Hoofd Procurement Desk

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
01-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
54
Status
Gesloten
Referentie
92150283

Omschrijving

Het huidige hoofd van de Procurement Desk is helaas tijdelijk uitgevallen.

Daarom zijn wij op zoek naar een interim manager die zorg kan dragen voor de dagelijkse aansturing van de Procurement Desk.

Ben jij een ondernemende en inspirerende leidinggevende die voor verbinding, efficiëntie en verbetering gaat zorgen? Dan is dit jouw kans.

Functiebeschrijving
In deze functie ben je, in nauwe samenwerking met je team, verantwoordelijk voor het inrichten en optimaliseren van de operationele inkoopprocessen, contacten met leveranciers en interne collega’s.

Je stuurt je team aan, implementeert de bestaande visie uit voor het operationele inkoopproces samen met manager Procurement en brengt partijen samen met kennis over het inkoopproces en het begeleiden van kleinere inkooptrajecten. Denk daarbij aan contractmanagers en bestellers.

Als Interim Hoofd Procurement Desk lever je een prachtige bijdrage aan belangrijke strategische pijlers: duurzaam inkopen en besparen!

De afdeling Procurement is verantwoordelijk voor het inkoopproces voor de gehele organisatie. Dit betekent dat de inkopers het proces voor de aankoop van windmolens en warmtekrachtcentrales faciliteren, maar ook de contractonderhandelingen met uitzendbureaus doen.
De Procurement Desk is een redelijk nieuwe afdeling binnen Procurement, waar alle interne collega’s en leveranciers hun vragen kunnen stellen op gebied van inkoop.

Jouw activiteiten

Operationele inkoopproces

 • Het aansturen en begeleiden van het Procurement Desk team (ongeveer 8 mensen) en het oplossen van de dagelijkse problemen

 • Het sturen van de operationele inkoopprocessen van Eneco en het meedenken over standaardiseren van operationele processen.

 • Leveranciersgegevens en rapportages

 • Ketenverantwoordelijkheid naar de financiële afhandeling en contacten onderhouden met crediteurenadministratie en bankverwerking.

 • Linking pin zijn tussen de Procurement Desk en het MT van Inkoop

Onderhouden interne en externe contacten
Je bent het aanspreekpunt voor leveranciers én interne collega’s, gericht op snelle en correcte beantwoording. Een belangrijke rol voor het imago van de organisatie richting de markt en voor het efficiënt verloop van interne (klant)processen.

Jouw profiel

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende, bij voorkeur in een service gerichte omgeving

 • Je bent in staat om je team te coachen en te motiveren

 • Hbo+/WO werk- en denkniveau (minimaal afgeronde hbo opleiding)

 • Bij voorkeur 3 werkervaring in het inkoop, verkoop of contractmanagement werkveld.

 • Je bent sterk in proces-denken en hebt ervaring in een procesgerichte omgeving.

 • Je denkt en handelt commercieel

 • Je hebt goed ontwikkelde analytische vaardigheden en

 • Je bent accuraat en betrouwbaar

Voorwaarden

Startdatum

z.s.m.

Duur contract

minimaal 2 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren

32 – 40 uur per week

Interesse? Graag ontvangen wij je cv en motivatie (toegespitst op de functie) uiterlijk donderdag 3 december 10.00 uur. Vermeld hierbij s.v.p. ook je uurtarief (inclusief reiskosten, exclusief BTW).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten