures in ogenschouw. Je bent samenwerkingsgericht en in staat om zelfstandig probleemoplossend te opereren. Je onderhoudt hiertoe een relevant netwerk en zoekt de juiste mensen op om gezamenlijk de adviesproducten en –diensten met elkaar te verbinden. Verder neem je deel aan diverse overleggen waarin je de juridische implicaties van (voorgenomen) acties inzichtelijk maakt, zowel gevraagd als ongevraagd

Elke dag beter
In jouw werk streef jij continu naar kwaliteit en zoek je steeds naar verbetermogelijkheden. Je zorgt er persoonlijk voor dat er meerwaarde wordt toegevoegd aan de procesonderdelen. Juridische ontwikkelingen en problemen signaleer je vroegtijdig.
Je levert een bijdrage aan een regionaal uniforme werkwijze en verbeteringen van de processen. In dat kader zorg je voor het naadloos aansluiten op elkaar van de verschillende onderdelen van het juridische proces en werk je conform het PDCA-principe. Je hebt een flexibele houding, staat open voor vernieuwend denken en handelen (zoals KR8 en visueel management) en past ideeën daarvoor snel en proactief toe.

Functie-eisen
Werk- en denkniveau
· Master/doctoraal - WO

Kennis en ervaring
Je hebt een afgeronde academische opleiding Bestuursrecht
Je hebt 3 - 5 jaar relevante werkervaring (bij voorkeur bij RWS) en een gedegen juridische kennis op relevante rechtsgebieden.
Je hebt (indicatief 1-3 jaar) ervaring in het adviseren en het tot stand brengen van advies (deel) producten en diensten.
Ervaring met juridische controle op het gebied van vergunningverlening, handhaving, beheer en onderhoudstaken.
Ervaring met het behandelen van Wob-verzoeken en schadeclaims, het opstellen en toetsen van bestuursovereenkomsten en het voeren van bestuursrechtelijke (voor)procedures.

Meest essentiële competenties
Je bent RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend
Analyserend vermogen
Netwerkvaardig
Plannen en Organiseren
Organisatiesensitief
Overtuigingskracht

Organisatieonderdeel RWS Midden-Nederland
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en –wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat Midden-Nederland maakt, vanuit één Rijkswaterstaat, samen met anderen en elke dag beter, de visie, meerjarenplanning en monitoring voor de hoofd(vaar)wegen en het hoofdwatersysteem rond Utrecht, Flevoland en de randen van de omliggende provincies.
RWS Midden-Nederland heeft de excellente kennis en expertise die nodig is om de draaischijf Nederland in beweging te houden en om de zoetwatervoorraad van Nederland op peil te houden, te verdelen en de waterkwaliteit te bewaken. Deze bundeling van 'Nat' en 'Droog' maakt RWS Midden-Nederland Sterk in de Regio.

De Regionale onderdelen van Rijkswaterstaat zijn integraal verantwoordelijk voor de bij RWS in beheer zijnde netwerken en voor het optimaal beheer, gebruik en de ontwikkeling van deze netwerken. Hier moet ook het spanningsveld gemanaged worden tussen Regionaal maatwerk enerzijds en Landelijke Prestaties en Uniformiteit anderzijds. De processen in de Regionale onderdelen van Rijkswaterstaat zijn vormgegeven vanuit het Assetmanagement en Omgevingsmanagement. Bij omgevingsmanagement staat niet zozeer het managen van de omgeving centraal, maar vooral vanuit goed relatiebeheer en klantencontact samenwerken met onze partners in de regio. Assetmanagement wordt strategisch en risicogestuurd ingevuld op basis van de hele levenscyclus van de assets. Naast Assetmanagement en Omgevingsmanagement wordt vanuit Vergunningverlening & Handhaving de initiatieven gereguleerd op de drie netwerken en houdt RWS integraal toezicht op de deze netwerken.

De afdeling - Werkenpakket
De afdeling Werkenpakket heeft als doel om, als partner in business, het fluctuerende werkenpakket in de regio efficiënt en effectief te laten verlopen. De afdeling Werkenpakket vervult een belangrijke rol in de Check- en Act-fase van de PDCA-cyclus in de regio.
De afdeling Werkenpakket vervult een spilfunctie in de netwerkmonitoring, in het proces Informatievoorziening voor het eigen proces Sterk in de Regio en zorgt voor de juridische kwaliteit van producten en diensten binnen de rechtsgebieden die relevant zijn voor de (regionale- en niet-projectgebonden) productie van RWS. Daarnaast adviseert en ondersteunt de afdeling Werkenpakket de OG-rol in de regio. De afdeling Werkenpakket bewaakt de programmering namens de Directeur BV en ondersteunt de HID in de eindverantwoordelijkheid voor veiligheid in de regio. De afdeling Werkenpakket zorgt voor opdrachtgeverschap richting de CD en CIV voor het leveren van goede producten en diensten voor kantoorautomatisering en huisvesting.

Omschrijving
Knock-out
Belang (1 = minst, 10 = meest)

De kandidaat vervult totaal niet meer dan 36 uur per week bij Rijkswaterstaat: 10
Afgeronde academische opleiding Bestuursrecht: 10
Bij voorkeur werkervaring binnen RWS: 10
Je hebt 3 – 5 jaar relevante werkervaring en een gedegen juridische kennis op relevantie rechtsgebieden (Algemeen bestuursrecht, Waterrecht en Verkeersrecht): 10
Je hebt (indicatief 1-3) ervaring in het adviseren en het tot stand brengen van advies (deel) producten en diensten: 8
Ervaring met het behandelen van Wob-verzoeken en het voeren bestuursrechtelijke (voor) procedures (min. 3 jaar): 8
Ervaring met juridische controle op het gebied van vergunningverlening, handhaving, beheer en onderhoudstaken (min. 3 jaar): 6
Ervaring met het opstellen en toetsen van bestuursovereenkomsten (Min. 3 jaar): 6

Aanvraag sluit op7-12-om 1600 uur.

Alleen als uw werkervaring overeenkomt met de aanvraag, ontvangen wij graag uw

  • CV (word-document), maximaal 4 pagina's en geen logo;

  • BSN nummer

  • Motivatie;

  • 2 referenties van een van de laatste relevante opdrachten (referenties worden pas na toestemming gebeld);

  • Uurtarief (indicatie);

  • Beschikbaarheid en geboekte vakanties;

  • Onder vermelding van vacaturenummer: 1122

(goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten