Consulent Zorg

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
21-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Westland
Reacties
0
Bekeken
79
Status
Gesloten
Referentie
BCFT544

Omschrijving

Organisatie
De afdeling Samenleving (120 fte) verzorgt de dienstverlening voor inwoners en maatschappelijke instellingen van de gemeente Westland op het gehele sociale domein. Het gaat dan om zowel beleid als uitvoering. Beleid op het terrein van cultuur, sport, welzijn, participatie, zorg, jeugd en onderwijs; uitvoerende taken op het terrein van zorg en sociale zaken. In 2015 is een groot aantal taken op het gebied van jeugdzorg, Wmo/ Awbz en participatie van Rijk en provincie overgegaan naar gemeenten. Alle klanten die voorheen onder de AWBZ begeleiding vielen moeten worden geherindiceerd op basis van de Wmo 2015.

Opdracht
Als zorgconsulent geef je de inwoners van onze gemeente op een professionele wijze informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Als zorgconsulent voer je intakegesprekken (ook telefonisch) en keukentafelgesprekken. Je analyseert en beoordeelt de hulpvraag en de compensatiemogelijkheden in het kader van de Wmo 2015. Daartoe stel je indicaties. Je handelt zelfstandig meldingen en aanvragen voor individuele WMO voorzieningen (begeleiding, vervoer, rolstoelen, woonvoorzieningen en hulp in de huishouding) af. Je stelt zelfstandig (her)indicaties (telefonisch of door huisbezoek) rapportages en beschikkingen op. Daarnaast ben je maatschappelijk betrokken en lever je op proactieve wijze een bijdrage aan de invoering van de kanteling in de gemeentelijke organisatie. Ook beoordeel je de persoonlijke plannen in het kader van PGB begeleiding. Je stuurt op en houdt overleg met zorgregisseurs, zorgaanbieders, leveranciers en andere (externe) partijen.

Gunningscriteria (weging)
Een afgeronde paramedische- en/of sociaal maatschappelijke HBO opleiding in sociale zekerheid
Minimaal 6 maanden aantoonbare werkervaring als Zorg Consulent binnen een gemeente in de afgelopen 3 jaar
Aantoonbare kennis van GWS4ALL
Aantoonbare kennis van Corsa
Selectiegesprek in tweede beoordelingsfase

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan de genoemde criteria voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Duur
6 maanden
Optie tot verlenging
1 maal 6 maand(en)
Uren per week
36
Aanvang
z.s.m.
Opleidingsniveau
HBO
Regio
Zuid-Holland
Verloopt op
maandag 28 december 2015 om 09:00 uur

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten