Capaciteits Management

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
1
Bekeken
400
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

01-04-2016

Einddatum

30-09-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

08-01-2016 om 12:00 uur

Het Politie Diensten Centrum is een nieuwe eenheid binnen de Nationale Politie. Om het lijnmanagement op het gebied van capaciteitsmanagement en planning maximaal advies en ondersteuning te kunnen bieden in deze transitieperiode is het van belang extra adviseurs in te zetten.

Doelstelling

Het team capaciteitsmanagement en planning heeft als doel om in samenwerking met het management de optimale afstemming te bewerkstelligen tussen werkaanbod en inzet van personeel in relatie tot afdelings- en organisatiedoelstellingen.

Verantwoordelijkheden

Op afdelingsniveau zowel tactisch als operationeel lijnmanagement adviseren mbt capaciteitsmanagement teneinde de inzet van personeel te optimaliseren.

Vakmatige taken

Ondersteunt het management ten aanzien van capaciteitsvraagstukken.
Adviseert management gevraagd en ongevraagd mbt capaciteitsvraagstukken en over de effecten/doorwerking van de gerealiseerde capaciteitsinzet.
Maakt op grond van de jaarplanning, evenementenkalender e.d. analyses mbt de verhouding tussen de vraag, de personele beschikbaarheid en flexibilteitseisen.
Ontwikkelt en adviseert over de opzet en werking van de Arbeidstijdenwet in relatie tot capaciteitsvraagstukken.
Controleert de plannings- en realisatie gegevens.
Is verantwoordelijk voor het relatiebeheer met de lijn t.a.v. de dienstverlening van de afdeling planning en functioneert als sparringpartner voor organisatie onderdelen met name over complexe planningsvraagstukken.
Ondersteunt het management bij het samenstellen van de jaar- en werkplannen per afdeling/unit.
Signaleert knelpunten met betrekking tot de ATW, het arbeidstijdmanagement, de capaciteitsmanagement, projectplanning, de roostervorming, de personele flexibiliteit en doet hiertoe verbetervoorstellen.
Onderhoudt contacten met de controllers, personeelsmanagementadviseurs en de planners.

Contacten

Contacten met lijnmanagement, collega CM adviseurs, planners en medewerkers van andere diensten binnen het PDC.

Functie eisen

Minimaal afgeronde relevante (bedrijfskunde, hrm, finance) 4-jarige geaccrediteerde HBO opleiding (240 ECTS, EC of studiepunten) is een vereiste.
Minimaal 18 maanden aantoonbare ervaring met capaciteitsmanagement (arbeidstijdenmanagement) in de afgelopen 4 volledige jaren bij voorkeur binnen een reorganiserende organisatie met 2500+ medewerkers.
Minimaal 18 maanden aantoonbare werkervaring met (resource) planningsprocessen in de afgelopen 6 volledige jaren binnen één of meerdere grote organisaties met 2500+ medewerkers.
Kennis van de arbeidstijdenwet.
Gevorderde kennis en ervaring met excel.

Competenties

Samenwerken
Klantgericht
Oplossingsgericht

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    07-01-2016 13:59
    Plaats
    Almere

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten