Regionaal programmamanager Sociaal Domein

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
14-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
350
Status
Gesloten
Referentie
BCFX537

Omschrijving

Organisatie
De vijf gemeenten van de regio Zuidoost Utrecht – Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist – trekken gezamenlijk op bij het invulling geven aan de nieuwe taken en verantwoordelijkheden in het kader van de nieuwe WMO (ABWZ-taken), de Jeugdwet, de Participatiewet en het Passend onderwijs. Voor deze gemeenten is de gemeente De Bilt op zoek naar een Regionaal programmamanager Sociaal Domein. Vooruitlopend op definitieve besluitvorming vullen wij deze functie tijdelijk in.

In deze functie val je organisatorisch onder de gemeentesecretaris van de gemeente De Bilt. Maar inhoudelijk werk je voor de regionale bestuurders en managers en nauw samen met de regionale inkoopmanager en de inhoudelijke experts (jeugd, WMO en financiën van de 5 samenwerkende gemeentes). Verder werk je bovenregionaal samen met de andere betrokken partijen. Dat betekent dat je fysiek werkt vanuit verschillende gemeenten, daar waar het op dat moment handig is.

Opdracht
Als tijdelijk programmamanager op het brede sociale domein zorg je dat de regio snel, wendbaar en goed kan inspelen op vragen en ontwikkelingen die bovenlokaal spelen. Je focust op samenwerking en samenhang en je weet de lokale structuur en actoren op verschillende niveaus te benutten. Je bent in staat strategische doelen te formuleren en een bijbehorende strategische agenda voor de regio voor de komende tijd op te stellen. Je stuurt daarbij op een goed samenspel tussen beleid, inkoop, financiën en monitoring. Verder ben je voorzitter div. ambtelijke beleidsoverleggen, adviseur van het regionaal overleg van gemeentesecretarissen en de Regionale Stuurgroep (bestuurders). Wanneer je bij het realiseren van je doelen op weerstand stuit, weet je daar respectvol, maar voortvarend mee om te gaan.

Gunningscriteria (weging)

Minimaal 1 jaar ervaring als programmamanager bij een gemeente in de afgelopen 3 jaar (35%)
Een brede visie en ruime kennis van het sociaal domein blijkend uit ervaring in een vergelijkbare functie (35%)
Een afgeronde relevante WO opleiding (bijv. Gedrag en Maatschappij) (25%).
Selectiegesprek in tweede beoordelingsfase (5%)

Competenties

enthousiast
samenwerken
klant- en resultaatgericht
adaptief vermogen
leiderschap en omgevingsbewustzijn
adviesvaardig
strategisch denker
dienstverlenend ingesteld
zelfstandig

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, met 2 referenties (naam functie, organisatie).

Aanvang z.s.m.
Duur 4 maanden
Optie tot verlenging Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week 32

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten