Senior Contractmanager Sociaal Domein

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
03-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Kampen / Zwolle
Reacties
1
Bekeken
194
Status
Gesloten
Referentie
BCTRHI344

Afrondingstoelichting

Bedankt voor uw reactie. Uw CV is beoordeeld, maar helaas is er op basis van de gunningscriteria gekozen voor een andere kandidaat.
Wij wensen u veel succes met het vinden van een nieuwe opdracht. Hou daarvoor ook onze website in de gaten.

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,
Edgard Kosman
Becoss


Omschrijving

Organisatie
Het Shared Service Center Bedrijfsvoering is een bijzondere eenheid van de gemeente Zwolle. Bijzonder omdat het niet alleen diensten verricht voor de gemeente Zwolle, maar ook voor de gemeente Kampen en de Provincie Overijssel. En in de toekomst mogelijk ook voor andere organisaties.

Het SSC neemt haar klanten taken uit handen op het gebied van ICT-Beheer en –projecten, Inkoop en Contractmanagement (I&C) en Personeels- en Salarisadministratie. Door deze ondersteunende activiteiten in het SSC uit te voeren beogen de samenwerkingspartners hun organisatorische kwetsbaarheid te verkleinen, kwaliteit en efficiency te vergroten, de professionaliteit en deskundigheid van medewerkers te vergroten en ook betere inkoopvoorwaarden te realiseren door investeringen te bundelen.

Onze lange termijn visie is het professioneel en effectief ondersteunen van onze klanten bij het halen van hun doelen. I&C doet dit door de introductie van nieuwe aanbestedingsmethoden, optimalisatie van inkoopprocessen en contractrealisatie, en het ontwikkelen van inkoop awareness bij de klant organisaties.

Project
De gemeente Kampen is bezig met het professionaliseren van contractmanagement binnen het Sociale Domein. Het jaar 2015 zal voor een belangrijk deel in het teken staan van het fijnslijpen van de afspraken tussen de gemeenten en de zorgverleners en het uitwerken van het participatie vraagstuk. Omdat het hier voor een groot deel gaat over het ontwikkelen van nieuwe kaders en een ontwikkelingsvraagstuk (“het moet beter en goedkoper”) voor zowel de gemeenten als de zorgverleners ligt hier een kans voor contractmanagement. Door het sturen op de afgesproken KPI’s waar nodig en daarnaast oog hebben voor de ontwikkelagenda kan Contractmanagement een belangrijke bijdrage leveren in dit proces.

Kandidaatomschrijving
Functieomschrijving
Voor Gemeente Kampen is SSC I&C op zoek naar een ervaren contractmanager. In deze rol werk je nauw samen met de inkoper aan de uitbouw van contractmanagement voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) binnen het sociaal domein. Met jouw kennis en ervaring op het gebied van contractmanagement ondersteun je de inkoopadviseur(s), beleidsmakers én leveranciers bij de verdere professionalisering en implementatie van de reeds afgesloten overeenkomsten. Het leggen van contacten en onderhouden van relaties met klanten en leveranciers is een belangrijk onderdeel van de functie.

Wat ga je doen

 • Je bouwt verder aan de inrichting van contractmanagement, haakt de juiste personen van de verschillende afdelingen hierbij aan en maakt een planning voor de contractmanagementagenda;

 • Je voert evaluaties van de prestaties van de zorgaanbieder uit in nauwe samenwerking met de verantwoordelijken in de lijn en met de inkoper;

 • Je geeft op basis van de evaluaties adviezen en implementeert verbeteringen;

 • Samen met de zorgaanbieder geef je invulling aan het verbeteren van de kwaliteit, en ontwikkeling van de dienstverlening tijdens de looptijd van het contract;

 • Samen met de zorgaanbieder geef je invulling aan het verbeteren van de kwaliteit, en ontwikkeling van de digitalisering van het facturatie- en van het rapportageproces;

 • Samen met de verantwoordelijke lijnmanager, de inkoper en de afnemende gemeenten zorg je voor de continuïteit en monitor je kwaliteit van de dienstverlening;

 • Je ondersteunt de verantwoordelijke budgethouders/beleidsmedewerkers/consulenten bij de invulling van hun rol en verantwoordelijkheden. Ze kunnen met jou sparren over problemen die ze tegen komen;

 • Je werkt nauw samen met de inkoper in het ontwikkelen van nieuwe kaders en het ontwikkelingsvraagstuk binnen de Wmo in samenhang met de andere domeinen

 • Je gebruikt je ervaring om deze problemen en obstakels helpen op te lossen. Je ondersteunt de gemeenten bij het integraal (door)ontwikkelen (“beter en goedkoper”) van de contracten op de lange termijn en hebt daarbij een scherp oog voor het uitbreiden en toevoegen van waarde op de bestaande dienstverlening.

Persoonlijk profiel
Als contractmanager beschik je over tenminste een HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring als contractmanager. Affiniteit met het sociale domein en kennis van (Europese) wet- en regelgeving inzake aanbestedingen zijn een pré. Je beschikt over een enthousiasmerende en overtuigende inbreng gericht op samenwerking. Kennis van Supplier Relationship Management (SRM) in theorie en praktijk is een pré.

Competenties
Je bent een zelfstarter met een pro-actieve houding en tevens ben je;

 • Communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk

 • Ondernemend en commercieel handelend

 • Relatiegericht

 • Een creatieve aanpakker

 • En doelgerichte doorzetter.

Toelichting op rooster
De kandidaat zal voornamelijk werkzaam zijn op locatie Kampen. Voor overleg e.d. zal de kandidaat op locatie Zwolle aanwezig zijn. De inzet varieert tussen de 16 en 32 uur per week en is afhanklijk van de behoefte.

Eisen
Werkervaring Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar als Contractmanager.
Referentie vereist
Opleiding Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding

aanleveren bij offerte
Motivatiebrief, maximaal 1/2 A-4 pagina

Gunningscriteria
Werkervaring Sociaal DomeinOp CV aantoonbaar minimaal 0,5 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, met contractmanagement Sociaal Domein.
Werkervaring Publieke SectorOp CV aantoonbare werkervaring met contractmanagement binnen de publieke sector.
Werkervaring Op CV aantoonbare werkervaring, opgedaan in de afgelopen 10 jaar als Contractmanager

Aanvang opdracht

4-1-2016

Voltooiing opdracht

30-12-2016

Optie verlenging

3 x 6 maanden

Standplaats

Kampen / Zwolle

Vakgebied

Verkoop & Inkoop

Uren

32 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  04-12-2015 11:03
  Plaats
  Bloemendaal

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten