Verandermanager

Intermediair
IQ Select B.V.
Geplaatst op
09-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Roosendaal
Reacties
3
Bekeken
562
Status
Gesloten

Omschrijving

Profiel Verandermanager
Voor de inrichting van “De Toegang” zijn MEE, Traverse en de gemeente Roosendaal op zoek naar een transitiemanager voor de duur van één jaar. Genoemde partners vormen per 1 januari 2016 een netwerkorganisatie die de taken van de Toegang vorm gaan geven. Deze zijn o.a. integrale vraaganalyse in relatie tot maatwerkvoorzieningen, toe leiden niet vrij toegankelijk veld, lichte vormen van ondersteuning en geven van informatie en advies.
2015 is gebruikt om de ambitie van de Toegang te verwoorden en de werkprocessen lokaal en regionaal verder te verdiepen. De organisatie staat. Het bedrijfsplan is opgesteld en er is gekozen voor een gekantelde “platte organisatie”. In maart 2016 start de teamleider die met de partners de bedrijfsvoering vorm en inhoud geeft.

Beoogde taken transitiemanager

 • Onderhoudt nauw contact met de Roosendaalse partners hetgeen resulteert in afspraken qua werkwijze en afstemming met deze partners in de schil rondom de Toegang. - Is verantwoordelijk voor het instellen van werkgroepen met gemeente, Traverse en MEE die de nieuwe werkprocessen gaan beschrijven en levert medio juni 2016 deze processen op. - Levert, in samenwerkwerking met partijen, in april 2016 het T-profiel voor de Wmoproffesional op. - In samenwerking met de communicatieadviseur een communicatietraject voor alle medewerkers opstellen en uitvoeren. - Legt contact met het Zorg-en Inkoopteam (ZI²T) voor jeugd in de regio en onderzoekt de mogelijkheden voor samenwerking in deze vorm voor de Wmo. Legt resultaten van deze verkenning vast in eindadvies. - Samen met ZI²T, wordt via de regionale werkgroepen jeugd en Wmo, onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor samenwerking, uniformering en samengaan van de backoffice van Jeugd en Wmo. Legt resultaten van deze verkenning vast in een eindadvies. - Uitgangspunten voor de opdracht is het dienstverleningsconcept van de gemeente Roosendaal, de samenwerkingsafspraken met de D6 gemeenten en de afspraken voor West Brabant West gemeenten Jeugd (D9).

Opdrachtgeverschap

Legt verantwoording af aan directeurenoverleg de Toegang. Dit directeurenoverleg bestaat uit de directie van MEE, Traverse en de gemeente Roosendaal. Daarnaast is de transitiemanager gesprekpartner voor de teamleider toegang, team maatschappij, management MEE en Traverse en gemeentelijke ondersteunende diensten.
Resultaat: In juni 2015 worden de eerste resultaten van de verkenning gepresenteerd aan het directieoverleg. 1 december 2016 wordt de eindrapportage opgeleverd.
Van de transitiemanager verwachten wij:  Dat de strategische doelen verwoord in het inrichtingsplan omgezet worden in concrete voorstellen en acties op lokaal en regionaal niveau.  Stuurt daarbij op een goed samenspel tussen beleid, uitvoering, inkoop, financiën en monitoring.
 Focust op samenwerking en samenhang en weet de lokale structuur en actoren op verschillende niveaus te benutten.
Functie-eisen  Werkt en denkt op WO-niveau.  Ruime werkervaring in een vergelijkbare functie binnen het sociale domein.  Een brede visie en ruime kennis van transformatieprocessen binnen het sociaal domein.  Uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
Startdatum In januari 2016 , nader te bepalen Aantal dagen per week: 4 (gemiddeld 32 uur)

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  09-12-2015 21:00
  Plaats
  vlaardingen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-12-2015 21:04
  Plaats
  oegstgeest

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-12-2015 00:51
  Plaats
  Prinsenbeek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten