java Ontwikkelaar senior

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
18-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
304
Status
Gesloten
Referentie
RA20151218-VP95778

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 241 opdrachten
 • Yacht bv 30 opdrachten
 • Helion IT 159 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Senior java Ontwikkelaar

Inzet
Locatie werkzaamheden Den Haag
Gewenste aanvangsdatum 18 januari 2015 (of eerder indien mogelijk)
Verwachte einddatum Vanaf startdatum t/m 15 april (met kans op verlenging)
Aantal uren inzet per week Minimaal 36 uur
Gewenste dagen in de week inzet (indien van toepassing) 5 dagen

Reageren uiterlijk: 29 december 12.00 uur

Evt. selectiegesprekken vinden plaats op: 5 t/m 7 januari 2016

Taakomschrijving
Het werkveld van ICTU is onder andere de digitale overheid. Deze zorgt voor het verbeteren van zowel de werkprocessen bij overheden als de dienstverlening aan de maatschappij en de interactie met burgers.

ICTU Software Delivery (ISD) van ICTU verzorgt een totaaloplossing op het gebied van Agile Scrum softwareontwikkeling voor ICTU-projecten waarbinnen software wordt ontwikkeld. ISD richt zich op projecten die zich kenmerken door een hoge mate van complexiteit, veel belanghebbenden, en wettelijke verplichtingen. Voor één van deze projecten “eID BSN-koppelregister” is ICTU op zoek naar een Senior Java ontwikkelaar). Deze persoon zal het huidige team van eID BSN-koppelregister) versterken. Naast gedegen technisch kennis moet de persoon ook communicatieve kwaliteiten hebben én significante ervaring met het werken in een Agile-omgeving.

Omschrijving project eID BSN-koppelregister
Het eID Stelsel heeft het doel de online dienstverlening van zowel overheid als bedrijfsleven te vereen-voudigen. Het te realiseren eID Stelsel bestaat mede uit een aantal ICT-componenten. Eén van deze componenten is het BSN-koppelregister (BSNk). Deze voorziening voert binnen het stelsel een aantal taken uit. De voornaamste daarvan is het vastleggen van een BSN bij een aangeleverd ID vanuit het eID Stelsel. Om deze koppeling te maken worden diverse gegevens aangeleverd aan het BSNk. Deze gegevens worden gecontroleerd tegen een centrale registratie zoals de BRP. Op basis van een succesvolle controle wordt een koppeling tussen het BSN en het ID aangemaakt in het stelsel. Op een later tijdstip kan een geautoriseerde partij (binnen het BSN-domein) met het eerder geregistreerde ID het gekoppelde BSN opvragen bij het BSNk. Vanwege de vertrouwelijkheid van de informatie en de benodigde betrouwbaarheid bij de uitgifte van informatie worden berichten cryptografisch versleuteld en wordt uitgewisselde informatie voorzien van ondertekening op basis van elektronische certificaten.

Het project is door de aard van het systeem (pure berichtuitwisseling) en eisen rondom veiligheid (veel encryptie/signing) zeer technisch van aard.

Het project “realisatie BSN-koppelregister” is een samenwerking tussen ICTU en Logius waarin het BSN-koppelregister is ontworpen en wordt ontwikkeld. Op dit moment is een eerste versie gerealiseerd voor het koppelregister en wordt ontwikkeld aan beheerfunctionaliteit. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor de inbeheername door Logius.

Gewenste profiel
We zoeken een senior Java EE ontwikkelaar die een gedegen technische achtergrond heeft en een echte teamspeler is. Kennis van berichtuitwisseling op basis van SOAP en SAML is noodzakelijk. Daarnaast is ook kennis en ervaring met het toepassen van cryptografische operaties op deze berichten (voor versleuteling of ondertekening) noodzakelijk. De ideale ontwikkelaar heeft hier ruime ervaring mee en kan tevens goed samenwerken in een Scrum-team met andere senior ontwikkelaars.

Eisen (Knock-Out)

 • Minimaal 5 jaar ervaring met het ontwikkelen van complexe (enterprise) softwaresystemen in Java;

 • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van SOAP-webservices in Java;

 • Aantoonbare ervaring met het toepassen van SAML (geen SSO) op SOAP-webservices in Java (bij voorkeur in combinatie met OpenSAML);

 • Aantoonbaar ervaring met het toepassen van cryptografische operaties (versleutelen/ondertekenen) in Java software;

 • Aantoonbare ervaring met het ontwikkelen volgens design-patterns en ontwerpprincipes;

 • Aantoonbare ervaring met het testen van webservices;

 • Aantoonbare ervaring met kwaliteitsgericht ontwikkelen (kennis van wat de kwaliteitsattributen van een softwareproduct zijn en weten hoe software te ontwikkelen die aan kwaliteitsnormen (zoals SIG/TüV) moet voldoen);

 • Aantoonbare ervaring met het gebruik en de inrichting van JBoss EAP 6.

Wensen Ervaring
Aantoonbare ervaring ervaring met het ontwikkelen van SOAP-webservices in Java.

Aantoonbare ervaring met het toepassen van SAML (geen SSO) op SOAP-webservices in Java met tools zoals SoapUI (bij voorkeur in combinatie met OpenSAML)

Aantoonbare ervaring met het toepassen van cryptografische operaties (versleutelen/ondertekenen) in Java software;
Aantoonbare ervaring met ontwikkelen binnen Continuous Integration-omgeving (ervaring met Git/Jenkins/Docker is een pre)
Aantoonbare ervaring met tooling zoals Jira, Sonar, JUnit (bijhouden kwaliteit ontwikkelproces en softwareproduct)
Aantoonbare ervaring met OpenSSL en Java keytool (of vergelijkbare tooling) voor maken en opslaan certificaten en sleutels
Aantoonbare ervaring met AngularJS (voor frontend ontwikkeling beheerfunctionaliteit)
Aantoonbare ervaring binnen Scrum-team

Reageren?
Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten