WIA Casemanager

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
08-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
225
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Helion IT 161 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

1-1-2016

Einddatum

31-5-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

40

Sluitingsdatum

9-12-2015 om 15:00 uur

De WIA Casemanager is verantwoordelijk voor het ondersteunen en adviseren over de schadelastbeheersing op het gebied van arbeidsongeschiktheid (en verzuim) door het voeren van de volledige regie over de voortgang van het re-integratieproces gedurende de poortwachter- en WGA periode.

Gedurende de poortwachterperiode bewaak en adviseer je pro-actief over het beperken van schadelast, het voorkomen van instroom, de optimale inzet dienstverleners en het benutten van financieringsmogelijkheden. Gedurende deze periode ligt de primaire verantwoordelijkheid voor de begeleiding niet bij jou. Bij de beschikking neemt je de re-integratiebegeleiding van de (ex) werknemer volledig over. Na een zorgvuldige controle van de beschikking adviseer je over eventuele aanvullende acties zoals het maken van bezwaar. Vanaf dat moment controleer je periodiek of er toegenomen arbeidsmogelijkheden zijn of deze met behulp van specifieke behandeling gecreƫerd kunnen worden.

Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je de inhoud van het re-integratiedossier kent en weet welke acties je op basis van sociale wetgeving moet ondernemen. Daarnaast moet je in staat zijn om een goede kosten- en baten analyse te maken waarbij WGA risico-inschatting, de mogelijkheid om de re-integratie te bespoedigen en eventuele financieringsmogelijkheden belangrijke factoren zijn. Tot slot moet je 'gevoel' hebben voor een dossier en kunnen herkennen dat het proces niet goed loopt.

Functie eisen

Minimaal 4 jaar werkervaring in soortgelijke functie.
Een HBO/WO werk en denkniveau.
Afgeronde Rccm opleiding.
Kennis van het domein preventie, verzuim, arbo, re-integratie, zorg, subsidieregelingen en arbeid.
Actuele kennis van sociale (zekerheid) wetgeving, WIA en deze in de praktijk kunnen toepassen is een vereiste.

Competenties

Doelgericht en standvastig;
Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
Mensen kunnen en durven aanspreken op hun gedrag, activiteiten en resultaten;
Initiatiefrijk, assertief en pro-actief.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten