Adviseur jongeren- en studentenhuisvesting

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
17-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
419
Status
Gesloten
Referentie
IGB54631269

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur met ervaring met het schrijven van adviezen bij een overheidsorganisatie en bestuurlijke en politieke besluitvorming.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland.

U bent werkzaam voor het cluster Ruimte en Economie. Het cluster staat voor het creëren van de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om de stad tot een sterke metropool uit te laten groeien. Dit doet het cluster vanuit opgaven in de ruimtelijke economische sector van zowel het college als ook de bestuurscommissies van de stadsdelen en met en voor de huidige en toekomstige bewoners, bedrijven en bezoekers. Zo is en blijft de stad goed bereikbaar, is de stad duurzaam en biedt het alle mogelijkheden voor goede leefmilieus en optimale ontwikkeling van de economie.

Het cluster gaat voor ontkokering en het verhogen van de handelingssnelheid. Belangrijk is dat er aandacht is voor alle schaalniveaus, van portiek tot de gehele metropool. Het cluster bevat ook een afdeling informatievoorziening. Die zorgt ervoor dat de informatievoorziening en het informatiebeheer zo zijn ingericht, dat het zo goed mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van het cluster en van de gemeente. Het cluster Ruimte en Economie omvat 13 afdelingen met een grote diversiteit aan onderwerpen. Economie, Grond en Ontwikkeling, Verkeer en Openbare Ruimte, Ruimte en Duurzaamheid, Wonen, Kunst en Cultuur, Gemeentelijk Vastgoed, Parkeren, Materiaalbureau, Zuidas, Metro en Tram, Projectmanagementbureau en het Ingenieursbureau.

Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt voor wonen en werken in de stad hebben de voortdurende aandacht van de gemeente. De aanpak van gebiedsontwikkeling voor de gemeente richt zich op de integrale samenwerking voor de stad. Het doel is een snelle en flexibele uitgifte van kavels tegen lage proceskosten, met een kwalitatief en financieel goed resultaat voor de stad. Gebiedsontwikkeling wil de verbinding leggen tussen de verschillende partijen in de keten, om vlot tot bouwprojecten te kunnen komen.
Gebiedsontwikkeling is een onderdeel van Grond en Ontwikkeling. Alle activiteiten en kennis voor grootstedelijke projecten zijn gebundeld en vallen onder de verantwoordelijkheid van dit onderdeel.

Het programmateam jongeren- en studentenhuisvesting werkt aan de ambitie om in de collegeperiode 2014-2018 2500 jongerenwoningen en 8000 studentenwoningen te realiseren. Haar kerntaken zijn aanjagen en initiëren van projecten, regie en kwalitatieve sturing op de projecten, kenniscentrum en aanspreekpunt, adviseren van bestuur en projecten, bevorderen van innovatie en kennisontwikkeling, monitoren en rapporteren.
Het team werkt rechtstreeks in opdracht van de adjunct directeur gebiedsontwikkeling en transformatie. Er wordt nauw samengewerkt met Wonen en projectmanagers gebiedsontwikkeling en transformatie in stad en stadsdelen.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U houdt overzicht op projecten voor jongeren- en studentenwoningen, verspreid over heel de stad.

 • U schrijft adviezen ten behoeve van bestuurlijke besluitvorming voor bestuurders, directie, projectleiders en projectmanagers.

 • U begeleidt de bestuurlijke besluitvorming.

 • U ondersteunt bij beleids- en bestuursadvisering over jongeren- en studentenhuisvesting.

 • U fungeert als aanspreekpunt van het team.

 • U vergaart actualiteiten en kennis uit het werkveld.

 • U onderhoudt het netwerk met contactpersonen binnen de gemeente en externe partners en zorgt voor bekendheid van de ambitie van het programma in de gemeentelijke organisatie.

 • U levert kwantitatieve en kwalitatieve monitoring en rapportages.

Eisen

 • U beschikt over een wo-diploma Planologie, Sociale Geografie, Bestuurskunde of Bouwkunde.

 • U hebt in de afgelopen 2 jaar werkervaring opgedaan bij een overheidsorganisatie.

 • U hebt ervaring met het schrijven van adviezen bij een overheidsorganisatie en bestuurlijke en politieke besluitvorming.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?De functie is per direct beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind januari 2017. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 6 januari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten