Medior / Senior data analist Marktoperaties

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
16-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
2
Bekeken
229
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Kandidaat,

Hartelijk dank voor de reactie op deze aanvraag. Wij hebben inmiddels een selectie gemaakt en de kandidaten die voorgesteld zijn bij de opdrachtgever zijn hierover inmiddels al geïnformeerd.

Deze kandidaten beschikken over werkervaring en kennis van allocatie, reconciliatie en meetdata in de energiebranche.

Hopelijk heb ik je hiermee voldoende geïnformeerd, graag tot een volgend traject met meer succes.

Met vriendelijke groet,
IT-Staffing


Omschrijving

Medior / Senior data analist Marktoperaties

Ter versterking van ons team zoeken wij een gedreven data analist, die met goede analyses op datakwaliteit en processen bijdraagt aan een correcte toewijzing van onze energiestromen. Gezien de ontwikkeling van de afdeling zoeken we versterking voor de periode tot eind 2017.
Netbeheer verzorgt het transport van elektriciteit en gas over haar netwerk naar zo’n twee miljoen huishoudens, kantoren en industriële complexen, maar is ook beheerder van informatie over alle aansluitingen op haar netwerk. Binnen de afdeling Markfacilitering voorzien we in de informatiebehoefte van de markt. Onze afdeling is onder andere verantwoordelijk voor het toewijzen van de dagelijks afgenomen elektriciteit en gas aan de marktpartijen. Een rekensommetje van miljoenen euro’s. Mede op basis hiervan vindt afstemming plaats van vraag en aanbod tussen producenten, handelaren, leveranciers en afnemers.
Heb je interesse en kan jij goed omgaan met data, databases en systemen? Stuur ons jouw sollicitatie en wij nemen contact met je op!

Jouw activiteiten

 • Als data analist Marktoperaties ben je verantwoordelijk voor de performance van het allocatie- en/of reconciliatieproces, waarbij getransporteerde energie wordt toegewezen aan de energie leveranciers.

 • Data analyses: Je analyseert op volledigheid van stam- en meetdata, trends en fouten in het proces. Hiervoor beoordeel je de standaardrapportages of ontsluit je de benodigde gegevens in onze databases via SQL.

 • Management rapportages: Je levert rapportages aan op het gebied van datakwaliteit en de voortgang van het proces. Daarnaast kunnen er op ad hoc basis rapportages worden aangevraagd.

 • Ketensturing: Je bewaakt de kwaliteit van data zoals aangeleverd vanuit eerdere processen in de keten en stuurt pro-actief bij.

 • Projecten: Binnen projecten bepaal je het risico en impact van wijzigingen op het systeem en onze processen. Je vertegenwoordigt de afdeling Marktfacilitering en draagt bij aan een zorgvuldige organisatiebrede implementatie.

Jouw profiel
Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld bedrijfseconomie of bedrijfskunde). Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Daarnaast kun je goed in teamverband werken en heb je affiniteit met ICT. Ervaring met analyses in SQL, MS Access en MS Excel is een must. Kennis van en ervaring met de Energiemarkt en marktprocessen is een pré.

 • functie eisen (jouw profiel)

o competenties:
 analytisch
 resultaatgericht
 trekkersrol
 pro-actief
 teamspeler
 helicopterview
 communicatief sterk
o skills:
 Data-analyse, procesanalyse
 Bouwen van tools
 Oracle SQL, MS Access, MS Excel
 Databases
o Ervaring: minimaal 3 jaar relevante werkervaring, met bijvoorbeeld data analyse, proces analyse, functioneel ontwerp, etc.

Over de afdeling Marktfacilitering
Marktfacilitering is een jonge, dynamische afdeling waar je persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Verder zijn er mogelijkheden tot het volgen van cursussen en trainingen. De cultuur is rechtdoorzee en collegiaal, de sfeer informeel. Wij geven actief invulling aan de kernwaarden van de organisatie; Samen, Slim, Waarmaken. Ons einddoel daarbij is dat de klant en markt ons als een toonaangevende netbeheerder ervaart die zijn administratieve basis op orde heeft.

Interesse? Reageer dan met je CV, motivatie en uurtarief voor vrijdag 18 december 10:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  17-12-2015 18:26
  Plaats
  Heino

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-12-2015 10:09
  Plaats
  Zoetermeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten