Sectiehoofd Applicatieontwikkeling en Beheer en Projectmanager

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
15-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
4
Bekeken
417
Status
Gesloten
Referentie
1400

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Rol Sectiehoofd Applicatieontw. en Beheer en PM
Werkniveau Senior
Locatie Utrecht
Startdatum 04-01-2016
Einddatum 01-07-2016
Aantal uren per week 36-40 uur
Publicatiedatum 14-12-2015
Aanvrager Jacqueline Slaap

PROJECTINFORMATIE

Algemene informatie over het Openbaar Ministerie
Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast is er een landelijk parket dat zich richt op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, en een functioneel parket dat criminaliteit bestrijdt op het gebied van milieu, economie en fraude.
Op de tien arrondissementsparketten beoordelen officieren van justitie, ondersteund door administratieve en juridische specialisten, de enkele honderdduizenden zaken die jaarlijks binnenkomen. De zaken waarin hoger beroep wordt aangetekend komen bij een van de vier vestigingen van het ressortsparket. Daar heet de vertegenwoordiger van het OM 'advocaat-generaal'. De parketten worden geleid door hoofdofficieren van justitie en een hoofdadvocaat-generaal. De landelijke leiding van het OM berust bij het College van procureurs-generaal (het College) in Den Haag. De minister van Veiligheid en Justitie is politiek verantwoordelijk voor het OM. Hij bepaalt samen met het College de prioriteiten in de opsporing en vervolging. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM.
Aan het hoofd van het OM staat het vijfkoppige College van procureurs-generaal. Het College is verantwoordelijk voor heel het OM en legt zich toe op de formulering van nieuwe handhavingsrichtlijnen en het ontwikkelen van het opsporings- en vervolgingsbeleid. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. De parketten staan onder leiding van een hoofd van een bedrijfsonderdeel die verantwoordelijk is voor de primaire taken van een arrondissement of ressort of een landelijk werkend onderdeel.
De onderdelen van het OM kennen ieder een eigen dynamiek, aandachtsgebieden en, in sommige gevallen, specialismen.
Voor een nader profiel van het OM verwijzen wij naar de website van het Openbaar Ministerie.

VEREISTE KENNIS

Hieronder vindt u een aantal harde eisen en enige overige eisen en wensen waaraan de kandidaat moet voldoen! In de motivatie dient te worden aangetoond dat aan alle harde eisen wordt voldaan. Dat betekent: kort, puntsgewijs per eis motiveren waar deze kennis of ervaring is opgedaan en in welke periode. Daarbij moet het voldoen aan de eisen ook duidelijk en onvoorwaardelijk naar voren komen in het CV. Aanbiedingen die hieraan niet voldoen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen.

HARDE EISEN WAARAAN KANDIDAAT MOET VOLDOEN

-WO denk- en werkniveau
-Minimaal 8 jaar ervaring in het hiërarchisch leidinggeven aan professionals;
-aantoonbare ervaring in het realiseren van een evenwichtige kwantitatieve en kwalitatieve personele bezetting in tijden van verandering;
-Gecertificeerd in project management methode Prince 2: Foundation & Practitioner;
-Bewezen succesvol in het leiden van grote projecten in een complexe omgeving;
-Bewezen succesvol in het kunnen presteren onder druk (tijd, belangen tegenstrijdigheden, budget, publieke opinie);
-Stakeholder management vaardigheden richting alle lagen van de organisatie (individuele medewerker tot en met leden van het Bestuur).

VERPLICHTE VAARDIGHEDEN

Welke rol wordt er verwacht van de opdrachtnemer

Doel

Je bent als hiërarchisch leidinggevende (ad interim) verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van de sectie Applicatie Ontwikkeling en Beheer van het Domein ICT zowel ten aanzien van de kwantiteit, kwaliteit als het personeelsmanagement; Je hebt ervaring met het personeelsmanagement van een middelgroot team (plm 25 FTE) op alle mogelijk HR aspecten.
Daarnaast leidt je een of meerdere projecten; ofwel geïnitieerd vanuit het eigen Domein ofwel verantwoordelijk voor het leveren van de IT component in een OM breed project.
Je bent flexibel en veranderingsgericht en in staat om over je grenzen heen te kijken. Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring in het leidinggeven op tactisch en operationeel niveau in een professionele organisatie. Je hebt (enige) kennis van het strafproces en kennis van de inrichting en werking van (administratieve) bedrijfsprocessen.
Je bent een gecertificeerde project manager en hebt aantoonbare resultaten behaald in een complexe omgeving. Je bent een vernieuwer en in staat om samen met een team goede resultaten te bereiken, in een dynamische omgeving die breder is dan je eigen sectie. Je kunt hierbij integraal over je eigen grenzen heen kijken. Kennis van de relevante wetgeving is een pré gezien de juridisch inhoudelijke taken binnen deze sectie.
Naast (ad interim) sectie-hoofd en project manager ben je ook change manager voor het veranderingstraject dat de DVOM doormaakt naar een excellente uitvoeringsorganisatie waarin medewerkers eigen regie nemen op hun loopbaan en mobiliteit. Aantoonbare ervaring op dit gebied wordt als een belangrijke pre gezien bij de selectie. Aanspreken op gedrag, veranderen van gedrag, coachen en ondersteunen en vooral het inspireren van medewerkers om de juiste dingen te gaan doen vanuit hun eigen expertise en mogelijkheden heeft een grote focus in zowel operationele aansturing alswel project management taken.

Taken

-Het opstellen en realiseren van de jaarplannen van de sectie;
-Het leiden van een aantal grote multidisciplinaire projecten;
-Het plannen en coördineren van de werkzaamheden van de sectie;
-Het monitoren en waar nodig bijsturen van de uitvoering, voortgang en kwaliteit van de resultaten.

GEDRAGSKENMERKEN

-Inspirerend leiderschap;
-Visieontwikkeling en –inbedding;
-Overtuigingskracht;
-Besluitvaardig;
-Organisatiebewustzijn;
-Communicatief sterk naar alle (senioriteits-)niveaus;

EXTRA INFORMATIE

Exclusiviteit is vereist 5 werkdagen vanaf het moment dat de kandidaat wordt aangeboden bij de eindklant. Wanneer de kandidaat uitgenodigd wordt voor een intakegesprek, geldt nog 3 dagen na de intake de exclusiviteit. Middels het aanbieden van potentiele kandidaten aan Quest4, gaat u akkoord met deze exclusiviteit. Bij het opstellen van de definitieve aanbieding ten behoeve van onze klant, zullen wij u vragen een offerteformulier in te vullen en te ondertekenen, waarmee u de exclusiviteit nogmaals bekrachtigd. Onze AIV zijn van toepassing op deze aanvraag en terug te vinden op onze website.

Kandidaatdient aanwezig te kunnen zijn op de aangegeven datum van intake. Indien dit
niet het geval is, kan de kandidaat helaas niet meegenomen worden in de
selectieprocedure.

De intakegesprekken zullen plaatsvinden op 28-12-2015.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  15-12-2015 14:31
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-12-2015 15:05
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-12-2015 11:53
  Plaats
  Zandvoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-12-2015 16:16
  Plaats
  Nieuwegein

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten