sr. HR adviseur met ruime reorganisatie kennis en ervaring

Opdrachtgever
VOOR
Geplaatst op
02-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
80
Op locatie
Ja
Reacties
0
Bekeken
49
Status
Gesloten
Referentie
A00249.10

Afrondingstoelichting

ik was uiteindelijk blij dat jullie de opdracht afgekeurd hebben (wegens geen tijdsduur) omdat ik vanuit mijn eigen netwerk overladen ben met goede reacties :-)


Omschrijving

DE ORGANISATIE EN DE SITUATIE
Voor een grote en multidisciplinaire zorg-organisatie in de Randstad zoeken wij per 4 januari 2016 een ervaren HR adviseur met ruime reorganisatie ervaring om het HR team te versterken in 2016 (3 tot 4 dagen per week).

Het betreft een organisatie (ruim 3000 medewerkers) waar zowel intramurale, extramurale als specialistische zorg geleverd wordt vanuit een tiental locaties. Er werkt een breed scala aan zorg-professionals. Van (huis)artsen tot verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. In 2016 spelen er diverse reorganisatie en verander-trajecten binnen de organisatie. Variërend van een forse intramurale beddenreductie (met bijbehorende personeelsreductie), krimp van ruim 30% van de overhead (organisatie breed bij alle stafafdelingen) en diverse verzelfstandigings- en verkoop trajecten van bedrijfs(zorg)onderdelen. Al deze trajecten worden op dit moment in diverse werkgroepen zorgvuldig voorbereid.

De afdeling HR bestaat uit 12 FTE waarvan 4 HR adviseurs en wordt aangestuurd door de manager HR. ivm de komende reorganisatie en veranderingen zijn wij op zoek naar een ervaren HR adviseur die gedurende heel 2016 voor 3 tot 4 dagen per week het HR team kan versterken op het reorganisatie dossier. De afgelopen jaren zijn er al diverse verandertrajecten geweest binnen de organisatie waardoor er de nodige achterstand is ontstaan in het op orde hebben van dossiers en zijn er werkzaamheden blijven liggen op portefeuilles zoals functie- en loongebouw.

Om alle voorgenomen reorganisaties en veranderingen zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen is het van belang om administratieve zaken op orde te brengen en om het HR team te versterken met een HR adviseur met ruime ervaring met reorganisaties. Binnen het huidige HR team bestaat, behalve bij de manager, weinig reorganisatie-ervaring. Het accent in Q1 en Q2 van 2016 ligt op het verder concretiseren van de reorganisatie plannen met bijbehorende formatieplaatsenplannen en advies aanvragen en het opschonen en actualiseren van relevante informatie in alle systemen. Vanaf Q3 met een doorloop naar 2017 zal de grootste personele reductie plaats gaan vinden.

INHOUD VAN DE OPDRACHT
Je houdt je binnen de afdeling voornamelijk bezig met reorganisatie gerelateerde dossiers. Twee van de 5 andere adviseurs zullen zich naast hun dagelijkse werkzaamheden ook bezig houden met reorganisatie vraagstukken. De andere HR adviseurs richten zich op going concern en 'reguliere' HR taken. Dit betekent dat je ook niet bij alle overleggen etc aanwezig hoeft te zijn. Samen met je opdrachtgever, de manager HR, bepaal je welke activiteiten en overleggen tot jouw opdracht en werkzaamheden behoren.

De inhoud van je opdracht is het adviseren over en mede op orde brengen/aansturen van alle informatie en/in systemen die nodig is tbv de personele kant van reorganisatie. Denk aan het in kaart brengen/dossiers op orde hebben van salaris, dienstjaren (wel/niet met uitzendbureau verleden), uitwisselbaarheid van functies etc. Daarnaast is een belangrijke taak het, samen met de HR manager, adviseren en begeleiden van de RvB en managers van de verschillende bedrijfsonderdelen bij het zetten van de juiste stappen in de reorganisatie. Zowel qua inhoud als proces. Je ondersteunt de managers bij gesprekken met medewerkers en het opstellen van vaststellings- en beëindigingsovereenkomsten, Ook onderhoud je contacten met relevante externe partijen zoals UWV, vakbond en mobiliteistbureau(s). De exacte inhoud van je opdracht bepaal je samen met je opdrachtgever, mede gebaseerd op jouw ervaring met reorganisatie trajecten.

WIE WIJ ZOEKEN
Je bent een ervaren HR adviseur die gepokt en gemazeld is op het gebied van reorganisaties.
Je hebt ervaring met reorganisatietrajecten bij verschillende organisaties in diverse sectoren.
Je kent het (bureaucratische) proces van reorganisatie en weet waar valkuilen en succesfacturen zitten.
Je beschikt over actuele kennis over zaken zoals: relevante wet- en regelgeving, formatieplaatsen plannen, (voorgenomen)adviesaanvragen met OR, afspiegelingsprincipes, wachtgeldregelingen, vaststellings- en beëindigingsovereenkomsten.
Je hebt ervaring met het werken met verschillende CAO's.
Je hebt bij voorkeur ervaring en minimaal affiniteit met de zorg.
Je bent precies op de inhoud en slim en strategisch op het proces.
Je bent 'hard' op de zaak en 'zacht' op de persoon.
Je verbindt als persoon en bent een teamspeler.
Je beschikt over sterke adviesvaardigheden.
Je hebt een natuurlijk talent om collega teamleden mee te nemen en het reorganisatieproces te coördineren.
je houdt rust en overzicht in een hectische situatie en vindt het een uitdaging om een ingewikkeld proces tot een succes te maken.

BESCHIKBAARHEID EN TARIEF
Het betreft een opdracht per 4 januari 2016 voor de duur van (minimaal) een jaar voor 3 tot 4 dagen per week.

Het betreft een zorg-organisatie met bescheiden financiële middelen. Hier bij je tariefsindicatie graag rekening mee houden evenals met de duur en de omvang van de opdracht.

PROCEDURE EN REACTIE
De selectiegesprekken staan gepland op 9 en 10 december in Rotterdam.
De voordrachtsgesprekken bij de opdrachtgever zijn op woensdagmiddag 16 december tussen 13.30 en 17.00 uur.

ps: mocht je bovenstaande data verhinderd zijn dan heeft het geen zin om te reageren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten