Senior Java Consultant voor ontwikkeling backend MMG-tool

Intermediair
Imbri
Geplaatst op
17-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Mechelen
Reacties
1
Bekeken
401
Status
Gesloten
Referentie
JM-010

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 240 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor onze klant te Mechelen zijn we in het kader van het project MMG (milieugerelateerde Materiaalprestatie van Gebouwelementen) op zoek naar een Senior Java Consultant die de backend van de MMG-tool zal ontwikkelen.

De publicatie Milieuprofiel van gebouwelementen bevat een databank van milieuprofielen van 115 gebouwelementvarianten die specifiek zijn voor de Vlaams-Belgische bouwcontext. Deze databank is het resultaat van het onderzoek 'Milieugerelateerde Materiaalprestatie van Gebouwelementen' (MMG)dat in 2012 werd afgerond. De MMG-bepalingsmethode die aan de basis ligt voor het berekenen van de milieuprofielen wordt op een open en transparante wijze voorgesteld. Voor ieder van de doorgerekende gebouwelementen (plat dak, binnenmuur ...) bestaat een gedetailleerde publicatie. Elk document bevat informatie over de exacte samenstelling van het gebouwelementvariant alsook de impact van het element over diverse levensfasen (productie, onderhoud, afbraak en eindverwerking ...) en met betrekking tot de verschillende milieu-impactcategorieën (verzuring, ecotoxiciteit, klimaatsverandering ...).

Het opleveren van een expert-rekenmodel en een beperkte milieuprofieldatabank van gebouwelementen vormt de eerste transitiestap naar duurzaam materiaalbeheer binnen de Vlaams-Belgische bouwpraktijk, namelijk het leveren van transparante en objectieve milieu-informatie van de huidige bouwpraktijk.

In de nabije toekomst zullen deze instrumenten vertaald moeten worden naar het brede publiek (en de overheid) via een gebruiksvriendelijke MMG-interface (= MMG-frontend).

Begin 2016 start een externe softwareontwikkelaar met de ontwikkeling van deze MMG frontend. Gelijktijdig wordt bij de OVAM aanvang genomen met de ontwikkeling van de MMG backend van de tool: dit is de vertaalslag van het huidige MMG-expert-rekenmodel (in Excel) naar software die in de achtergrond de berekeningen doet volgens het rekenmodel.

Concreet

De eindgebruiker (in eerste plaats bv.architect) zal via de frontend tool zijn gebouwen kunnen modelleren en zal hierbij de gewenste materialen kunnen aanduiden.
Op basis van deze input berekent de backend (op basis van een algoritme/rekenmodel) hoe milieuvriendelijk de materiaalkeuzes van het gebouwontwerp zijn en wordt er een milieuscore toegekend die in de frontend in grafieken en tabellen getoond wordt.

In het kader hiervan zijn we op zoek naar een developer met onderstaand profiel

5 jaar ervaring in Java, Spring MVC, Hibernate, REST webservices
5 jaar ervaring in “technische analyse” van software projecten (dus ook kennis hebben software design, UML, …)
Universitaire opleiding in exacte wetenschappen met een gedegen wiskundige bagage (wiskundige, ingenieur … ) of gelijkwaardig door ervaring
Bij voorkeur werkervaring in het omzetten van een algoritme naar een werkend rekenmodel
We zoeken iemand die zelfstandig kan werken en algoritmes kan analyseren, implementeren, documenteren en testen
Goede communicatie met de OVAM en met andere softwareontwikkelaars en onderzoeksbureaus, evenals met minder technisch geschoolde medewerkers, is essentieel
Ervaring met Agile ontwikkeling (SCRUM)

Kom jij hiervoor in aanmerking? Reageer dan zo snel mogelijk!

Startdatum

25/01/2016

Einddatum

31/07/2016

Reageren vóór

10/01/2016

Missie voor 120 dagen

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  22-12-2015 21:16
  Plaats
  Capelle aan den IJssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten