Senior Jurist

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
09-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Oosten van het land
Reacties
0
Bekeken
303
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1030

Omschrijving

Voor een Provincie in het oosten van het land zoeken wij een Senior Jurist Staatssteun en Subsidies, die in staat is de provinciale programma’s juridisch te ondersteunen. Tot de ondersteuning behoort onder andere het opstellen van juridische documenten, mondelinge en schriftelijke advisering en het voeren van interne en externe overleggen.

De provincie realiseert haar maatschappelijk opgaven die voortvloeien uit het coalitieakkoord in samenwerking met haar partners. De provinciale rol daarin is die van aanjager, facilitator en partner. Via een programmatische aanpak wordt ingespeeld op de ambities die de politiek zich stelt. Binnen de provincie wordt de inzet van juridisch medewerkers centraal aangestuurd. De inzet wordt bepaald op grond van opdrachten die vanuit de organisatie worden gemeld. De senior jurist zal juridische werkzaamheden verrichten voor alle organisatieonderdelen, maar vooral worden ingezet voor de programma’s en projecten van de provincie Gelderland.

Taken

Goed kunnen omgaan met de bestuurlijke context
Duidelijk de juridische kaders kunnen aangeven en  daarbij oog hebben voor bestuurlijke ambities.
Indien nodig moet ongevraagd advies geven.
Advisering is oplossingsgericht, waarbij de kandidaat in staat is om steun te vinden voor oplossingen bij andere stakeholders binnen de organisatie (andere programma’s, andere afdelingen) en buiten de organisatie (andere overheden, private partijen en hun adviseurs).
Het nastreven van uniformiteit van juridische advisering binnen de provinciale.
Denken vanuit de politieke opgaven, zoeken naar mogelijkheden en brengt risico’s in beeld daar waar grenzen verkend moeten worden en voelt zich mede verantwoordelijk voor het behalen van het best mogelijke resultaat.
Scherp in analyses en deze op een duidelijke en overzichtelijke wijze overbrengen op collega’s binnen de programma’s.
Door kennisoverdracht de collega’s helpen waar mogelijk om zelfstandig verder met juridische vraagstukken.

Vereisten

Een afgeronde academische opleiding (mr., master) Nederlands Recht of Internationaal Recht;
Minimaal vijf jaar werkervaring bij een overheidsorganisatie (in de periode 2005-2015) als senior jurist op het terrein van de rechtsgebieden staatssteun en subsidies;
Actuele kennis van staatssteun en subsidierecht;
Ervaring met complexe werkzaamheden op de hiervoor genoemde rechtsgebieden;
Ervaring met het adviseren over staatssteun bij een provinciale overheidsorganisatie en met het opstellen/schrijven van subsidieverordeningen en -regelingen bij een overheidsorganisatie
Bij voorkeur ervaring met de advisering over of uitvoering van provinciale regelgeving en met het adviseren van bestuurders van een overheidsorganisatie

Competenties

Flexibel
Inventief
Samenwerken
Onder hoge druk kunnen werken en snel kunnen schakelen;
Binnen de kaders oplossingsgericht kunnen meedenken en adviseren;
Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
Teamplayer;
Gezaghebbende gesprekspartner, initiatiefrijk, klantgericht en proactief

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten