Jurist Staatssteun en Subsidies senior

Intermediair
FlexAmbt
Geplaatst op
08-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
350
Status
Gesloten

Omschrijving

De provincie realiseert haar maatschappelijk opgaven die voortvloeien uit het coalitieakkoord in samenwerking met haar partners. De provinciale rol daarin is die van aanjager, facilitator en partner. Via een programmatische aanpak wordt ingespeeld op de ambities die de politiek zich stelt.

Binnen de provincie Gelderland wordt de inzet van juridisch medewerkers centraal aangestuurd. De inzet wordt bepaald op grond van opdrachten die vanuit de organisatie worden gemeld. De senior jurist zal juridische werkzaamheden verrichten voor alle organisatieonderdelen, maar vooral worden ingezet voor de programma’s en projecten van de provincie Gelderland.

Wij zoeken een senior jurist die in staat is de provinciale programma’s juridisch te ondersteunen. Tot de ondersteuning behoort onder andere het opstellen van juridische documenten, mondelinge en schriftelijke advisering en het voeren van interne en externe overleggen.

De werkzaamheden van de senior jurist zijn vooral gericht op staatssteun en subsidies en algemeen bestuursrecht.

De programma’s worden uitgevoerd door kleine teams. Het werken in deze teams vraagt om meedenken met de teams en een hands on-mentaliteit. Daarbij zal de kandidaat zich in korte tijd de belangrijke dossiers eigen moeten maken om die direct juridisch te kunnen ondersteunen.
Kandidaat omschrijving

Vanwege het bestuurlijke karakter van de programma’s moet de kandidaat goed kunnen omgaan met de bestuurlijke context. Dat betekent dat hij of zij duidelijk de juridische kaders kan aangeven en daarbij oog moet hebben voor bestuurlijke ambities. Indien nodig moet ook ongevraagd advies worden gegeven. De advisering is oplossingsgericht, waarbij de kandidaat in staat is om steun te vinden voor oplossingen bij andere stakeholders binnen de organisatie (andere programma’s, andere afdelingen) en buiten de organisatie (andere overheden, private partijen en hun adviseurs). Daarnaast wordt uniformiteit in de provinciale juridische advisering nagestreefd. Een onderdeel van de werkzaamheden kan zijn het doen van voorstellen voor het bewaken van die uniformiteit.

De kandidaat denkt vanuit de politieke opgaven, zoekt naar mogelijkheden en brengt risico’s in beeld daar waar grenzen verkend moeten worden en voelt zich mede verantwoordelijk voor het behalen van het best mogelijke resultaat. De kandidaat is scherp in analyses en kan deze op een duidelijke en overzichtelijke wijze overbrengen op collega’s binnen de programma’s. Door kennisoverdracht helpt de kandidaat collega’s waar mogelijk zelfstandig verder te kunnen met juridische vraagstukken. Samenvattend is de kandidaat flexibel, inventief, en kan deze goed samenwerken met collega’s.

Verder vragen we

Een afgeronde academische opleiding (mr., master) Nederlands Recht of Internationaal Recht;
Minimaal vijf jaar werkervaring bij een overheidsorganisatie (in de periode 2005-2015) als senior jurist op het terrein van de rechtsgebieden staatssteun en subsidies;
Actuele kennis van staatssteun en subsidierecht;
Ervaring met complexe werkzaamheden op de hiervoor genoemde rechtsgebieden;
Ervaring met het adviseren over staatssteun bij een provinciale overheidsorganisatie en met het opstellen/schrijven van subsidieverordeningen en -regelingen bij een overheidsorganisatie is een pré;
Bij voorkeur ervaring met de advisering over of uitvoering van provinciale regelgeving en met het adviseren van bestuurders van een overheidsorganisatie;
Bestuurlijk sensitief;
Onder hoge druk kunnen werken en snel kunnen schakelen;
Binnen de kadersDe kandidaat beschikt aantoonbaar over een afgeronde academische opleiding (mr., master) Nederlands Recht of Internationaal Recht.

Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar.
De kandidaat beschikt aantoonbaar over actuele kennis van staatssteun en subsidierecht.

Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting hoe u denkt aan de gevraagde kennis in deze eis te voldoen. Mocht u daartoe relevante opleidingen gevolgd hebben, benoem dan de naam van het opleidingsinstituut en het afstudeerjaar.
De kandidaat beschikt aantoonbaar over minimaal vijf jaar ervaring bij een overheidsorganisatie (in de periode 2005-2015) als senior jurist op het terrein van de rechtsgebieden staatssteun en subsidies.

Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting hoe u denkt aan de gevraagde ervaring in deze eis te voldoen. Graag ook de naam van de overheidsorganisatie vermelden.
Inhoudelijke CV wensen
25 %
De kandidaat beschikt aantoonbaar over ervaring met het adviseren over staatssteun bij een provinciale overheidsorganisatie.

Geef tenminste drie relevante voorbeelden (uit de periode 2012-2015) waarin u over staatssteun heeft geadviseerd bij een provinciale overheidsorganisatie.
25 %
De kandidaat beschikt aantoonbaar over kennis van en ervaring met het opstellen/schrijven van subsidieverordeningen en -regelingen bij een overheidsorganisatie.

Geef tenminste drie relevante voorbeelden (uit de periode 2012-2015) waaruit blijkt dat u kennis heeft van en ervaring heeft met het opstellen van subsidieverordeningen en –regelingen bij een overheidsorganisatie.
25 %
De kandidaat beschikt aantoonbaar over ervaring met de advisering over of uitvoering van provinciale regelgeving.

Geef tenminste twee relevante voorbeelden (uit de periode 2012-2015) waaruit blijkt dat u kennis heeft van en ervaring heeft met regelgeving die relevant is voor een provincie.
25 %
De kandidaat beschikt aantoonbaar over ervaring met het adviseren van bestuurders van een overheidsorganisatie.

Geef tenminste twee relevante voorbeelden (uit de periode 2012-2015) waaruit blijkt dat u ervaring heeft met het adviseren van bestuurders van een overheidsorganisatie. Geef onderbouwd aan wat uw rol daarbij was en in hoeverre uw advisering heeft bijgedragen aan de besluitvorming. oplossingsgericht kunnen meedenken en adviseren;
Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
Teamplayer;
Gezaghebbende gesprekspartner, initiatiefrijk, klantgericht en proactief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten