Adviseur Verbonden Partijen

Intermediair
OneStopSourcing BV
Geplaatst op
15-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Zwolle
Reacties
0
Bekeken
354
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor onze eindklant in Zwolle zijn wij op zoek naar een Adviseur Verbonden Partijen. Het betreft een opdracht voor gemiddeld 36 uur per week. Je start per 18 januari en de einddatum is gepland op 31 december 2016. Er is een optie op verlenging.

Knock-out criteria

 1. Kennis en ervaring binnen het provinciale en/of rijksbeleid Verbonden Partijen / Deelnemingen

Beschrijving van de eenheid en het team

De eenheid Economie en Cultuur is verantwoordelijk voor strategie, beleid en uitvoering van de economische en culturele ontwikkeling van Overijssel. De thema’s innovatie, landbouw, bedrijventerreinen/werklocaties, toerisme, (hernieuwbare) energie en sociaal-cultureel vestigingsklimaat staan hierbij centraal. De activiteiten van de eenheid zijn gericht op het leveren van een bijdrage aan de economische en culturele ontwikkeling van Overijssel, die vooral tot uitdrukking komt in ontwikkeling van het bruto regionaal product, werkgelegenheid en woon- en leefklimaat. Daarnaast biedt de eenheid EC concernbrede expertise bij de inzet en het managen van deelnemingen, het vormgeven/ontwikkelen van Europese kaderprogramma’s en projecten gericht op het realiseren van provinciale doelen

Projectfasering

De werkzaamheden worden gelijkmatig over het jaar ingevuld.

Als adviseur verbonden partijen ga je de uitdaging aan op het spanningsveld tussen markt en overheid. Vanuit het expertisecentrum ondersteun je Gedeputeerde Staten op het gebied van verbonden partijen. Je begeeft je midden in het politiek. Directe advisering aan het College door algemene vergaderingen van een of meerdere verbonden partijen voor te bereiden waar belangrijke besluiten worden genomen die heel divers van aard zijn (onder andere strategische plannen, planning & controldocumenten, benoemingen en bezoldiging van directie en commissarissen, investeringen (inclusief funding) in de regionale economie maar ook en grondexploitaties.

Advisering op verbonden partijen in de brede zin van het woord vanaf de kaderstelling tot advisering van oprichting van een verbonden partijen tot het beheer tot de evaluatie of het provinciaal belang nog het beste behartigd wordt door een verbonden partij of dat het beter is dit weer aan de markt over te laten of in een andere vorm te gieten. Je hebt daardoor contacten in de gehele organisatie.

Het moment van herijking van onze portefeuille verbonden partijen komt eraan. Een erg leuke klus en een mooi moment om aan de hand van een geactualiseerde kaderstelling onze verbonden partijen door te lichten of ons provinciaal belang nog op de juiste manier wordt behartigd.

 • Voor deze functie zijn we op zoek naar een trekker voor het opzetten en uitvoeren van de eerste periodieke herijking van al onze verbonden partijen. De kadernota Verbonden partijen moet verder uitgewerkt worden naar een praktisch handvat voor onze accounthouders verbonden partijen. Voor een of meerdere verbonden partijen ga jij deze rol ook vervullen en daarnaast biedt je een helpende hand aan de accounthouder van de verbonden patijen het openbaar lichaam Regionaal Bedrijventerrein XL Businesspark, Houdstermaatschappij Fondsen Overijssel BV en/of de Herstructureringsmaatschappij Bedrijventerreinen Overijssel NV.

Functie eisen

 • resultaatgerichte academicus met een bestuurskundige, bedrijfskundige of juridisch achtergrond.;

 • je hebt de afgelopen jaren je sporen verdiend als (strategisch) adviseur/consultant van bestuurders en management;

 • je hebt ervaring met het werken op de scheidslijn publiek/privaat(recht). Bij voorkeur heb je al ervaring met adviseren over deelnemingen en/of openbare lichamen bij een provincie, gemeente of waterschap;

 • Je hebt affiniteit met vraagstukken rond governance en toezicht in een (semi)publieke setting.

 • Je gedijd goed in een dynamische omgeving en hebt een flexibele werkhouding;

Profiel

 • analytisch vermogen;

 • politiek bestuurlijke sensitiviteit;

 • overtuigingskracht;

 • resultaatgericht;

 • zelfstandig maar tegelijk ook een teamspeler;

 • communicatief.

Gevraagde kennis

Kennis en ervaring binnen het provinciale beleid Nieuwe Energie en Verbonden Partijen / Deelnemingen en de ondersteuning daarop

Gevraagde werkervaring

Bij voorkeur in een provinciale organisatie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten