J2EE Ontwikkelaar

Opdrachtgever
Jenrick
Geplaatst op
14-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
354
Status
Gesloten
Referentie
20151197

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 30 opdrachten
  • KPN Consulting 240 opdrachten
  • Helion IT 159 opdrachten

Omschrijving

Voor één van onze eindklanten zijn wij op zoek naar een J2EE Ontwikkelaar.

Ontwikkelprojecten binnen het NIO-programma

Momenteel staan de applicaties Zaakregistratie Holmes en het Bedrijfs-, Objecten- en Persoonsregister (BPO-V) in productie. De applicaties ten behoeve Vuurwerk Meldingen Registratie (VMR) en Inspecteren Zonder Netwerk (Izone) kunnen ieder moment in productie gaan. Sinds kort is ook begonnen met de ontwikkelwerkzaamheden t.b.v. Vergunningsverlening ILT (VILT). Al deze applicaties worden doorontwikkeld en zijn ter ondersteuning van de uniforme werkprocessen van de ILT. Daarbij wordt functionaliteit dwars door applicaties en in samenhang geïmplementeerd.

Organisatiecultuur en professionaliteit

De ILT realiseert de ontwikkeling van applicaties via de Agile/SCRUM-methode. Momenteel zijn er vier scrum-ontwikkelteams actief: Holmes, BPO-V, Izone en VILT. Deze teams bestaan alle uit ontwikkelaars, een tester, een informatieanalist en een productowner.

Het ontwikkelframework is SCRUM maar de projectmethodiek is PRINCE2. M.a.w. onderliggend wordt het project conform PRINCE2 beheerst. De product owner is verantwoordelijk voor de te ontwikkelen functionaliteit en de projectmanager is verantwoordelijk voor de projectbeheersing en het faciliteren van het ontwikkelteam. Infrastructurele projecten worden conform de PRINCE2 methodiek gestuurd.

Wie zoeken wij?

Voor het project BPO-V zoeken wij een senior ontwikkelaar.

Doelstelling van het project is de realisatie van een technisch BPO-V register voor de gehele ILT gebaseerd op het 'Single Point Of Truth' principe. Conform dit principe wordt de (stam)data in een centraal register eenmalig vastgelegd en/of aangeboden en kan deze o.b.v. webservices meermalig hergebruikt worden door afnemende systemen.

De bouw van het BPO-V register (inclusief beheerfunctionaliteit en koppeling met authentieke basisregisters) is eenmalig en vormt een herbruikbare basis. Deze basis is de standaard voor alle processen die gefaseerd zullen aansluiten op het BPO-V register. Per bedrijfsproces zullen – afhankelijk van de behoefte – specifieke objectenregisters worden toegevoegd (bijvoorbeeld Scheepvaart-, Luchtvaart- en Rail- en Wegvervoerregisters). Hierbij geldt dat de opzet van de beheerfunctionaliteit voor de specifieke objectenregisters reeds beschikbaar is maar er wel nog moet worden geprogrammeerd om de specifieke kenmerken van objecten op te slaan. Ook kunnen er specifieke koppelingen worden gerealiseerd met externe bronnen. Dit betreffen dan koppelingen met ketenpartners (niet authentieke basisregisters als bijvoorbeeld klassebureau’s) en/of koppelingen met authentieke basisregisters (bijvoorbeeld Basisregistratie Voertuigen).

Het BPO-V project is begin 2013 gestart. Momenteel zijn het koopvaardij- en organisatieregister grotendeels gerealiseerd. Voor het organisatieregister zijn koppelingen naar het Nederlands Handels Register (NHR), Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) en Dun & Bradstreet gerealiseerd en in productie genomen. Binnenkort wordt hier een Scheepvaartregister en Personenregister aan toegevoegd. De BPO-V software wordt maandelijks aan de beheerorganisatie opgeleverd waarna ze in productie worden genomen. Het project loopt tot eind 2016.

Je bent een zeer ervaren Java-ontwikkelaar met ruime ervaring in SCRUM/Agile IT-projecten in het algemeen en J2EE en service-georiënteerd werken in het bijzonder. Je hebt een ruime ervaring op het gebied van Java-frameworks (Spring, JPA, Hibernate), built tools (Maven, Jenkins, Sonar), Elastic Search en PostgreSQL. SOAP (met al zijn WS-* standaarden) hebben geen geheimen voor jouw. De applicatie heeft een frontend op basis HTML5, CSS en AngularJS die getest wordt via Selenium.

Verder ben je een scherpe luisteraar en ben je pragmatisch. Je kiest de beste oplossing binnen de beschikbare tijd. Je kan complexe zaken op een begrijpelijke manier uitleggen. Je resultaten en op te leveren producten worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit, een solide ontwerp en een hoge mate van beheer(s)baarheid. Als ontwikkelaar ga je werken in een team met daarin een product owner, informatieanalist, tester, ontwikkelaar en projectmanager/SCRUM-master. We verwachten dat je een eigen ‘gereedschapskist’ (laptop + ontwikkelomgeving) meebrengt.

Het is van belang dat de senior ontwikkelaar “stevig” in zijn schoenen staat. Hiermee wordt bedoeld dat hij in staat is het ontwikkelteam richting te geven, de product owner tegengas durft te geven, medeontwikkelaars te coachen en oplosrichtingen te onderzoeken en bepalen.

Taken/werkzaamheden

•Realisatie + unit tests
•Bepalen oplossingsrichting en technische architectuur
•Inschatten werkzaamheden
•Ondersteunen van tester, informatie analyst en product owner
•Applicatiebeheer
•Onderhouden installatiehandleiding en klaarzetten deployments
•Beheren van linux server met jenkins, nexus, sonar, stash

Opleiding

•Tenminste HBO werk- en denkniveau.

Hard skills

•Mimimaal 5 jaar ervaring als J2EE-ontwikkelaar op senior-niveau.
•Minimaal 3 jaar ervaring met SCRUM/Agile IT-projecten.
•Minimaal 3 jaar ervaring met JSF en 1 jaar ervaring met AngularJS.
•Minimaal 2 jaar ervaring met SQLServer, JBoss AS, Jenkins en Sonar.
•Minimaal 2 jaar ervaring met de Rijksoverheid.

Wensen

•ICT HBO-opleiding.
•1 jaar ervaring met/kennis van het inspectieproces.
•SCRUM-master gecertificeerd.
•Het is een pré als je kennis hebt van Bootstrap.
•Het is een pré als je ervaring hebt met LDAP/Active Directory.
•Het is een pré als je ervaring hebt met het ontwikkelen van basisregisters.
•Ervaring met/kennis van het inspectieproces

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten