Technisch Applicatiebeheerder (SB)

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
11-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
72,50
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
52
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 159 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Deadline voor het indienen van de offerte is vrijdag 18 december 2015 om 9.00 uur. De data voor de matchgesprekken zal nader bepaald worden. (waarschijnlijk in januari 2016) De werklocatie is Amsterdam.

De afdeling ICT heeft een opdracht voor een Technisch
Applicatiebeheerder.

De afdeling ICT is verantwoordelijk voor het leveren van een toekomstvaste, betrouwbare en veilige ICT-infrastructuur (netwerk, datacenters, werkplekken, technisch applicatiebeheer en telefonie) voor de gemeente Amsterdam. Daarmee vormt de ICT-infrastructuur een stabiele basis voor de gemeentelijke informatievoorziening en waar nodig die van haar ketenpartners waarlangs producten en diensten worden geleverd aan burgers, bedrijfsleven en publieke organisaties.

De afdeling ICT maakt waar mogelijk gebruik van de expertise en innovatiekracht van de markt en zal daarvoor de transformatie maken van een puur uitvoerende naar een regieorganisatie voor de ICT-infrastructuur.

De ontwikkeling van ICT is daarmee in lijn met de uitvoering van het programma ICT Centraal, dat vier onderdelen kent:

 • Uitrol gestandaardiseerde stadsbrede digitale werkplek

 • Verhuizen van de servers en applicaties van de 50 decentrale datacenters naar 2 datacenters

 • Het ontmantelen van de 50 datacenters

 • Het centraliseren van de decentrale Automatiseringsafdelingen bij diensten en stadsdelen naar één centrale ICT beheerorganisatie (de afdeling ICT) voor de ICT-infrastructuur

Onderdeel van de afdeling Operations is het Competence Center Technisch Applicatiebeheer (CC TAB). Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen en houden van backoffice applicaties die de gemeentelijke werkprocessen ondersteunen.

Het CC TAB beheert het gemeenschappelijke Java Enterprise platform, het Identity en Accessmanagement, de Oracle- en Microsoft SQL server databases en diverse backoffice applicaties op Windows en Linux platformen. Het CC TAB bestaat uit 25 medewerkers, zeven van hen houden zich nu bezig met het technisch applicatiebeheer van backoffice applicaties.

Vanuit het beheerteam is inzet nodig voor het beheren van diverse backoffice applicaties van verscheidene gemeentelijke diensten. De gevraagde expertise wordt voor zowel dagelijks beheer als voor projecten ingezet.

Doel van de functie
De Technisch Applicatiebeheerder beheert zelfstandig binnen het team complexe bedrijf kritische applicaties. Onder beheer wordt verstaan het onderkennen, analyseren en oplossen van storingen en problemen, het uitvoeren van serviceverzoeken en op adequate wijze implementeren van wijzigingen. Ook heeft de technisch applicatiebeheerder affiniteit met bedrijfsprocessen, rojectleiding en is communicatief vaardig.

Taken technisch applicatiebeheerder

 • Oplossen van complexe incidenten

 • Installatie van nieuwe software releases

 • Bewaken van de performance van applicaties

 • Adviseren over en formuleren en documenteren van ICT-oplossingen

 • Opstellen van systeemvereisten

 • Uitvoeren van technische testen

 • Deelnemen als applicatiedeskundige in migratie/upgrade trajecten

 • Coördineren van testfase(n)

 • Optreden als deelprojectleider in projecten

 • Opstellen van wijzigingsvoorstellen

 • Onderhouden van contacten met leveranciers en functioneel applicatiebeheerders

U voegt een curriculum vitae van de kandidaat toe, waarin duidelijk zijn/haar werkervaring blijkt zoals in de eisen en wensen hierna beschreven. Let op: het CV is maximaal 5 pagina's lang

In het CV staat bij de ervaring duidelijk omschreven welke resultaten de kandidaat heeft gerealiseerd en de omvang van het project.

De kandidaat beschikt over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit niveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald HBO diploma. Het werk- en denkniveau moet duidelijk blijken uit het CV. Een kopie van het diploma kan toegevoegd worden.

De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring in het technisch applicatiebeheer van complexe applicatieketens. U dient deze ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat heeft kennis en ervaring op het gebied van diverse gemeentelijk applicaties. U dient deze kennis en ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat heeft minimaal 5 jaar conceptuele kennis van en ervaring met netwerk en server technologie. U dient deze kennis en ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met installeren en configureren van Backoffice Applicaties in een TAP-straat in een Windows omgeving. U dient deze ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met ITIL. U dient deze ervaring specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.

De kandidaat heeft ervaring van de applicaties van Grondzaken zoals Planex, Hermes en Ogagis Waar deze ervaring is opgedaan dient duidelijk te blijken uit het cv.

Heeft de kandidaat minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met van PRINCEII projectmethodiek? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.

Heeft de kandidaat minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met van ASL en BISL? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.

Heeft de kandidaat minimaal 5 jaar ervaring met Oracle? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.

Heeft de kandidaat minimaal 5 jaar ervaring met MS SQL server?
Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.

Heeft de kandidaat kennis van en ervaring met testmethodiek TMAP? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.

Heeft de kandidaat kennis van en ervaring met extern gehoste platformen? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.

U geeft per eis en per wens aan waarom u of uw kandidaat hieraan voldoet.

De kandidaat is zo snel mogelijk na gunning (januari 2016) beschikbaar voor de duur van 6 maanden. Het aantal uren is 36 uur per week. Er is een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities. De duur van een verlenging is maximaal 6 maanden.

Indien de ondernemer ZZP'er is, overlegt deze bij een uitnodiging voor een gesprek de bewijzen van zijn zelfstandigheid door overlegging van kopieën één of meer van de volgende bescheiden:

 • VAR-WUO/VAR-dga

 • Bewijs van inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel

 • Minimaal 1 referentie vorige opdrachtgevers of accoutantsverklaring waaruit blijkt dat Opdrachtnemer voldoet aan de zelfstandigheid van de ondernemer.

 • Bewijs van de belastingdienst met daarop het BTW-nummer, een verklaring van de belastingdienst betreffende het betaalgedrag van opdrachtnemer

 • Polis aansprakelijkheidsverzekering

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten