Procesmanager Tridion

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
18-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
492
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor onze klant waarvoor wij al meerdere kandidaten hebben geplaatst zijn wij op zoek naar een: Procesmanager Tridion ,bewezen ervaring hebben met implementeren van changes in productie

Technische Implementatie Coördinator Change/Implementatie coördinatie en implementatie voorbereiding

Opdracht
Betreft een opdracht binnen het Tridion migratie project (beheer van content website). Je bent de linking pin (uitvoerende functie) in de zowel de adminstratieve als de organiserende kant. Daarnaast voer je changes uit en bereid je deze voor. Het beinvloeden en sturen van stakeholders zit in je bloed waardoor changes goed en juist worden voorbereid. Technische inhoudelijke kennis is voorwaardelijk voor deze opdracht (zie verder voor de dedetailieerde eisen).
Je hebt kennis van het IT landschap en vanzelfsprekend ben je bekend met ITIL, Linux etc. Je hebt bewezen ervaring als implementatiecoordinator met productiechanges en hebt dit in teamverband gedaan. (knock out!).
Je bent dus niet betrokken bij het ontwikkeltraject maar alleen in het proces.

Taken

 • Inzicht krijgen in alle stakeholders die ten aanzien van voorbereiding /uitvoering en controle van een IT-change een rol spelen.

 • Uitleg geven aan deze stakeholder over inhoud en uitvoering van het Tridion 2013 project (Migratie van Tridion 5.3 naar versie 2013)

 • voorbereiding van IT changes in de PR en de ET (exploitatietest) in administratieve zin in de tooling ( Prisma).

 • Overleg binnen de IBM en eindklant met IT-change stakeholders om buy-in voor tijdiige approvals te krijgen voor komende IT-changes van Trdion project .

 • Afstemming binnen de projectgroep dat componenten (deliverables) vanuit het Tridion project tijdig opgeleverd zijn en van de vereiste kwaliteit zijn.

 • Periodiek overleg met de IBM change manager hebben om de planning van changes voor de komende weken goed af te stemmen.

 • Zorgdragen dat elke change van het Tridion project geevalueerd wordt opdat kwaliteit van komende IT changes kan verbeteren

Vereiste Kennis

 • kennis hebben van de IT processen binnen eindklant ( It solutions en IT services) (Knock out!)

 • kennis hebben van implementatieprocessen (incl Change control boards) conformt het ITIL-model. (knock out)

 • ruime werkervaring hebben in het uitvoeren van bovengenoemde taken (knock out!)

Persoonlijke eigenschappen

 1. zeer accuraat en nauwkeurig kunnen werken

 2. gericht zijn op samenwerken, informeren, controleren, helpen, onderhandelen

 3. gedegen kennis hebbn van het IT-landscape( Oracle, Unix, Webphere, Java , software pakketten als Tridion)

 4. eisen durven stellen aan de eigen projectgroep

 5. gedreven en vasthoudend zijn om oplossingen te vinden voor problemen bij de uitvoering van changes

 6. doortastend en flexibel zijn ( werktijden)

 7. goed kunnen werken in teamverband

De functie is georganiseerd binnen een afdeling in de Front Office, Mid Office of Back Office waar processen beheerd worden die een onderdeel vormen van het end-to-end Business Proces. De werkzaamheden van de functiehouder zijn altijd in de context van 1) het end-to-end Business Proces en 2) in de context van de afdelingsspecifieke doelstellingen. De Procesmanager zal vanuit het vakgebied procesmanagement proactief bijdragen aan de doelstellingen van de afdeling waarin hij werkzaam is. Tevens heeft de Procesmanager een functioneel inhoudelijke lijn met de Business Proces Manager van het end-to-end Business Proces. De werkzaamheden van de functiehouder richten zich op het managen van klant-, service-, of interne processen op klanttevredenheid, risico's, tijdigheid, kwaliteit en kosten.

 • Vervaardigt, conform de doelstellingen in het BPM Plan, voorstellen gericht op de realisatie van procesverbeteringen.

 • Beheert pro-actief een aantal groepen van processen, welke aan de afdeling zijn toevertrouwd teneinde derden te voorzien van actuele procesbeschrijvingen, procesflows en instructies.

 • Initieert, op basis van analyses, signalen uit de (verkoop)organisatie, interne management informatie en wet en regelgeving, een (project)voorstel gericht op de optimalisatie van de processen in zijn werkgebied.

 • Draagt bij aan de uitvoering van een proces improvement project, binnen de kaders van het projectvoorstel, gericht op het binnen de tijdslijnen en het budget implementeren van nieuwe of gewijzigde processen.

 • Ontwikkelt methoden en middelen, conform de opdracht in het veranderingsproces, teneinde veranderingen via kennisoverdracht en ontwikkeltools in de organisatie te realiseren.

 • Verantwoordelijk voor analyse en beheer groep processen.

 • Verantwoordelijk voor documentatie en beheer enkele groepen processen.

 • Bijwerken ARIS, service catalogus, kwaliteitshandboek.

 • Analyseert en adviseert adhv Management Informatie/proces analyse het management van de afdeling en de BPM.

 • Initieert Project Improvement projecten.

Locatie

Amsterdam

Uren

40

Startdatum

04-01-2016

Einddatum

31-07-2016

Deadline

21-12-2015 12:00 Uur.

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten