Interim Manager Financiële Administratie

Intermediair
Pro-Act IT
Geplaatst op
10-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
54
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

Als Interim Manager Financiële Administratie ben je een verbindende leidinggevende in een sterk veranderde organisatie. Je stimuleert je medewerkers om zelfstandig te komen tot het behalen van de afdelingsresultaten. Jouw team bestaat uit 18 medewerkers. Het management voorzie je van de juiste sturingsinformatie. Verder initieer je verbeteringen in de financiële systemen en processen. Je werkt intensief samen met managers, teamleiders en controllers. Je rapporteert aan de Manager Finance & Control.

Je bent een stevige gesprekspartner naar stakeholders toe, je houdt van verandering en je hebt gevoel bij de impact die majeure verandertrajecten hebben op de zachte kant van de organisatie. Je hebt samenwerken hoog in het vaandel staan.

1. Plaats in de organisatie
Legt verantwoording af aan een lid van de Raad van Bestuur. Geeft hiërarchisch en integraal leiding en voldoet aan (tenminste 3 van) onderstaande criteria.

  1. Aantal medewerkers 2. Afbreukrisico 3. Complexiteit 4. Organisatorische impact 5. Afstemming

  1. Doel en generiek resultaat van de functie

Geeft op basis van het door de RvB vastgestelde strategische beleid (lange termijn) op een inspirerende en samenbindende wijze richting aan de afdeling op strategisch/tactisch niveau. Richt de afdeling in gericht op de strategische doelen binnen en voor de keten.

  1. Kerntaken

Draagt als manager bij aan de ontwikkeling van de organisatiestrategie en vertaalt de strategie door naar de afdelingsstrategie.
Bereidt de afdelingsstrategie (missie, visie en meerjarenplan) voor en legt deze ter bespreking en vaststelling voor aan de Raad van Bestuur, stemt de bedrijfsvoering hier integraal op af en geeft sturing aan de uitvoering hiervan. In dit kader luistert, overlegt, faciliteert en draagt de leidinggevende bij aan de uitwerking en uitvoering van de werkzaamheden, door een integrale samenwerking van en met de medewerkers binnen en buiten de organisatie(-delen).
Draagt zorg voor de inrichting van de afdeling met daarbij behorende processen, procedures en systemen.
Stelt het jaarplan (afgeleid van het jaarplan van KvK N) op en voert dit uit teneinde de doelstellingen van de afdeling te realiseren. Draagt in dit kader zorg voor een meerjarenbegroting en een budgettaire planning.
Evalueert het strategisch en tactisch beleid en de uitvoering daarvan en stuurt zo nodig bij.
Is resultaatverantwoordelijk voor het behalen van de afdelingsdoelstellingen.
Geeft uitvoering aan het beleid van de KvK N (PIOFACH) voor de afdeling en de medewerkers waaraan leiding gegeven wordt.
Signaleert relevante interne en externe ontwikkelingen ten behoeve van het strategisch en tactisch beleid c.q. organisatiedoelen.
Vertegenwoordigt de KvK N extern op het eigen aandachtsgebied op strategisch en tactisch niveau.

  1. Contactpatroon

Onderhoudt intern contact met leidinggevenden en medewerkers om af te stemmen, advies in te winnen over en draagvlak te creëren voor strategische, tactische en operationele beslissingen.
Onderhoudt intern contact met betrokkenen over strategische en tactische issues om te informeren, ‘input’ te krijgen en draagvlak te creëren.
Onderhoudt extern contact met ketenpartners over strategische, tactische en operationele issues om af te stemmen, ‘input’ te verkrijgen en richtinggevend te beïnvloeden.
Onderhoudt extern contact met directies van instanties en organisaties om richtinggevend te beïnvloeden bij het vormen van strategie en beleid waarbij veelal sprake is van andere en/of tegengestelde belangen op beleidsmatig vlak.

  1. Competenties

Klantgerichtheid- Kerncompetentie
Resultaatgerichtheid -Leidinggevende competentie
Verantwoordelijkheid geven- Leidinggevende competentie
Sturend vermogen- Functiecompetentie
Samenwerken- Functiecompetentie
Visie- Functiecompetentie
Coachen- Functiecompetentie

Functiekwalificaties

Functie eis
WO / WO + Opleidingsrichting

Aanvullende eisen
Minimaal 5 jaar ervaring op het vakgebied of aanpalend vakgebied en minimaal 3 tot 5 jaar leidinggevende ervaring

U heeft ervaring met Oracle.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten