Consulent Zorg

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
15-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Dronten
Reacties
1
Bekeken
352
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Afdeling Sociale Zaken (SZ)
Bij de afdeling SZ werken ca. 50 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van diverse wetten zoals onder meer de Wet werk en bijstand (WWB) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De afdeling bestaat uit meerdere teams: re-integratie, Inkomen, Bijzondere regelingen, WMO, Juridische Kwaliteit en ondersteunende diensten. SZ is een zeer dynamische afdeling die door haar nauwe relatie met de samenleving en wijzigingen in de wetgeving snel moet inspringen op veranderingen. Het werken op de afdeling is hierdoor leuk en afwisselend.

Opdracht
We zijn op zoek naar een consulent zorg. Deze consulent voert de regie op de klant en is bij uitstek de front-office medewerker voor ons klant. Niet alleen moet er intern regie gevoerd worden op alle (werk)processen, ook extern moet gewerkt worden aan relatiebeheer, het onderhouden van contacten en de deelname aan wijknetwerken en waar nodig, de organisatie van Ronde tafels.
Binnen het wijknetwerken ligt de focus op het signaleren van de hulpvraag en afhandeling op één adres, binnen één gezin. Het voorbereiden en organiseren van Ronde Tafel overleggen is daarbij een instrument dat georganiseerd kan worden door de consulent. Analyse, en het opstellen van een Plan van aanpak op basis van de bespreking in het Ronde Tafel leiden daarbij tot een gebundelde meervoudige casuïstiek voorzien van een passende oplossing

De doelgroep bestaat uit klanten waarbij sprake is van multi-problematiek. Zij zijn daardoor niet direct in staat om te werken. Door het uitvoeren van een uitgebreide diagnose maak je samen met de klant een plan/diagnose. Het in de eigen kracht zetten van mensen, en zorgen voor door- en uitstroom zijn hierbij leidend.
Het gaat hier vaak om het motiveren, coachen en spiegelen van mensen. De consulent moet dan ook buiten kaders kunnen en willen denken. Hij/Zij moet het volledige proces bewaken en overzien. Signaleren, delegeren en probleemoplossend vermogen zijn hierbij cruciaal en de consulent moet er dus voor zorgen dat hij/zij door alle betrokkenen (zowel in- als extern) wordt geïnformeerd over van belang zijnde informatie met betrekking tot de klant en het te volgen traject, zodat een volledig beeld ontstaat over de klant en belangrijke uit te zetten acties. Dit vereist proces- en planmatig denken, inclusief kosten inzicht. Het oppakken van signalen, maar ook het kunnen aansturen van wijknetwerken zijn daarbij van belang.

Tenslotte is van groot belang dat hij/zij aantoonbare ervaring en affiniteit heeft met de doelgroep en denkt vanuit mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Klantvriendelijkheid, geduld, maar ook doortastendheid zijn belangrijke eigenschappen.

Kandidaatomschrijving

Analytisch vermogen
Zelfstandige en proactieve werkhouding
Teamspeler
Generalist
Communicatief vaardig en grensoverschrijdend kunnen denken
Probleemoplossend vermogen
Kunnen Spiegelen en de vraag achter de vraag herkennen
Onderkennen van meervoudig vragen en Multi problematiek vragen
Als cultuurwaarden voor alle medewerkers zijn geformuleerd: Afspraak is afspraak, Klantgericht, Toekomstgericht, Integer en Veranderingsbereid (AKTIV).

Start opdracht

1-2-2016

Eind opdracht

31-1-2017

Uren per week

28-36

Reageren kan tot 23-12 met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    15-12-2015 11:15
    Plaats
    Maastricht

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten