Jurist Staatssteun en Subsidies (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
10-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
304
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

01-02-2016

Einddatum

31-01-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

30-12-2015 om 17:00 uur

Wij zoeken een senior jurist die in staat is de provinciale programma’s juridisch te ondersteunen. Tot de ondersteuning behoort onder andere het opstellen van juridische documenten, mondelinge en schriftelijke advisering en het voeren van interne en externe overleggen. De werkzaamheden van senior jurist zijn vooral gericht op staatssteun en subsidies en algemeen bestuursrecht.

De programma’s worden uitgevoerd door kleine teams. Het werken in deze teams vraagt om meedenken met de teams en een hands on-mentaliteit. Daarbij zal senior jurist zich in korte tijd de belangrijke dossiers eigen moeten maken om die direct juridisch te kunnen ondersteunen.

Vanwege het bestuurlijke karakter van de programma’s moet senior jurist goed kunnen omgaan met de bestuurlijke context. Dat betekent dat hij of zij duidelijk de juridische kaders kan aangeven en daarbij oog moet hebben voor bestuurlijke ambities. Indien nodig moet ook ongevraagd advies worden gegeven. De advisering is oplossingsgericht, waarbij senior jurist in staat is om steun te vinden voor oplossingen bij andere stakeholders binnen de organisatie (andere programma’s, andere afdelingen) en buiten de organisatie (andere overheden, private partijen en hun adviseurs). Daarnaast wordt uniformiteit in de provinciale juridische advisering nagestreefd. Een onderdeel van de werkzaamheden kan zijn het doen van voorstellen voor het bewaken van die uniformiteit.

Senior jurist denkt vanuit de politieke opgaven, zoekt naar mogelijkheden en brengt risico’s in beeld daar waar grenzen verkend moeten worden en voelt zich mede verantwoordelijk voor het behalen van het best mogelijke resultaat. Senior jurist is scherp in analyses en kan deze op een duidelijke en overzichtelijke wijze overbrengen op collega’s binnen de programma’s. Door kennisoverdracht helpt senior jurist collega’s waar mogelijk zelfstandig verder te kunnen met juridische vraagstukken. Samenvattend is senior jurist flexibel, inventief, en kan deze goed samenwerken met collega’s.

Functie eisen

een afgeronde academische opleiding (mr., master) Nederlands Recht of Internationaal Recht is een vereiste.
actuele kennis van staatssteun en subsidierecht is een vereiste.
minimaal vijf jaar ervaring bij een overheidsorganisatie (in de periode 2005-2015) als senior jurist op het terrein van de rechtsgebieden staatssteun en subsidies is een vereiste.
ervaring met het adviseren over staatssteun bij een provinciale overheidsorganisatie.
kennis van en ervaring met het opstellen/schrijven van subsidieverordeningen en -regelingen bij een overheidsorganisatie.
ervaring met de advisering over of uitvoering van provinciale regelgeving.
ervaring met het adviseren van bestuurders van een overheidsorganisatie.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten