IB Specialist Security ISO27001

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
09-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
397
Status
Gesloten
Referentie
1390

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten

Omschrijving

PROJECTINFORMATIE

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.
Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Logius is op zoek naar een ervaren IB Specialist.

VEREISTE KENNIS

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

Kennis en vaardigheden
-Minimaal HBO opleidings-, werk- en denkniveau;
-Aantoonbare ervaring met en gedegen kennis van security management processen en relevante normen, zoals de Code voor Informatiebeveiliging (ISO27001) en de BIR;
-Aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging binnen de overheid;
-Kennis van (de ontwikkelingen van) informatiebeveiliging en (informatie)beveiligingsmethodieken en beveiligingsarchitectuur. Ervaring met IRAM is een pré; Kennis van relevante wet‐ en regelgeving en aanvullende regels binnen de overheid op het gebied van departementale – en rijksbrede veiligheids‐ en inspectierichtlijnen;
-Kennis van en inzicht in de organisatorische en functionele verhoudingen binnen de overheid en daarbuiten (flexibiliteit, beoordelingsvermogen, rapportagelijnen).

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Werkzaamheden
Als informatie beveiliging specialist ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van de beveiligingsprocessen. Je zorgt voor kwaliteitsbewaking en continuïteit in het proces, hierbij ben je je steeds bewust van de applicatie beveiligingsaspecten in de dienstverleningsketen en handel je daarnaar.
Cruciaal hierbij is dat je met jouw kennis en ervaring substantieel bijdraagt aan voorbereiden op IT-audits, en het bijsturen van processen en afspraken naar aanleiding van IT-audits.
Je geeft IB-advies aan architecten, servicemanagers en ketenbeheerders en fungeert ook als aanspreekpunt voor de inhoudelijke beveiligingsvraagstukken voor het Logius productportfolio.
De IB-werkzaamheden en dus ook jouw kennis en ervaring zijn gericht op de beveiliging (en implementatie daarvan) van onder meer infrastructuur, data, applicatie, toegang, gegevens-uitwisseling en identitymanagement.

Werkzaamheden
Als informatiebeveiligingsspecialist ben je verantwoordelijk voor het in beeld brengen en implementeren van de beveiligingskaders en -richtlijnen voor verschillende diensten van Logius.
Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van risicoanalyses, (collegiale) reviews op IB plannen, het oplossen van (audit) bevindingen op het IB proces. Daarnaast werk je mee aan de BIR compliancy en borging hiervan voor toegangsdiensten.

GEDRAGSKENMERKEN

-Accuraat
-Analytisch
-Resultaatgericht
-Samenwerkingsgericht
-Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
-Stressbestendig
-Omgevingsbewust

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten