Omgevingsmanager

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
16-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Leidschendam-Voorburg
Reacties
0
Bekeken
40
Status
Gesloten
Referentie
BCFT540

Omschrijving

Opdracht
De Rietvink
De gemeente Leidschendam-Voorburg is volop aan de slag met het project De Rietvink. Een deel van de wijk Rietvink verzakt al vanaf de oplevering van de bouw begin jaren ’90. De verzakkingen betreffen de openbare ruimte en de tuinen (dus niet de woningen). De wijk verzakt niet overal even hard of evenveel. In 2001 heeft de gemeente aan bewoners toegezegd om in 2015-2016 de riolering aan te pakken i.v.m. de verzakkingen. De zettingen hebben inmiddels gevolgen voor de huisaansluitingen van de nutsleidingen en de riolering. De wijkbewoners maken zich zorgen over de verzakkingen en wat dat voor hun veiligheid en die van de wijk in het geheel betekent.

De gemeente gaat samen met bewoners de problematiek van de verzakkingen in een deel van de wijk aanpakken. Het gezamenlijke doel is om een integrale aanpak te realiseren voor de revitalisering van De Rietvink en het op hoogte brengen van de wijk.

Omgevingsmanagement is de verbindende schakel tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ en is daarmee in veel gevallen het ‘gezicht’ van het project. De omgevingsmanager denkt vanuit de gebruiker, waarbij hij/zij de opgave en de opdrachtgever altijd voor ogen houdt. Hij/zij werkt professioneel samen met de omgevingspartijen en communiceert helder en duidelijk wat de stand van zaken is en wat de plannen en de (on)mogelijkheden zijn. Door de omgevingsmanager worden in ieder geval de hierna genoemde werkzaamheden uitgevoerd

Het in kaart brengen en managen van omgeving gerelateerde risico’s en beheersmaatregelen.
Aansturen van de disciplines communicatie, grondzaken en eventuele juridische planologische procedures. (Mogelijk wordt hier het kabels en leidingen dossier aan toegevoegd.) Korte plannen van aanpak vanuit deze disciplines horen daarbij.
Opstellen van het communicatieplan voorbereidingsfase en het up tot date houden ervan.
Bespreken van de plannen en de voortgang met het communicatieplatform en op individuele basis met overige belanghebbenden/stakeholders met als doel het draagvlak te vergroten en risico’s te beperken.
Input leveren of mede regelen en begeleiden van onderzoeken in het geval dat noodzakelijk is vanuit de rol van omgevingsmanagement.
Het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de projectmanager en andere rollen binnen het project.
Bijdrage leveren aan de aanbesteding om de belangen vanuit de omgeving goed te kunnen borgen.
De omgevingsmanager werkt voor de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden en taken nauw samen met de projectmanager, technisch manager, communicatie adviseur, en diverse overige leden van de projectgroep.
In eerste instantie wordt opdracht gegeven voor een periode van 6 maanden. Na deze periode wordt de inzet van de omgevingsmanager geëvalueerd en mogelijk een vervolgopdracht verstrekt van 6 maanden. Bij de evaluatie worden onder andere de volgende aspecten betrokken: samenwerking, kwaliteit werkzaamheden, resultaten en houding intern en extern.

Gunningscriteria (weging)
Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau met affiniteit voor ruimtelijke ordening en civiele techniek
Minimaal 7 jaar relevante werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider of omgevingsmanager bij complexe infrastructurele projecten (planfase en realisatiefase) voor publieke opdrachtgevers
Minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider/omgevingsmanager met het samenwerken met diverse marktpartijen, burgers en andere belanghebbenden
Selectiegesprek in de tweede beoordelingsfase

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

6 maanden
Optie tot verlenging
Mogelijk maar nog niet bekend.
Uren per week
12
Aanvang
februari 2016
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Zuid-Holland
Verloopt op
maandag 4 januari 2016 om 12:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten