Security beheerder SOC

Opdrachtgever
ItaQ BV
Geplaatst op
01-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
417
Status
Gesloten
Referentie
ht-Security beheerder SOC

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 235 opdrachten
 • Yacht bv 33 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Werkzaamheden Security beheerder SOC?
Wij zoeken een enthousiaste Security Operator die opereert als medewerker binnen het SOC en voert Security diensten uit. De Security Operator is vanuit zijn kennis en ervaring en met gebruik van aanwezige tooling in staat om Security incidenten te ontdekken en te analyseren en hierover te rapporteren. De Security Operator voert actief bewakingsdiensten en controles uit en beschikt over voldoende vaardigheden om de middelen van het SOC op een correcte manier toe te passen. De Security Operator ondersteunt in het beheer van onderliggende Security oplossingen. Ben je integer, resultaatgericht, communicatief vaardig en analytisch, dan ben jij de Operator die wij zoeken…Lees dan gauw verder en solliciteer!

Werkzaamheden

 • Eerstelijns monitoren, call en case handling

Je eerstelijns verantwoordelijk voor Security en Flow monitoring.
Het verwerden van meldingen en signaleringen van security incidenten, dreigingen en kwetsbaarheden. Het verwerken van Identity en Access Management (autorisatie) verzoeken. Het bijhouden van de SOC kennisbank met de laatste security kennis.

 • Ondersteunen

Ondersteunt in het onderhouden van SOC diensten en stemt deze af met de verantwoordelijke Senior Security Specialist. Ondersteunt in de response activiteiten bij kleinere Security incidenten. Ondersteunt Threat- en Vulnerability management binnen het SOC. Je houd je kennis over bekende dreigingen actueel;

 • Rapporteren

Je ondersteunt bij interne onderzoeken en aanvullende risico analyses en rapporteert hierover. Daarnaast escaleer je mogelijke incidenten naar het SOC management of Senior Security specialisten. Ook het rapporteren over de veiligheid van IT Infrastructuur en business applicaties conform afgesproken rapportage structuur is een onderdeel van je werkzaamheden.

 • Geheimhouding

Voor deze functie worden zware eisen gesteld aan de integriteit en de betrouwbaarheid van de medewerker en daarvoor geldt ook een geheimhoudingsplicht die zwaarder is dan de geheimhoudingsplicht in de arbeidsovereenkomst.

Functie eisen

 • Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur met een exacte afstudeerrichting.

 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als technisch Security Specialist;

 • Je bent CISSP/CEH gecertificeerd. Aanvullende (Security) certificeringen is een pre.

 • Je kunt goed problemen analyseren, je beschikt over verandervermogen en de drang tot zelfontplooiing. Zo ben je bereid continu te leren en te specialiseren.

 • Daarnaast ben je bereid om standby-diensten te draaien, buiten de kantoortijden.

 • Ervaring met SIEM QRadar en McAfee.

 • Netwerk in het Security vakgebied, o.a. met Telecombedrijven en Nederlandse Overheid.

Overige informatie

Locatie

Zwolle

Start

ASAP (40 uur per week)

Duur

6 maanden met optie op verlenging

Recruiter

Mark Noordam

PS. CV's zonder specifieke motivatie en/of CV's waar de motivatie niet op aansluit op deze rol worden niet in behandeling genomen.
In de specifieke motivatie dienen punten uit de Functieomschrijving & Functie eisen duidelijk naar voren te komen.

Attentie

Indien we verder gaan in de procedure wordt u gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentie checks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectie proces.

Reageren

Past u in bovenstaand profiel, dan ontvangen wij graag per email de volgende gegevens

 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief achternaam, geboortedatum, woonplaats en foto);

 2. Motivatie specifiek gericht op het bovenstaande functieprofiel;

 3. Uurtarief (excl. BTW, inclusief reiskosten);

 4. Beschikbaarheid en overige relevante informatie, zoals geplande vakanties.

Wie zijn wij?
ItaQ Interim Professionals BV is een detachering & consultancybureau op het gebied van ICT en is gespecialiseerd in het tijdelijk opvullen van interim functies. De Interim Professionals van ItaQ hebben minimaal HBO-niveau en een lange werkervaring.

Wij leveren o.a. project-/programmamanagers, analisten/architecten en inhoudelijke specialisten op het gebied van ERP/CRM/Datawarehousing/Applicaties, Internet & E-business, Outsourcing, Informatiebeveiliging & Auditing en (Tele)Communicatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten