Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
08-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
1
Bekeken
353
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 237 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 162 opdrachten

Omschrijving

Het gaat nu om een rol als Architect in het ontwerpteam IM/Massale Productie. Het is voor 32-36 uur per week, tot en met eind januari 2016, met mogelijkheid tot verlengen. Eerdere Belastingdienst-ervaring is een pre.

Deadline

donderdag 10 december 15.00 uur

Tarief

scherp*

Betreft: Inhuur Architect (IM/Massale Productie)

Functieomschrijving
De Belastingdienst verwerkt miljoenen berichten per jaar. Daarmee vormen de transactieprocessen het hart van onze dienst. Ontwerpteam IM/Massale Productie stelt zich ten doel om bestuurbare en beheerbare transactieprocessen te ontwerpen die aan de verwachtingen van onze business voldoen. IM Massale Productie kent momenteel 4 procesclusters waarvoor zij IV taken uitvoert: Productiebesturing, Gebruiksbeheer, Ondersteuning Software Ontwikkelaars en AntiFraudeBox. Momenteel zijn wij op zoek naar versterking van ons kleinschalige, ambitieuze architectenteam. Hierbij zoeken wij uitdrukkelijk naar iemand die zowel qua kennis en ervaring en als persoonlijkheid bij ons past.

Het is aan jou als architect om aan de bovenstaande abstracte doelstelling mede invulling te geven. Je bent een conceptueel denker die snel in staat is vraagstukken en oplossingen tot de essentie terug te brengen en weet dit in begrijpelijke taal uit te dragen naar je stakeholders in de business en IV keten. Daarbij ben je pragmatisch ingesteld, je bent in staat om te onderscheiden tot op welke diepte en welk niveau architectuur bijdraagt en jij kan jezelf goed handhaven in een complexe, veranderende context.

Als architect houd jij je bezig met het ontwikkelen en actueel houden van architectuurproducten van Massale Productie, het uitvoeren van impactanalyses en opstellen van business cases. Dit in samenwerking met je collega architecten binnen je team en B/CAO. Daarnaast vorm je het aanspreekpunt voor de procesontwerpers in het team m.b.t. het toepassen van de architecturen. Tot slot werk je als specialist mee in Agile en Waterval trajecten van andere IM teams om daarin de randvoorwaarden voor besturing en beheer te borgen.

Primaire inzetgebied zijn de projecten binnen de IV keten die tot de volgende doelstellingen moet leiden:
 Verkorten time-to-market;
 Standaardisatie van bestuur- en beheeroplossingen;
 Een sterke, klantgerichte invulling van de massale productie in de IV-keten

Team IM/Massaal is volop in ontwikkeling: wij zijn onze positie en rol in de organisatie aan het vormgeven en zoeken daarbij naar prettige samenwerking zowel in het team als met CAO, uitvoering CA en de overige IM afdelingen. In dat kader zoeken wij naar een persoon die initiatief wil nemen, fouten durft te maken en het voortouw kan nemen. Je moet om kunnen gaan met weerstand en onduidelijkheid en energie halen uit het neerzetten van een essentieel maar complex domein voor de Belastingdienst.

Je krijgt hierbij volop de ruimte om eigen initiatieven te ontwikkelen en in uitdagende trajecten mee te draaien. Je mag jouw stempel drukken op het domein massale productie en daarmee een bepalende factor zijn in zowel de groei van het domein als het team.

Functie-eisen
 Academisch werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde relevante opleiding, bij voorkeur in de richting van Informatica of Bedrijfskunde.
 Fijne collega met “ruggegraat”, in staat om positie te verwerven op basis van samenwerkingskwaliteiten en overtuigingskracht
 Kan resultaatgerichtheid en drive om voortgang te bewerkstelligen combineren met doorzettingsvermogen
 Kennis van en ervaring met MTHV’s van architectuur, waaronder archimate en architect
 Kennis van de verschillende trends en ontwikkelingen in de markt op het gebied van business proces management en BiSL
 Actuele kennis van applicatiearchitectuurconcepten
 Ervaring met het leiden van workshops
 Kan ideeën en visie concretiseren in realistische ontwerpen van complete informatievoorzieningen of grote delen daarvan.
 Actuele kennis van de organisatie Belastingdienst en de Belastingdienstprocessen.

Werk/denkniveau
Master- WO

Contractduur
Nader te bepalen

Einddatum inhuur
31-01-2016, met mogelijkheid tot verlengen.

Minimum aantal uren per week
32

Maximaal aantal uren per week
36

Afdeling
B/CA
De Belastingdienst/Centrale administratie (B/CA) is het kantoor dat verantwoordelijk is voor de gestandaardiseerde productieprocessen van de Belastingdienst: het versturen en verwerken van grote aantallen mededelingen, aangiften, ontvangsten en betalingen. Het betalingsverkeer vormt de slagader van de overheidsgeldstroom. Met nagenoeg alle burgers en alle bedrijven in Nederland als klant vraagt dit om snel, nauwkeurig en betrouwbaar werk. In één keer goed. B/CA levert het. B/CA richt zich op de massale processen die je geconcentreerd – en zoveel mogelijk digitaal - kunt organiseren en sturen. Deze processen zijn gegevensintensief en hebben korte doorlooptijden.

Informatie over de unit / het team
B/CA heeft een eigen unit Informatiemanagement, IM B/CA. Het doel van IM is om in samenwerking met de uitvoering, een bestuurbare, beheersbare en betaalbare informatievoorziening te krijgen die een continue hoge beschikbaarheid heeft.

Locatie
De werkzaamheden worden hoofdzakelijk uitgevoerd in Apeldoorn. Het komt voor dat bezoeken aan locaties waar het werk wordt uitgevoerd of bij ketenpartners noodzakelijk zijn.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-01-2016 16:52
  Plaats
  Kraainem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten