Bedrijfsjurist AMC

Intermediair
FlexAmbt
Geplaatst op
14-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
4
Bekeken
401
Status
Gesloten

Omschrijving

Het AMC is meer dan een ziekenhuis alleen. Het is een wereld waar patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs zijn geïntegreerd, en waarin het altijd om mensen draait. Een academische wereld vol mogelijkheden voor talenten die een plek zoeken om te excelleren. Groot denken. Durven dromen, internationaal samenwerken. En je nooit laten beperken door ‘kan niet’ of ’lukt toch niet’. Dát is de mentaliteit in het AMC.

Juridische Zaken
Binnen het AMC zijn ca. 14 juristen werkzaam. De juristen werken verspreid over de organisatie en hebben verschillende aandachtsgebieden zoals aansprakelijkheidsrecht, gezondheidsrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en intellectueel eigendomsrecht. Vijf juristen zijn werkzaam binnen de afdeling Juridische Zaken. Deze afdeling vormt een onderdeel van de Raad van Bestuur Staf van het AMC en valt direct onder de secretaris Raad van Bestuur. De afdeling Juridische Zaken is een professioneel en energiek team dat ondersteund wordt door een drietal secretaresses.

Binnen deze afdeling is een vacature ontstaan voor een senior bedrijfsjurist met het aandachtsgebied aanbestedings- en contractenrecht.
De jurist ondersteunt de Raad van Bestuur en bedrijfsonderdelen van het AMC waaronder het Directoraat Inkoop, de Dienst ICT en het Directoraat Huisvesting bij juridische vraagstukken.
Omdat de positie niet tijdig kan worden ingevuld wordt gezocht naar een interimoplossing. Ingezet wordt op een snelle invulling van de vacature. De tijdelijke vacature heeft daarom naar verwachting een looptijd van tussen de 1 tot max. 3 maanden.

Gelet op de breedte van de juridische vraagstukken binnen het AMC, zullen advieswerkzaamheden met betrekking tot andere rechtsgebieden ook onderdeel kunnen zijn van de functie. Je werkt daarbij zo nodig samen met (een van) de andere juristen of een extern ingeschakelde advocaat.
De Raad van Bestuur, maar ook (dienst)directeuren en medewerkers van de diverse afdelingen zijn belangrijke klanten. Dit betekent dat je goed kunt schakelen tussen de verschillende functionarissen, in staat bent de (juridische en praktische) behoeftes te bepalen en de juridische context begrijpelijk uit te leggen. Bovendien weet je de balans te vinden tussen wat de organisatie nodig heeft en de wettelijke kaders die er zijn. Je bent in staat om je advisering in te richten op basis van de mogelijkheden en weet daarbij een goede inschatting van eventuele risico’s te geven.

De kandidaatomschrijving

 • Je hebt een sterk analytisch vermogen, een hoog werktempo en je weet van aanpakken;

 • Je bent scherp, open, diplomatiek/organisatiesensitief en in staat een weg te banen in een complexe en soms politieke organisatie;

 • Je bent een verbaal vaardige adviseur;

 • Je bent gericht op samenwerking, oplossingen en resultaten;

 • Je durft (zelfstandig) beslissingen te nemen;

 • Je bent in staat om zelfstandig en onafhankelijk te werken binnen je vakgebied.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  14-12-2015 15:21
  Plaats
  Nederhorst den Berg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-12-2015 11:14
  Plaats
  Alkmaar

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-12-2015 15:52
  Plaats
  Nijker

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-01-2016 13:12
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten