Portfolio Planner

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
18-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
80
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
290
Status
Gesloten

Omschrijving

Gewenste startdatum

zo snel mogelijk uiterlijk medio januari

Locatie

Amsterdam, werkzaam voor regio Leiden

Aantal uur

fulltime

Dienstverband

6 maanden, met kans op verlenging

Waar ga je werken?
Onze opdrachtgever brengt elektriciteit en gas bij meer dan drie miljoen Nederlanders. Met 7000 collega’s zorgen 24/7 voor een onbezorgde toegang tot energie. Zo kunnen gezinnen het huishouden draaiende houden en bedrijven hun werk blijven doen. En de ambities van onze opdrachtgever gaan verder. Om te voldoen aan de duurzame energiewensen van hun klanten, bedenken ze oplossingen om samen slimmer om te gaan met energie. Je gaat werken bij de afdeling Uitvoering – Aanleg. Samen met jouw collega’s zorg je voor veilig en betrouwbaar energietransport van vandaag èn morgen. Jouw team legt grootverbruikaansluitingen en infrastructuren aan op het gebied van laagspanning, middenspanning, openbare verlichtingsnetten en hoge- en lagedruk gas

Wat ga je als Portfolioplanner doen?
Als Portfolioplanner plan je het werk dat voortkomt uit de voorbereiding en uitvoering van werkzaamheden aan onze infrastructuur. Hierin adviseer je de betrokken regioteams in de voorbereiding en nazorg en reserveer je benodigde uitvoeringscapaciteit bij de interne uitvoering en externe aannemers. Jouw belangrijkste rol is om te zorgen dat in de regio het werkpakket gelijkmatig en volledig wordt gerealiseerd.
Als planner ben je analytisch sterk. Wijzigingen in projecten, inhoudelijk en moment van uitvoering, vertaal je naar consequenties voor capaciteit. Je werkt oplossingsscenario’s uit voor knelpunten en doet concrete voorstellen naar management en opdrachtgevers.
Daarnaast zorg je dat de instroom vanuit opdrachtgevers past binnen de beschikbare capaciteit. Je geeft de regionale teams, vooraf inzicht in het aankomende werk, monitort de voortgang en rapporteert deze binnen de regio en aan opdrachtgevers. Je geeft advies en verbetervoorstellen voor bijstelling bij het achterblijven van deze voortgang. Je adviseert over optimale inzet van capaciteit en komt met advies over inzet van capaciteit. Je bent in deze functie sparringspartner voor het Ketenoverleg waarin de regionale teams met elkaar samenwerken. Je bent constant in afstemming met teamleiders, projectmanagers, business analisten en het management.

Wat neem je als Portfolioplanner mee?
Als Portfolioplanner ben je van nature gericht op de samenwerking. Met jouw uitstekende analytische vaardigheden kun jij inzicht en alternatieven tonen binnen de besluitvormende overleggen in de regio. Je bent communicatief sterk en bezit de noodzakelijke overtuigingskracht. Je neemt verantwoordelijkheid om tot oplossingen te komen en resultaat te realiseren. Hierbij spreek je jouw omgeving aan op verantwoordelijkheid. Je houdt rekening met de diverse belangen, onderlinge verhoudingen en voelt de werksfeer en gevraagde communicatiestijl aan. Ook heb je:

 • HBO/WO werk- en denkniveau of een relevante opleiding op dit niveau;

 • 3-5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare organisatie;

 • Aantoonbare analytische vaardigheden;

 • Kennis van projectplanningsprocessen;

 • Goede ervaring met MS Office (Excel, Powerpoint, Projects);

 • Ervaring met SAP (Matrix) en MS Projects is een pré

Interesse? Stuur dan zo spoedig mogelijk je meest recente CV plus motivatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  19-12-2015 19:56
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-12-2015 19:40
  Plaats
  Driehuis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten