Senior adviseur bodem en ondergrond

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
04-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
241
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-2-2016

Einddatum

1-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

20

Sluitingsdatum

11-12-2015 om 9:00 uur

De afdeling levert specialistische en integrale adviezen voor ruimtelijke ontwikkelingen, vergunningen, toezicht en handhaving en beleidsontwikkeling. Dit doet zij voor de gemeente, maar ook in opdracht van regiogemeenten. De verschillende vakgebieden werken en denken samen aan oplossingen, kansen en mogelijkheden voor ruimtelijke opgaven en beleid. Die samenwerking zoeken we niet alleen binnen onze eigen afdeling en eenheid, maar juist ook met onze opdrachtgevers en met de verschillende partijen in de stad. Naast adviezen op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingen, levert de afdeling belangrijke bijdragen aan beleidsontwikkeling en uitvoering op het gebied van milieu & ondergrond, groen en landschap, cultuurhistorie, monumenten en archeologie.

Visie op de Ondergrond & Gebiedsbeheerplan (grondwater) Zwolle Centraal Zwolle heeft een vooruitstrevende visie op de integrale aanpak van grootschalige grondwaterverontreinigingen. De afgelopen jaren is na de totstandkoming van deze visie en het vaststellen van het uitwerkingsplan (gebiedsbeheerplan) door een team gewerkt aan een unieke aanpak om de visie in de praktijk toe te passen. Het accent heeft hierbij de laatste twee jaar gelegen op onderhandelen met grondeigenaren en andere betrokken partijen en het overnemen van de verantwoordelijkheid van grondwaterverontreinigingen na het sluiten van (maatwerk)afkoopovereenkomsten. Ook in de komende periode (2016-2017) zal hier aandacht voor nodig zijn, al verschuift het accent in deze periode naar het uitdenken en –voeren van een gebiedsdekkend monitoringsplan en het (laten) ontwikkelen van een grondwatermodel. Verder wordt ook gewerkt aan de doorontwikkeling van de Visie op de ondergrond, waarbij de verbreding gezocht wordt met thema’s als de wateropgave en toekomst bestendige stad.

Kandidaatomschrijving

 • Ruime ervaring met toepassing Wet bodembescherming (specifiek gebiedsgericht grondwaterbeheer) en ondergrondbeleid

 • Ervaring met opstellen afkoopregelingen, onderhandelingen en contractvorming in het kader van gebiedsgericht grondwaterbeheer

 • Ruime ervaring met ontwikkeling en implementatie van ondergrondvisie en – beleid en duurzaam gebruik van de ondergrond

 • Ervaring met het werken in een bestuurlijke omgeving en bestuursadvisering

 • Ervaring met en creativiteit voor de inzet van Wet bodembescherming middelen

 • Ervaring met aanpak en bescherming van drinkwaterwinning in het stedelijk gebied

 • Ervaring met doelstellingen van projecten in het kader van klimaatactieve stadsontwikkeling

 • Kennis van subsidiemogelijkheden en voldoende contacten om hier gebruik van te kunnen maken

 • Kennis van de op stapel staande ontwikkelingen rondom de Omgevingswet en Strong

 • Specifieke kennis van een zandgemeente als Zwolle is een pré

 • Je beschikt over een goed (kennis)netwerk en relaties met overheden, drinkwaterbedrijf en adviesbureau’s

 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden

 • Je bent klantgericht, resultaatgericht en oplossingsgericht en in staat vanuit de politieke maatschappelijke context te adviseren.

Alle werkzaamheden voer je uit in nauw overleg en onder de eindverantwoording van de senior adviseur milieu van de afdeling en de gebiedsbeheerder van Zwolle Centraal.

Functie eisen

-minimaal 10 jaar werkervaring. opgedaan in de afgelopen 15 jaar, met technische beleidsadvisering op het gebied van bodem en ondergrond en gebiedsgericht grondwaterbeheer bij een provincie en/ of gemeente van meer dan 100.000 inwoners. (harde eis)
-werkervaring met het opstellen van afkoopregelingen, onderhandelingen en contractvorming in het kader van gebiedsgericht grondwaterbeheer.
-werkervaring met de aanpak en bescherming van drinkwaterwinning in het stedelijk gebied

 • werkervaring met doelstellingen van projecten in het kader van klimaatactieve stadsontwikkeling

-kennis van de op stapel staande ontwikkelingen rondom de Omgevingswet en/of Strong

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten