Communicatieadviseur Opvang Vluchtelingen

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
07-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Leidschendam-Voorburg
Reacties
0
Bekeken
73
Status
Gesloten
Referentie
BCFT526

Omschrijving

Organisatie
Gemeente Leidschendam-Voorburg is een ambitieuze organisatie. Wij willen graag mensen alle ruimte bieden. Aan collega’s zoals jij, maar ook aan de mensen waarvoor we het doen. Dat vraagt een professionele en klantgerichte organisatie met medewerkers die de dienstverlening verder professionaliseren. Met zo´n 74.000 inwoners is Leidschendam-Voorburg een regionale speler van formaat, die naar evenwicht streeft tussen bouwen en groen, tussen stad en land en tussen modern en historisch. De organisatie telt ongeveer 700 medewerkers en kent een open en informele werksfeer.

Opdracht
We zijn op zoek naar een energieke, ervaren en daadkrachtige communicatieadviseur voor communicatieadvies en -uitvoering voor alles wat te maken heeft met de opvang van vluchtelingen, de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum en het ontwikkelen van huisvesting voor statushouders op diverse locaties.

Als communicatieadviseur maak je deel uit van het projectteam dat zich bezig houdt met de opvang van vluchtelingen. Je bent verantwoordelijk voor alle externe en interne communicatie die nodig is om de diverse processen goed te laten verlopen. Je bent sparingspartner voor de wethouder, ambtelijk opdrachtgever en projectleider. Daarnaast onderhoud je indien nodig de contacten met de communicatieadviseur van het COA en de communicatieadviseurs uit omliggende gemeenten.

Je adviseert over de strategische, tactische en operationele inzet van communicatiemiddelen. Daarbij houd je rekening met interne en externe spelers, de maatschappelijke omgeving en het politieke veld. Je hebt een brede blik zowel binnen als buiten de organisatie. Uiteraard voel je je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Kortom, je bent een adviseur die met bezieling bezig is met zijn of haar vak. Je neemt verantwoordelijkheid en durft ook minder gebaande paden te betreden. Er is ruimte voor eigen initiatief. Je hebt een brede scope en onderhoudt actief intern en extern contact om zo geïntegreerde adviezen te kunnen geven.

Gunningscriteria (weging)
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur binnen de overheid (35%)
Aantoonbare ervaring als communicatieadviseur met het werkterrein (bijv. sociaal domein, crisiscommunicatie en/of opvang vluchtelingen (50%)
Afgeronde opleiding Communicatie op minimaal HBO-niveau (15%)
Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

3 maanden
Optie tot verlenging
Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week
16 tot 24
Aanvang
januari 2016
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Zuid-Holland
Verloopt op
vrijdag 11 december 2015 om 09:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten