procesontwerper

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
15-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Apeldoorn'
Reacties
2
Bekeken
399
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • WTS Detachering 28 opdrachten
 • Novaccent 23 opdrachten

Omschrijving

Informatie over de unit Informatiemanagement (UIM) van B/CA
De Belastingdienst/Centrale administratie (B/CA) is verantwoordelijk voor de gestandaardiseerde productieprocessen van de Belastingdienst: het versturen en verwerken van grote aantallen mededelingen, aangiften, ontvangsten en betalingen. Met nagenoeg alle burgers en alle bedrijven in Nederland als klant vraagt dit om snel, nauwkeurig en betrouwbaar werk. In één keer goed. B/CA levert het. Het massaal inwinnen en verstrekken van gegevens aan een groot aantal (overheids-)partijen maakt een wezenlijk onderdeel uit van de taak van B/CA. Deze processen zijn cruciaal en vaak tijdskritisch.

B/CA heeft een eigen unit Informatiemanagement, IM B/CA. Het doel van IM is om in samenwerking met de uitvoering, een bestuurbare, beheersbare en betaalbare informatievoorziening te krijgen die een continue hoge beschikbaarheid heeft.
De taken van UIM bestaan o.a. uit: het ondersteunen bij het opstellen van de bedrijfsonderdeelvisie, het maken van een informatieplan, opstellen business cases en architectuur. UIM komt met voorstellen voor het verbeteren van de processen, herontwerpt processen, stelt in overleg met de uitvoering de functionele en niet-functionele eisen vast en beheert de functionaliteiten. Daarnaast is UIM de opdrachtgever voor de ICT-leverancier van de Belastingdienst (CAO en CIE), zorgt voor adequaat testen, implementatie en procesinrichting.

Informatie over de functie
In jouw rol als procesontwerper bij IM werk je binnen een grote organisatie in kleine teams van mogelijk wisselende samenstelling. Je houdt je vooral bezig met het (her)inrichten van processen die voortvloeien uit veranderingen in wet- en regelgeving of die waarom de eigen organisatie vraagt. Jij bent in staat om proceswijzigingen van deze omvang en complexiteit te stroomlijnen en te borgen. Je verbindt klant, architectuur, ICT, test en implementatie. En daarvoor zet jij al jouw aantoonbare kennis, kunde, analytisch vermogen en adviesvaardigheden in. Dat doe je op verschillend niveau en bij verschillende doelgroepen.
Je houdt je bezig met het opstellen van business- en informatieanalyses en je ontwerpt logische proces- en gegevensmodellen. Dat doe je uiteraard op basis van de klanteisen. Als geen ander weet jij de (on)mogelijkheden van de techniek, wetgeving en bedrijfsvoering te vertalen tot een voor alle partijen acceptabel resultaat, op basis waarvan jouw collega’s IT-functionaliteiten kunnen bouwen. Je zorgt ervoor dat jouw ontwerp juist wordt geïnterpreteerd, gerealiseerd, geïmplementeerd enzoveel mogelijk generiek worden neer gezet.

Gelet op het tijdskritische en mogelijk onvoorspelbare karakter van de werkzaamheden wordt een procesontwerper gezocht die flexibel is en goed met werkdruk om kan gaan.

Functie-eisen

 • HBO/WO niveau

 • Je hebt minimaal 3 jaar kennis van- en ervaring met proces-/gegevensontwerpen en het opstellen van business-/informatieanalyses.

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Werkdenkniveau
HBO/WO

Je hebt een relevante opleiding met succes afgerond en aantoonbare werkervaring op dit gebied.

Einddatum inhuur
01-04-2016, met mogelijkheid tot verlengen

Minimum aantal uren per week
32

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  16-12-2015 07:44
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  16-12-2015 13:34
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten