Export manager

Opdrachtgever
Special Cosmetics
Geplaatst op
21-12-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Open
Op locatie
Wormerveer
Reacties
6
Bekeken
479
Status
Gesloten
Referentie
Export manager

Omschrijving

Special Cosmetics bestaat ruim 25 jaar en richt zich van oorsprong op de verkoop van cosmetica en huidverzorging aan het professionele kanaal (visagisten, schoonheidsspecialisten, opleidingen e.d.). Met de eigen merken Make-Up Studio, Visign en Tyro, heeft Special Cosmetics in de loop van de jaren een goede reputatie en marktpositie opgebouwd in het professionele kanaal in zowel binnen- als buitenland.

Special Cosmetics heeft de afgelopen jaren haar bestaande groothandelsactiviteiten succesvol uitgebouwd. Het assortiment ontwikkelt zich snel verder tot lijnen met een zeer uitgebreide keuze aan kleuren en texturen. De vraag naar de kwalitatief hoogwaardige producten van onder meer Make-up Studio nam ook vanuit de consumentenmarkt explosief toe en deed het succes groeien tot een internationaal professioneel make-up merk dat inmiddels in meer dan 60 landen verkrijgbaar is via brandstores, shop-in-shops en webshops.
In de afgelopen 25 jaar heeft Special Cosmetics haar succes bereikt door te luisteren naar de wensen en behoeften van al haar klanten, het analyseren van nieuwe trends en deze te vertalen naar een innovatief make-up assortiment van meer dan 1600 artikelen make-up en skin care. De missie van de oprichter om de beste kwaliteit make-up voor een aantrekkelijke prijs te bieden is daarbij, tot op de dag van vandaag, de belangrijkste pijler.

Wij zijn op zoek naar een tijdelijke Export Manager, fulltime.

In deze functie breng je wereldwijd krachtige distributeurs in kaart. Onder leiding van de Global Sales manager analyseer je het afzetpotentieel en breng je prospect in kaart en volg je leads telefonisch op. Daarnaast bied je in de breedste zin van het woord support aan de bestaande distributeurs en help je hen niet alleen de jaarlijkse contractuele doelstellingen te bereiken, maar bewerkstellig je samen met hen ook verdere groei.

Je standplaats is het hoofdkantoor In Wormerveer en vanuit deze plek houd je het overzicht op de verdere orderafwikkeling en het logistieke proces. Je wordt hierin bijgestaan door een afdeling binnendienst. Je werkt nauw samen met de teamleider binnendienst, bewaakt de gemaakte afspraken en stuurt bij waar nodig. Ook ben je de spil tussen de distributeurs en de marketingafdeling op het gebied training, branding, pr & communicatie, events en productmanagement en –development.

Je rapporteert aan de Global Sales Director. Kenmerkend voor jou is je doorzettingsvermogen, je prettige manier van communiceren op uiteenlopend niveaus en binnen verschillende culturen.

Je beschikt over

 • HBO werk en denkniveau en een opleiding in een commerciële richting

 • Minimaal 5 jaar internationale sales ervaring. Het hebben van een netwerk van retailers en groothandels in de beauty industrie is een pré

 • Ruime ervaring met MS office (met name een goede kennis van Excel)

 • Kennis van Exact is een pré

 • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal kennis van overige talen is een absolute pré

 • Goede planning-en organisatie vaardigheden, je houdt ook onder druk het overzicht

 • Duidelijke en daadkrachtige manier van communiceren

 • Flexibele instelling, geen 9-5 mentaliteit. Je voelt je thuis in een hectische omgeving

Wij bieden je

Een uitdagende tijdelijke opdracht bij een internationaal toonaangevend bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar de werksfeer no-nonsense en informeel is.

Graag (scherp)uurtarief vermelden in je reactie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


6 reacties

 • Datum
  25-12-2015 14:29
  Plaats
  Zeist

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-01-2016 13:46
  Plaats
  Helmond

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-01-2016 14:23
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-01-2016 15:03
  Plaats
  Rozenburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-01-2016 18:41
  Plaats
  Apeldoorn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-01-2016 11:27
  Plaats
  Eesveen (Steenwijk)

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten