Omgevingsmanager

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
16-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid-Holland
Reacties
0
Bekeken
428
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1072

Omschrijving

Voor een gemeente in Zuid-Holland zoeken wij een energieke Omgevingsmanager, die de verbindende schakel tussen ‘binnen’ en ‘buiten’ kan zijn en daarmee in veel gevallen het gezicht van het project Aanpak verzakkingen. De omgevingsmanager denkt vanuit de gebruiker, waarbij hij/zij de opgave en de opdrachtgever altijd voor ogen houdt. Hij/zij werkt professioneel samen met de omgevingspartijen en communiceert helder en duidelijk wat de stand van zaken is en wat de plannen en de (on)mogelijkheden zijn.

Een deel van een wijk in de gemeente verzakt al vanaf de oplevering van de bouw begin jaren ’90. De verzakkingen betreffen de openbare ruimte en de tuinen (dus niet de woningen). De wijk verzakt niet overal even hard of evenveel. In 2001 heeft de gemeente aan bewoners toegezegd om in 2015-2016 de riolering aan te pakken i.v.m. de verzakkingen. De zettingen hebben inmiddels gevolgen voor de huisaansluitingen van de nutsleidingen en de riolering. De wijkbewoners maken zich zorgen over de verzakkingen en wat dat voor hun veiligheid en die van de wijk in het geheel betekent. De gemeente gaat samen met bewoners de problematiek van de verzakkingen in een deel van de wijk aanpakken. Het gezamenlijke doel is om een integrale aanpak te realiseren voor de revitalisering van de wijk en het op hoogte brengen.

Taken

Het in kaart brengen en managen van omgeving gerelateerde risico’s en beheersmaatregelen.
Aansturen van de disciplines communicatie, grondzaken en eventuele juridische planologische procedures. Mogelijk wordt hier het kabels en leidingen dossier aan toegevoegd. Korte plannen van aanpak vanuit deze disciplines horen daarbij.
Opstellen van het communicatieplan voorbereidingsfase en het up tot date houden ervan.
Bespreken van de plannen en de voortgang met het communicatieplatform en op individuele basis met overige belanghebbenden/stakeholders met als doel het draagvlak te vergroten en risico’s te beperken.
Input leveren of mede regelen en begeleiden van onderzoeken in het geval dat noodzakelijk is vanuit de rol van omgevingsmanagement.
Het verstrekken van gevraagd en ongevraagd advies aan de projectmanager en andere rollen binnen het project.
Bijdrage leveren aan de aanbesteding om de belangen vanuit de omgeving goed te kunnen borgen.
De omgevingsmanager werkt voor de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden en taken nauw samen met de projectmanager, technisch manager, communicatie adviseur, en diverse overige leden van de projectgroep.

Vereisten

Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau met affiniteit voor ruimtelijke ordening en civiele techniek
Minimaal 7 jaar relevante werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider of omgevingsmanager bij complexe infrastructurele projecten (planfase en realisatiefase) voor publieke opdrachtgevers
Minimaal 5 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider/omgevingsmanager met het samenwerken met diverse marktpartijen, burgers en andere belanghebbenden

Competenties

Gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en het omgaan met tegengestelde belangen;
Teamspeler
Zelfsturend
Accuraat
Resultaatgericht
Betrokken
Inlevingsvermogen
Een gedreven, energieke persoonlijkheid.

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

 

 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten