Juridisch Adviseur Inkoop & Uitbesteding

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
17-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
47,50
Op locatie
Tilburg
Reacties
1
Bekeken
519
Status
Gesloten
Referentie
92150298

Omschrijving

De functie
Als juridisch adviseur inkoop & uitbesteding (I&U) coördineer je de uitbesteding van juridische dossiers. Je bent hierin het aanspreekpunt voor onze verzekerden maar ook voor advocaten en kantoren. Een echte spin in het web dus! Je speelt als juridisch specialist een cruciale rol zodra een zaak wordt uitbesteed aan een (netwerk) kantoor. Jij zoekt de optimale balans tussen klanttevredenheid en het beperken van de schadelast voor Achmea Rechtsbijstand, zodat we de premie voor rechtsbijstand verzekerden concurrerend kunnen houden. Jouw rol ziet er als volgt uit. Op het moment dat een zaak wordt uitbesteed aan een advocaten kantoor is de rol van juridisch adviseur van cruciaal belang. Bij een uitbestede zaak ziet jouw rol er als volgt uit:

•Je bewaakt of de uitbesteding voldoet aan het uitbesteedbeleid van Achmea Rechtsbijstand, je schakelt hierover desgewenst met de afdeling die tot uitbesteding heeft besloten.
•Je beoordeelt welke rechten en plichten verzekerde heeft op basis van de polisvoorwaarden aan de hand van de stand van zaken in het dossier.
•Je zoekt de beste oplossing voor verzekerde. Je weet de voordelen te benoemen voor verzekerde om gebruik te maken van een van onze netwerkpartners. Met je commerciële vaardigheden en overtuigingskracht aarzel je niet om een passend voorstel te doen.
•Indien de beste oplossing voor verzekerde is, om gebruik te maken van zijn “voorkeursadvocaat” ga je de onderhandelingen aan met deze advocaat. Je maakt werkafspraken met de advocaat en onderhandelt over de prijs met als doel een scherpe prijs voor Achmea Rechtsbijstand en goede dienstverlening richting verzekerde.
•Tijdens de behandeling van de zaak door de advocaat bewaak jij op de belangrijkste momenten in het dossier of de stappen die genomen worden bijdragen aan het doel dat verzekerde voor ogen heeft en of er een redelijke kans is om het beoogde doel te realiseren.
•Daarnaast beoordeel je declaraties en toetst of de gedeclareerde kosten redelijk zijn en in lijn met de afspraken. Jij gaat hierbij een stevige discussie niet uit de weg. Accounthouder Naast je rol als juridisch adviseur ben je ook aanspreekpunt voor een aantal advocatenkantoren. Je beantwoordt juridische vragen van jouw kantoren, signaleert mogelijke klachten van verzekerden over dit kantoor en pakt deze op. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de dienstverlening van dit kantoor. Verbeteringen Achmea is continue bezig haar dienstverlening richting verzekerden te verbeteren. Van een juridisch adviseur inkoop & uitbesteding verwachten wij dat je op jouw vakgebied hier proactief je bijdrage aan levert.
 
Het profiel
Je bent een juridisch geschoolde professional die stevig in zijn schoenen staat. Je bent toe aan een volgende stap in je loopbaan, Je bent nog wel juridisch bezig, maar bent vooral een spin in het web tussen verzekerde, de interne achmea rechtsbijstandorganisatie en externe juridische dienstverleners. In deze complexe omgeving heb jij oog voor de verschillende belangen die spelen. Met je sterke communicatieve vaardigheden weet jij hier goed op in te spelen en vanuit jouw rol optimaal bij te dragen aan de afdelingsdoelstellingen. Je bent een goede onderhandelaar die beschikt over meerdere invloedstijlen. Je bent ontwikkelingsgericht en bereid je pallet aan invloedstijlen verder uit te bouwen.

Wat vragen we?

 • Afgeronde WO rechtenopleiding

 • Je hebt werkervaring in een juridische, commerciële en dienstverlenende werkomgeving

 • Je hebt een scherp analytisch vermogen

 • Je bent commercieel en onderhandelingsvaardig

 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden

 • Je bent flexibel en samenwerkingsgericht

 • Je bent ontwikkelgericht

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.
 
Jouw afdeling
Als juridisch adviseur werk je op de afdeling Inkoop & Uitbesteding binnen Achmea Rechtsbijstand. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de inkoop en het beheer van externe rechtshulp voor rechtsbijstandverzekerden van Achmea. Hiervoor maken we gebruik van een netwerk van advocaten en verkeer- en letselschadebureaus. Daarnaast besteden wij zaken uit aan “voorkeursadvocaten” van verzekerden waarmee geen structurele contractuele relatie bestaat. De belangen zijn groot, jaarlijks besteed SAR duizenden dossiers uit aan externe advocaten. De afdeling bestaat uit ca. 18 Juridisch Adviseurs en 14 Administratief medewerkers, verdeeld over drie teams. Je komt te werken in een dynamische omgeving met ondernemende, oplossingsgerichte professionals. De collega’s in je team werken nauw samen; snel en direct schakelen is een grondhouding.
 
Wij bieden
Een afwisselende baan voor 36 uur per week binnen de divisie Centrale Dienstverlening, locatie Tilburg. De startdatum is per 01-01-2016 tot en met 31 maart 2016

Uurtarief tussen de € 45 en € 50 incl. reiskosten, excl. BTW afhankelijk van kennis en vaardigheden.

Interesse? Graag ontvangen wij je cv en motivatie (beide toegespitst op de functie) uiterlijk 22 december 10.00 uur.

Indien je sollicitatie tot een plaatsing bij onze opdrachtgever leidt, is het van belang om te weten dat wij dan per ommegaande de volgende gegevens nodig hebben:
· Kopie Geldig Identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart, geldig gedurende de gehele opdracht.)
· Gewaarmerkte kopieën van het hoogst behaalde diploma en voor de functie relevante diploma’s
· Kopie VOG (aan te vragen na plaatsing)
Deze gegevens hebben wij nodig om de screening die door opdrachtgever volgt, zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  24-12-2015 14:49
  Plaats
  Nijker

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten