Business Analist

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
17-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
5
Bekeken
576
Status
Gesloten
Referentie
PR

Afrondingstoelichting

Geachte heer, mevrouw,

Dank voor uw reactie en veel succes in uw zoektocht. De opdrachtgever heeft inmiddels een keuze gemaakt en is met een aantal kandidaten in gesprek.

Met vriendelijke groet,
OKE4U


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Omschrijving

RWS is in beweging! Ben jij die energieke business analist die wil bijdragen aan het toetsen van verbeter ideeën, en het maken van analyses op het gebied van performanceverbetering voor RWS? Heb jij een data-handje, behoorde je tot de beste van de klas en krijg je energie van het oplossen van complexe puzzels?

Je maakt onderdeel uit van de afdeling Informatievoorziening Ontwikkeling van waaruit middels jouw ‘analyse kennis en kunde’ verbeter ideeën worden getoetst en op allerlei gebied wordt bijgedragen aan de performance verbetering van RWS.

In jouw rol van business analist help je om die beweging te stroomlijnen; jij signaleert de behoefte aan nieuwe analyses, brengt de data- en de informatiebehoefte in kaart en zet deze om in een gedegen analyseaanpak en resultaat. Je werkt samen met een aantal collega’s aan het houden en hebben van inzicht en overzicht van de klantprocessen en informatiebehoefte van de beheerders van de RWS netwerken. Het kennen van de regio uitvoeringsprocessen en expert worden op de informatiepositie van de verschillende lagen assetmanagement horen tot de ontwikkeltaak van de business analist BV. Je bent onderdeel van een driespan bestaande uit Informatiemanagers, jij zelf en de functioneel beheerders, die samen de gehele dienstverlening keten kennen en inrichten en ontwikkelen. Jouw werkzaamheden impliceren vaak grote veranderingen voor de organisatie en haar medewerkers en de uitdaging is om binnen de krimpende organisatie het toezicht op peil te houden en de processen doelmatig en doeltreffend te blijven uitvoeren.
Om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden, is het noodzakelijk om de performance te verbeteren en vernieuwing en innovaties te realiseren ter ondersteuning hiervan. Je beschikt over ervaring met ‘state of the art tooling’ zoals SAS om dit te kunnen realiseren.
Je werkt mee aan de ontwikkeling van stabiele datasets die de grondstof vormen voor al onze analyses. Daarnaast onderhoud je standaardanalyse instrumenten en -producten. Je bepaalt de juiste methodologie en voert de (statistische) analyses uit. Het resultaat van die analyse vertaal je in aanbevelingen, die je vervolgens op een gestructureerde, logische en beknopte manier bespreekt met je collega’s. Je werkt op het snijvlak van bestuurlijke informatie (BI) en informatietechnologie (IT) om de link te kunnen maken tussen business-intelligence-tools en data-bronnen.

Standplaats

Utrecht

Werk- en denkniveau

Master / Doctoraal

Minimaal gewenst aantal jaren werkervaring

3

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde relevante wetenschappelijke opleiding (op master niveau), liefst in de richting van bedrijfseconomie, econometrie, statistiek, business analyse of bedrijfsinformatica.

Je hebt minimaal 5 tot 7 jaar ervaring met de analyse van bedrijfsprocessen

Je hebt kennis van en ervaring met voorspellende modellen en het opmaken van experimentele ontwerpen

Je bent in staat data te extraheren uit grootschalige relationele databanken en in staat deze data te modelleren

Je hebt vaardigheden in het programmeren in SAS of vergelijkbare tools, zoals SPSS of Matlab.

Als je ervaring hebt met SAS producten zoals SAS Base, SAS Enterprise Guide en/of SAS Miner is dat een pre

Competenties

 • netwerken – sociaal zeer vaardig zijn

 • oordeelsvorming - teamplayer

 • productgerichtheid (kwalitatief, kwantitatief)

 • tactisch en bestuurlijk inzicht

 • flexibiliteit

 • overtuigingskracht

 • organisatiesensiviteit

Opmerkingen / aanvullingen

Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent analytisch zeer sterk en kan snel doordringen tot de kern van de zaak. Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en adviseert vervolgens helder en duidelijk op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Op verschillende niveaus en in verschillende disciplines. Als natuurlijk teamspeler ben je contact- en klantgericht en weet je - zo nodig - jouw overtuigingskracht op een plezierige manier in te zetten. Je bent gericht op de relatie, maar hebt en houdt altijd oog voor het resultaat. Je bent maatschappelijk betrokken, volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied nauwgezet en je wilt ook jezelf voortdurend blijven ontwikkelen. Dat doe je vooral vanuit persoonlijke overtuiging, maar ook omdat dit noodzakelijk is om je functie te kunnen uitvoeren.

Reacties t/m 22 dec a.s.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  18-12-2015 08:03
  Plaats
  Nederhemert

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-12-2015 16:59
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-12-2015 12:52
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-12-2015 13:00
  Plaats
  rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-01-2016 15:37
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten