Junior beleidsmedewerker Ruimte

Intermediair
IQ Select B.V.
Geplaatst op
14-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Gouda
Reacties
1
Bekeken
316
Status
Gesloten

Omschrijving

Junior beleidsmedewerker Ruimte
Ruimtelijk Beleid en Advies
(32-36 uur per week)

algemeen
Gouda streeft ernaar een stad te zijn waar het prettig wonen is en waar mensen zich veilig voelen; een stad met een mooie historische binnenstad; een ondernemende stad, die leeft, die dynamiek uitstraalt, waar in harmonie en zonder discriminatie wordt samengewoond; een stad met ruimte voor de samenleving en voor ondernemerschap; een stad die uitnodigt tot bezoek aan cultuur, horeca en winkels, waar inwoners betrokken zijn bij de stad en met elkaar; waar iedereen meedoet; een stad waarin men goed omgaat met
mens en milieu; een stad waar ruimte is voor ontplooiing en voldoende voorzieningen en waar vele mensen actief zijn op het terrein van onderwijs, zorg, welzijn, sport en cultuur.

De gemeente vervult haar taken vanuit een regierol. Dit houdt in dat bepaalde concrete producten door externe partijen worden gerealiseerd, onder aansturing en regie van de gemeente.

De Directie Ruimtelijke Ontwikkeling (DRO) houdt zich bezig met het ontwikkelen van de woon-, werk- en leefomgeving. Dit gebeurt in dialoog met partijen in de stad.
wie zijn wij?
De afdeling Ruimtelijk Beleid en Advies (RBA) is onderdeel van de Directie Ruimtelijke Ontwikkeling. De afdeling RBA heeft als visie om gebiedsgericht en integraal te werken, op basis van verschillende inhoudelijke disciplines en vakspecialismen. De afdeling RBA is verantwoordelijk voor het opstellen, monitoren en evalueren van beleid en voor het vertalen van de stedelijke beleidskaders naar gebiedsgerichte en sectorale programma’s en plannen. Naast de bestemmingsplannen en andere planologische procedures omvat dit plannen en adviezen op het gebied van verkeer, openbare ruimte, cultuurhistorie, milieu, energiebeleid, wonen, stadsmarketing en economische zaken.
wat ga je doen?

 • Je levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling op het gehele terrein van de fysieke leefomgeving door het ondersteunen van onze ervaren beleidsmedewerkers,

 • Je begeleidt adviesaanvragen van de Omgevingsdienst mbt ruimtelijke ordeningsprocedures en omgevingsvergunningen;.

 • Je coördineert de afhandeling van artikel 38 vragen van de raad

 • Je verzamelt en verwerkt gegevens met betrekking tot wonen (volkshuisvesting)

 • Je houdt een database op het gebied van leegstand bij en draagt bij aan het bestrijden van leegstand door middel van het ondersteunen van onze acquisiteur

 • En andere op de afdeling voorkomende taken.

je profiel

 • Je beschikt over een recent afgeronde HBO/WO-opleiding op het gebied van de fysieke leefomgeving (o.a. Planologie, Sociale Geografie, Rechten, Bestuurskunde).

 • Je staat aan het begin van je loopbaan en je wil graag veel leren.

 • Je hebt kennis van en interesse voor beleids- en bestuursprocessen en beschikt over goede sociale- en contactuele eigenschappen.

 • Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen die gerelateerd zijn aan jouw werkomgeving en bent constant op zoek naar maatwerkuitdagingen waarbij je niet bang bent om minder gebaande paden te betreden.

 • Je bent een duizendpoot die resultaatgericht en met oog voor verhoudingen en doelstellingen aanstuurt op een gezamenlijk resultaat, waarbij je dwarsverbanden kunt leggen tussen verschillende beleidsterreinen.

 • Je bent inventief, creatief, zelfstandig en zoekt (pro)actief de samenwerking met collega's en derden op en je pakt door.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  03-01-2016 21:16
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten