Projectmanager Informatievoorziening senior

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
17-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
631
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht ontvangen (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

04-01-2016

Einddatum

30-06-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

04-01-2016 om 09:00 uur

Profiel Opdracht

In het kader van de Decentralisaties Jeugdzorg en AWBZ is Wmo-Ned het afgelopen jaar periodiek aangepast op de gewenste uitvoering. Dit proces dient het komende half jaar te worden gecontinueerd voor de afdeling Jeugd. In nauwe afstemming met de stakeholders moeten eisen, wensen en functionaliteiten hand in hand worden ontwikkeld en op elkaar afgestemd.

Doelstelling is om uiterlijk medio 2016 o.a. te komen tot

 • Een koppeling tussen het informatiesysteem van de Ouder- en Kindteams enerzijds en Wmo-Ned anderzijds t.b.v. gestroomlijnd beschikken, ingebed in de werkprocessen van de Backoffice Jeugd, de Ouder- en Kindteams (OKT’s) en de SamenDoen teams (SDT’s);

 • Gerealiseerde ondersteuning van de rechtmatigheids- en factureringsprocessen in Wmo-Ned, ingebed in de financiële afdeling van de gemeente Amsterdam;

 • Een gerealiseerde koppeling voor boekingen en uitbetalingen tussen Wmo-Ned en AFS, ingebed in de financiële afdeling van de gemeente Amsterdam;

 • Gerealiseerde gegevensuitwisseling tussen de gemeente Amsterdam en ketenpartners, op basis van de nieuwe iJW-2.0 standaarden;

 • Advies over procesondersteuning op die punten waar verbetermogelijkheden ontstaan.

Binnen het project Informatisering Jeugd 2016 moeten de volgende activiteiten gedurende het 1e halfjaar van 2016 worden uitgevoerd door een projectmanager:

 1. Het afronden van 3 deeltrajecten zoals beschreven in het PID Doorontwikkeling Wmo-Ned-Jeugd d.d. 24 augustus 2015:

 • Beter beschikt: de gegevensuitwisseling RIS-OKT met WMO-Ned-Jeugd eind januari 2016 operationaliseren en tussen RIS-SD en Wmo-Ned daarna.

 • Operationeel aansturen en begeleiden van factuurverwerkinginrichting in Wmo-Ned en uitbetaling van goedgekeurde facturen in AFS.

 • Doelbinding in Wmo-Ned verbeteren door van de nieuwe Wmo-Ned release van eind december de ketentest en in produktiename in Q1-2016 aan te sturen.

 1. Invoering iJW2.0 berichtenstandaard, inclusief conversie en nieuwe berichten zoals iJW VOT bericht. Daarbij vooral het managen van de effecten ervan op de beschikkingenadministratie.

 1. Verbeteren integratie tussen Regioportaal en Wmo-Ned Jeugd, ook m.b.t. de monitoring en dataleveringen aan de IMJ en de Monitor sociaal domein.

 1. Volgen en beïnvloeden van landelijke ontwikkelingen rond berichtenstandaarden en productcodes

 1. Overdragen van relevante kennis aan lijnfunctionarissen bij Jeugd en/of informatievoorziening Sociaal

Functie eisen
EISEN

De kandidaat beschikt minimaal over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of diploma (bijvoorbeeld Master of Information Management).

De kandidaat heeft minimaal 10 jaar werkervaring als projectmanager waarvan minimaal 4 jaar werkervaring specifiek op het terrein van informatievoorziening en ICT bij gemeente of rijksoverheid.

De kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring het projectmatig werken middels de methodiek PRINCE2 Practitioner en/of IPMA-C.

WENSEN

De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar in de rol van projectmanager aantoonbare ervaring opgedaan vanuit minimaal één project van minimaal 6 maanden met de implementatie van informatiesysteem Wmo-Ned

De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan op het terrein van informatievoorziening waarbij de nadruk moet liggen op het snijvlak van business en IV en het activeren en betrekken van de business bij informatievoorzieningsvraagstukken

De kandidaat heeft kennis van en ervaring met de landelijke iJW en iWMO berichtenstandaarden?

De kandidaat heeft kennis van en ervaring met het rapporteren over facturatie/declaratie van zorgproducten

De kandidaat de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan bij een complexe politiek-bestuurlijke organisatie zoals een grote gemeente (>1.000 medewerkers).

Comeptenties

 • Analytisch vermogen: je bent in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden, een vraagstelling in onderdelen uit te splitsen en logische verbanden te leggen tussen de verschillende deelaspecten.

 • Omgevingsbewustzijn: je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.

 • Samenwerken: je levert een constructieve bijdrage aan een gezamenlijk resultaat, in het bijzonder aan de sfeer en de relaties binnen de groep of het team.

 • Relatiebeheer: je bouwt persoonlijke relaties op met klanten en andere contactpersonen, onderhoudt en benut ze

 • Initiatief: je onderneemt zelfstandig actie. Signaleert kansen en zet deze om in verbeterings- en vernieuwingsacties, die bijdragen aan betere organisatieprestaties.

 • Resultaatgerichtheid: je neemt concrete doelen als uitgangspunt voor het eigen gedrag en hieraan vasthouden totdat het doel bereikt is.

 • Overtuigingskracht: je oefent, op basis van persoonlijk overwicht, invloed uit op mensen en situaties, gericht op acceptatie en het overwinnen van weerstanden. Communiceert ideeën duidelijk en stellig.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met zowel Freelancers als met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  18-12-2015 11:26
  Plaats
  alphen aan den rijn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten