Testcoordinator

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
09-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
0
Bekeken
20
Status
Gesloten
Referentie
1388

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 159 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

TOELICHTING BIJ AANVRAAG 2015/3021

Rol Testcoordinator
Werkniveau Medior/Senior
Locatie Apeldoorn
Startdatum 20-12-2015
Einddatum 31-12-2016
Aantal uren per week 40 uur
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Het testen bedrijfsprocessen en applicaties is bij de Belastingdienst meer dan het opsporen van fouten. Het verschaft inzicht in de kwaliteit van een bedrijfsprocessen, de bijbehorende (informatie)systemen en de niet geautomatiseerde voorzieningen. Testen is dan ook het hele proces van plannen, voorbereiden, uitvoeren en beoordelen van het gehele bedrijfsproces en het verschil vast stellen tussen de actuele en de vereiste status.

De opdrachten waaraan je gaat werken zijn veelal politiek gedreven en je gaat werken op het snijvlak tussen “het conform de eisen leveren van de bedrijfsprocessen en de applicaties” en de tijdsdruk op de politieke en jaarlijkse deadlines. Van jou wordt verwacht dat je vanuit je eigen verantwoordelijkheid een bijdrage levert door risico gebaseerd testen te plannen, te begeleiden en daarover te rapporteren.

Het testobject bestaat voor een belangrijk deel uit een bedrijfsprocessen waarbij ICT componenten als ‘black-box’ beschouwd worden. Als testcoördinator stel je (detail-) testplannen op binnen het eigen regiegebied en beoordeel je of het procesontwerp kan worden getest.

Tevens stuur en bewaak je de uitvoering van de testen. Dit onder andere door het mede organiseren van testbijeenkomsten en het afstemmen van de testresultaten met de stakeholders van de uitvoering, andere Informatiemanagement organisaties, ketenpartners bij de Belastingdienst en met het Centrum voor Applicatie- ontwikkeling en –onderhoud en het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie. Tijdens de testvoorbereiding en testuitvoering begeleid je de eindgebruikers. Je zorgt ook voor een voortgangsrapportage en stelt het testeindrapport op. Het testeindrapport is input voor het vrijgaveadvies dat opgesteld wordt door de testregisseur.

VEREISTE KENNIS

 • minimaal een HBO diploma, richting van informatica of bedrijfskunde.

 • Kennis van testsoorten, testtechnieken, testproces, risicoanalyse. Deze kennis moet gedegen en aantoonbaar zijn.

 • Minimaal 3 jaar ervaring met testen.

 • Kennis van Tmap Next (in bezit van certificaten: Test Engineer en Test Manager)

 • minimaal 1 jaar ervaring in aansturen van testtrajecten met functioneel aansturen van medewerkers en materiedeskundigen.

 • Je neemt een actieve rol in het onderhoud en de inrichting van het testproces en toont initiatief.

Ervaring met de onderstaande onderdelen, gewenst

 • De testmanagementtooling HP-ALM

 • opstellen en onderhoud van regressietestsets

 • agile / scrum

GEDRAGSKENMERKEN

 • Analyseren

 • Samenwerken

 • Productgerichtheid kwalitatief

 • Klantgerichtheid intern en extern

 • Flexibiliteit

EXTRA INFORMATIE

Opmerkingen/bijzonderheden

Je wordt ingezet bij de Directie Informatiemanagement Belastingen (IMB). Dit is één van de staven van het bedrijfsonderdeel Belastingen. IMB is verantwoordelijk voor het ontwerp, de inrichting, optimalisatie en continuïteit van de bedrijfsprocessen van Belastingen en de daarbij behorende Informatievoorziening. ‘Regie op kwaliteit’ is het motto waarmee IMB haar producten en resultaten de komende jaren wil realiseren.

Afdeling
De inzet vind plaats binnen IMB voor de afdeling Toezicht, het betreft specifiek de migratie van Windows 20013 server applicaties.

Locatie
De werkzaamheden worden afwisselend uitgevoerd in Utrecht en Apeldoorn. Het komt voor dat bezoeken aan locaties waar het werk wordt uitgevoerd of bij ketenpartners noodzakelijk zijn

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten