Regiomanager a.i. basisonderwijs binnen GGZ organisatie

Opdrachtgever
VOOR
Geplaatst op
20-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Ja
Reacties
5
Bekeken
1080
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2515 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

DE ORGANISATIE EN DE SITUATIE
Onze opdrachtgever is de directeur van de divisie onderwijs binnen een GGZ organisatie. De divisie biedt (vanuit 10 scholen) onderwijs aan 1300 leerlingen die in het reguliere onderwijs belemmeringen ondervinden als gevolg van hun psychiatrische problemen en daardoor (tijdelijk) onderwijs volgen op één van de locaties. Een deel van deze leerlingen wordt behandeld of ondersteund vanuit de eigen GGZ organisatie of een collega GGZ organisatie in de omgeving.

In 2014 is de Wet passend onderwijs ingevoerd. Het doel is dat elk kind onderwijs krijgt dat het beste bij zijn of haar talenten en beperkingen past. Ook kinderen met een stoornis, ernstige ziekte of een beperking. Deze kinderen kunnen extra ondersteuning en begeleiding krijgen. Dit kan op een reguliere school. Kinderen die het echt nodig hebben kunnen naar het speciaal onderwijs. Scholen krijgen voor alle leerlingen een zorgplicht. De zorgplicht betekent dat scholen ervoor verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een passende plek te bieden. De school zoekt in overleg met de ouders een passende plek. Op de eigen school of, als de school niet de juiste begeleiding kan bieden, op een andere reguliere of speciale school. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen een passende plek krijgen, hebben scholen regionale samenwerkingsverbanden gevormd. Hierin werken alle scholen in een regio, inclusief het speciaal onderwijs, als volwaardige partners samen. De scholen in het samenwerkingsverband maken afspraken over onder andere de begeleiding en ondersteuning die alle scholen in de regio kunnen bieden en over welke leerlingen een plek kunnen krijgen in het speciaal onderwijs. Ook maakt het samenwerkingsverband afspraken met de gemeenten in de regio over de inzet en afstemming met (jeugd)zorg

Op basis van bovenstaande situatie heeft onze opdrachtgever een nieuwe inhoudelijke beleidsvisie en bijbehorende organisatie(en management)structuur vastgesteld . In 2015 is gestart met de implementatie van het nieuwe beleid wat onder andere inhoudt dat er nauwer samen gewerkt wordt met de behandelaren binnen de GGZ organisatie en met andere scholen. Ook wordt er gewerkt met kleinere klassen en is er een plattere organisatiestructuur ingevoerd van 3 ipv 4 managementlagen. In de nieuwe situatie rapporteren 5 regiomanagers aan de directeur onderwijs. Iedere regiomanager geeft leiding aan een aantal teamcoördinatoren. 4 van de 5 Regiomanagementposities zijn intern ingevuld. Voor een van de 5 Regiomanagers (in het basisonderwijs) bestaat een vacature. Gezien de stevige verandering waar deze regio voor staat zoeken wij per 11 januari 2016 een interim Regiomanager onderwijs/GGZ voor 4 dagen per week voor de duur van 3 tot 5 maanden (afhankelijk van de benoeming van een nieuwe vaste Regiomanager).

INHOUD VAN DE OPDRACHT
De interim Regiomanager is verantwoordelijk voor 2 basisscholen en geeft leiding aan 3 recent vanuit intern benoemde team-coördinatoren. Op de ene school werkt een team van ruim 20 medewerkers waarvan 12 bevoegde docenten. De andere school heeft een team van 14 bevlogen medewerkers. De interim manager rapporteert aan de directeur onderwijs en maakt onderdeel uit van het divisie MT.

1 van de 2 scholen functioneerde tot voor kort vrij autonoom waardoor de dagelijkse praktijk (nog) niet voldoet aan het nieuw vastgestelde beleid en geldende wet- en regelgeving. Zowel de leidinggevenden, de docenten als de ouders waren blij met de 'oude' situatie en staan (nog) niet volledig achter de voorgestelde wijzigingen.

De zaken die op korte termijn door de interim Regiomanager ingezet moeten worden, naast de dagelijkse aansturing van beide scholen, zijn :

 • het verkleinen van de klassen en het (ism de facilitaire afdeling) realiseren van extra leerkrachten en passende/extra huisvesting (porto cabins?)

 • het overdragen van de BSO (die niet aan alle wettelijke vereisten voldoet) aan een collega organisatie

 • het inventariseren van het naleven van geldende procedures en richtlijnen en het opstellen van een verbeterplan en het stimuleren en controleren van het naleven hiervan

*het overplaatsen van een aantal leerlingen naar collega scholen.

WIE WIJ ZOEKEN
Je bent een ervaren interim manager (op tactisch/strategisch niveau)met minimaal ruime ervaring in de (kinder & jeugd)GGZ en/of basisonderwijs. Bij voorkeur heb je ervaring binnen beide werkvelden.
Je hebt affiniteit met de doelgroep: leerlingen met psychiatrische problemen
Je bent communicatief sterk
Je bent niet bang voor weerstand en weet dit om te buigen tot verbinding
Je weet op een positieve manier het team en ouders mee te krijgen in de nieuwe visie om ze weer onderdeel te laten voelen van de 'moeder' organisatie
Je bent kordaat en weet te de-escaleren
Je hebt veranderkundige ervaring
Je stuurt op basis van vertrouwen en 'afspraak is afspraak' .

BESCHIKBAARHEID EN TARIEF
Het betreft een opdracht per 11 januari 2016 voor de verwachte duur van 3 tot 5 maanden voor 4 dagen per week.

PROCEDURE EN REACTIE
Als je belangstelling hebt, voldoende beschikbaar bent en aansluit bij het gevraagde profiel dan zien we je reactie graag tegemoet. Geef daarin je tarief aan en motiveer expliciet wat je ervaring is met (basis)onderwijs en GGZ

De eerste selectiegesprekken staan gepland op 28 en 29 december in Rotterdam.
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn op dinsdagmiddag 5 januari 2016 .

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  20-12-2015 19:38
  Plaats
  doetinchem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-12-2015 15:15
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  21-12-2015 16:52
  Plaats
  Wouw (NBr.)

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-12-2015 11:34
  Plaats
  Assen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-01-2016 17:06
  Plaats
  Zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten