Projectleider voorbereiding (wegen)infrastructuur

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
02-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
335
Status
Gesloten
Referentie
IGB53470098

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectleider met aantoonbare ervaring met relevante wet- en regelgeving (geluid, luchtkwaliteit, flora en fauna, water, bodem, verhardingen en archeologie).

Wie?

Onze opdrachtgever is een verzelfstandigde dienst binnen de regio Utrecht. De dienst is verantwoordelijk voor het beheren en realiseren van het complete regionale tramvervoersysteem, nodig om de groeiende mobiliteitsbehoefte in de regio Utrecht op te vangen.

De afdeling Wegen staat voor het bereikbaar en leefbaar houden van de provincie. Dit doen ze door het bestaande (water)wegennet veilig in te richten, doelmatig en duurzaam te onderhouden en slim te benutten. En indien noodzakelijk, door bestaande wegen uit te breiden en nieuwe wegen te bouwen. De afdeling Wegen behoort daarmee tot het primaire proces en tot de primaire taken van de Provincie. Een goede bereikbaarheid, met oog voor de verkeersveiligheid en kwaliteit van de leefomgeving is ook 1 van de 4 opgaven in de strategische agenda.

Het team Project- en Programmamanagement is proceseigenaar van het ontwerpen, reconstrueren, realiseren en groot onderhoud van bestaande en nieuwe fysieke (water)wegen. Jaarlijks regelt het team circa 50 aanbestedingen met een totale waarde van ongeveer € 30 miljoen. De 4 functies die het werk voorzien zijn de volgende:

 • Projectleiders voorbereiding (infrastructuur) schaven inhoudelijke plannen bij en zorgen voor het voorbereiden van de interne en externe omgeving (inclusief RO-procedures en onderzoeken naar lucht, geluid en archeologie en dergelijke), zodat bouwcontracten gesloten kunnen worden.

 • Projectleiders uitvoering (infrastructuur contracten), die inhoudelijke contractmanagers en directievoerders zijn, regelen de contracten en bestekken voor de bouw met de marktpartijen, voornamelijk aannemers.

 • Technische verkeersontwerpers zijn vanaf het begin van een probleemverkenning bij MEC betrokken en brengen de mogelijke oplossingen en kostenramingen in beeld.

 • Toezichthouders vertegenwoordigen de Provincie in het veld tijdens de realisatie van provinciale projecten.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent projectmatig verantwoordelijk voor kleine en middelgrote infrastructuur projecten van het moment dat ze bij de afdeling Wegen overgedragen worden tot dat ze opgeleverd zijn tot de overdracht aan beheer.

 • U zorgt voor alle voorbereidende werkzaamheden (vergunningen, onderzoeken, lokale draagvlak) dat de projecten scope-vast zijn en klaar staan voor bestek- of contractuitwerking, wat een collega Projectleider Uitvoering verder doet.

 • U werkt audit-bestendig volgens de huidige werkprocessen.

 • U biedt voorstellen aan voor verbeteringen, voorbeelden van hoe verbeteringen ingebracht kunnen worden, vooral in het kader van voorspelbare planning van projecten, capaciteit, middelen en beheer en onderhoud op langere termijn.

Eisen

 • U hebt tenminste een afgeronde technische hbo-opleiding bij voorkeur Civiele Techniek, Weg- en Waterbouwkunde of Ruimtelijke Ordening.

 • U hebt tenminste 5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie.

 • U hebt aantoonbare ervaring met relevante wet- en regelgeving (geluid, luchtkwaliteit, flora en fauna, water, bodem, verhardingen en archeologie).

 • U hebt aantoonbare ervaring met het opzetten van projectteams en het formuleren van projectopdrachten (projectmatig werken).

 • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring met ruimtelijke ordeningsprocedures.

 • U hebt aantoonbare werkervaring binnen een overheid.

 • U hebt aantoonbare ervaring met omgevings- en risicomanagement.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor gemiddeld 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2016, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Hoe?

Reageer vóór dinsdag 8 december aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten