Projectmanager

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
15-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
4
Bekeken
609
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten
 • Novaccent 23 opdrachten
 • WTS Detachering 29 opdrachten

Omschrijving

Informatie over de unit Informatiemanagement (UIM) van B/CA
De Belastingdienst/Centrale administratie (B/CA) is verantwoordelijk voor de gestandaardiseerde productieprocessen van de Belastingdienst: het versturen en verwerken van grote aantallen mededelingen, aangiften, ontvangsten en betalingen. Met nagenoeg alle burgers en alle bedrijven in Nederland als klant vraagt dit om snel, nauwkeurig en betrouwbaar werk. In één keer goed. B/CA levert het. Het massaal inwinnen en verstrekken van gegevens aan een groot aantal (overheids-)partijen maakt een wezenlijk onderdeel uit van de taak van B/CA. Deze processen zijn cruciaal en vaak tijdskritisch.

B/CA heeft een eigen unit Informatiemanagement, IM B/CA. Het doel van IM is om in samenwerking met de uitvoering, een bestuurbare, beheersbare en betaalbare informatievoorziening te krijgen die een continue hoge beschikbaarheid heeft.
De taken van UIM bestaan o.a. uit: het ondersteunen bij het opstellen van de bedrijfsonderdeelvisie, het maken van een informatieplan, opstellen business cases en architectuur. UIM komt met voorstellen voor het verbeteren van de processen, herontwerpt processen, stelt in overleg met de uitvoering de functionele en niet-functionele eisen vast en beheert de functionaliteiten. Daarnaast is UIM de opdrachtgever voor de ICT-leverancier van de Belastingdienst (CAO en CIE), zorgt voor adequaat testen, implementatie en procesinrichting.

Informatie over de functie
De projectmanager is verantwoordelijk voor het inrichten- en de dagelijkse besturing van het project(team) en de afstemming met de omgeving. De projectmanager zorgt er voor dat de gewenste resultaten binnen tijd, budget en volgens afgesproken kwaliteit worden opgeleverd en rapporteert over de voortgang aan de verantwoordelijk manager binnen UIM. De projectmanager is daarnaast de intermediair tussen de business en de (interne) ICT-leverancier. Een werkveld dat gekenmerkt wordt door dikwijls tegenstrijdige belangen in termen van vraag en aanbod, aanpak van werkzaamheden, en kosten.

Wij zoeken een projectmanager binnen het domein gegevens. De projectmanager geeft functioneel leiding aan een groep mensen die binnen IM verantwoordelijk is voor het inwinnen van gegevens van banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Deze gegevens worden binnen de Belastingdienst o.a. gebruikt binnen de vooringevulde aangifte IH en voor toezicht, Daarnaast worden de gegevens gebruikt in het kader van internationale gegevensuitwisseling en om andere overheidspartijen van informatie te voorzien. Dit inwinproces moet zoveel mogelijk generiek worden neer gezet.
De komende jaren zijn een aantal belangrijke ontwikkelingen in met name internationaal verband afhankelijk van het succesvol inwinnen van de hiervoor genoemde gegevens.
Gelet op het bedrijfskritische karakter van de plek wordt een ervaren seniore projectmanager gezocht die in staat is zich in zeer korte tijd in te werken.

Functie-eisen

 • Kennis van Prince 2 en IPMA

 • Kennis van Agile/SCRUM

 • Ervaring in het managen van projecten van procesontwerp tot en met implementatie

Werkdenkniveau
Master/doctoraal.
Je hebt een relevante opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskundige richting/IT of je hebt aantoonbare ruime werkervaring op dit gebied.

Einddatum inhuur
01-04-2016, met mogelijkheid tot verlengen

Minimum aantal uren per week
32

Organisatie
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen.

Standplaats
Apeldoorn

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  15-12-2015 14:30
  Plaats
  Hoofddorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-12-2015 14:34
  Plaats
  Hedel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-12-2015 14:46
  Plaats
  Leusden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  17-12-2015 09:21
  Plaats
  Groningen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten