strategisch adviseur HR en Organisatie

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
04-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
342
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.


Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-1-2016

Einddatum

1-7-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24-36

Sluitingsdatum

7-12-2015 om 8:00 uur

Doelstellingen programma
Het programma Dienstverlening naar Mobiel heeft rechtstreeks effect op het bedieningsmodel van Waternet aan haar 1,2 miljoen klanten. Op dit moment verstuurt Waternet nog circa 2,5 miljoen facturen en ontvangt ze 300.000 telefoongesprekken per jaar. De eerste doelstelling is 80% van het klantcontact te digitaliseren zodat dit online én geautomatiseerd verloopt. De tweede doelstelling is tweeledig. Allereerst is de introductie van werkmethoden zoals Agile Scrum bedoeld om de aansluiting tussen business en IT te verbeteren en het vermogen van Waternet om aan te haken bij een snel veranderende digitale omgeving te vergroten. Ten tweede moet de implementatie van zelfsturende teams ervoor zorgen dat die binnen LEAN cycli afdelingsprocessen structureel verbeteren totdat de offline klant (20% van het klantcontact) het ervaren maatwerk met een 8+ tevredenheid beoordeeld. De nieuwe werkwijze zoals Lean en Agile die gebruikt worden in het programma hebben een olievlekwerking over de hele organisatie.

Probleemstelling
In het programma werken medewerkers uit de diverse disciplines van de organisatie. De nieuwe werkwijze zoals Lean en Agile vraagt andere vaardigheden van de medewerkers en de aansturing van de leidinggevenden. Leidinggevenden zoeken
hier naar een overkoepelende HR visie, ondersteuning in het verandertraject en regie op de verschillende HR processen
binnen het veranderdomein. Tegelijkertijd vraagt de veranderende organisatie ook om een andere samenwerking tussen teams en afdelingen, om een andere organisatie-inrichting en om een andere organisatievisie. Die wordt nu geactualiseerd
in een jaarlijks Strategische Persoonsplanning, maar deze mist aan slagkracht.

De strategisch adviseur vervult de behoefte van de afdelingshoofden om als sparringpartner op te treden als coach,
adviseur en begeleiding bij de implementatie van de veranderingen in de organisatie die worden geïnitieerd door of
als gevolg van het programma DnM. De strategisch adviseur opereert primair op strategisch en tactisch niveau, maar wordt ook beoordeeld op zijn of haar bijdrage aan het succes van de feitelijke veranderoperatie.

De strategische adviseur rapporteert aan de programmamanager en aan de opdrachtgever vanuit de directie. De ideale kandidaat heeft ruime ervaring met LEAN en/of Agile implementaties in grootschalige dienstverlenende organisaties en grote affiniteit met de interactie tussen IT-Business. Zijn of haar kracht zit in het vermogen om in deze geformaliseerde structuren met een sterk technisch karakter ruimte te creëren voor de menselijke maat. Hij of zij adviseert slagvaardig en proactief in de inzet en verbetering van het HR instrumentarium om de programma- en organisatiedoelen te helpen bereiken.

Functie eisen

Eisen
-in het bezit van een erkend HBO/WO diploma
-in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare strategische advieservaring in grootschalige verandertrajecten.
-In de afgelopen 7 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare actuele ervaring met advisering en implementatie van (semi) overheid organisatieveranderingen.
-in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met adviseren van organisaties in transitie naar LEAN en Agile werkwijze.

Zeer gewenst
-Is de kandidaat in het bezit van een certficaat Black Belt of Master Black Belt of ruime ervaring met LEAN implementaties binnen grootschalige dienstverleningsprocessen
-ruime of onderscheidende ervaring met het adviseren van organisaties in de transitie naar een digitaal dienstverleningsmodel voor eindklanten
-ruime of onderscheidende ervaring met het inzetten en verbeteren van een breed HR instrumentarium. Bij voorkeur binnen de semi-overheid

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  04-12-2015 12:36
  Plaats
  Groenekan

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-12-2015 14:42
  Plaats
  Roosteren

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten