Projectleider Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
21-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
355
Status
Gesloten
Referentie
PB

Afrondingstoelichting

Beste Paul,

Dank voor je reactie. De aanvraag is al gesloten.

Wil je me via p.baas@ormer.nl laten weten of je akkoord bent dat je CV in de Ormer Database wordt opgenomen voor komende aanvragen?

Plony Baas
Sr. Account Manager
Ormer ICT


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Ormer ICT zoekt een Projectleider Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming

De kandidaat is zo snel mogelijk na het indienen van een offerte beschikbaar tot 1 oktober 2017. Het aantal uren is 24 tot 32 uur per week. Er is één optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities. Er is een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities. De duur van een verlenging is maximaal 3 maanden.

Profiel opdracht

Bij de gemeente wordt geïnvesteerd in het digitaal en papierloos werken. Eén van de trajecten die hiermee een groot raakvlak heeft is het project Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming. Een onderdeel van deze vernieuwing is het deelproject vervanging van het systeem, Andreas 1.0 (ingericht in het Enterprise Content Management systeem, Documentum)

Dit nieuw in te richten systeem ondersteunt de bestuurlijke besluitvormingsprocessen voor college, raad en bestuurscommissies. De implementatie zal zich in eerste instantie richten op het besluitvormende proces van zaaktypen van het college en de gemandateerde beleidsterreinen van de bestuurscommissies. Deze implementatie betreft naast een nieuw systeem ook de nieuwe werkwijze in de organisatie. Tenslotte heeft dit project ook als doel om de (bestuurlijke) besluitvormingsprocessen te digitaliseren (inclusief de implementatie van de digitale handtekening). Het resultaat daarvan vindt zijn weerslag in het zaak- en documentmanagementsysteem ten behoeve van de archivering. Inmiddels is de 1e fase (de implementatie van de Collegemodule) afgerond. Het vervolgtraject is uitgewerkt in een projectplan. Ondersteuning van ambtelijke voorbereiding en besluitvorming valt buiten de scope van dit project. Wij zoeken een projectleider die invulling geeft aan dit projectplan.

Werkzaamheden
Leiding geven aan het organiseren en implementeren van het projectplan vervolgfase. Dit betreft o.a. de volgende activiteiten:

 • Software audit initiëren en uitvoeren op inrichting 1e fase.

 • Functionele openstaande punten collegemodule afhandelen

 • Archieffunctie inrichten

 • Raadpleegfunctie verbeteren

 • implementeren Commissie en raadsmodule

 • Migratie bestaande omgeving

 • PPM proces begeleiden

 • Change-proces inrichten

 • Pen en Hacktest uitvoeren

Competentieprofiel
Je bent een motiverende en inspirerende senior IV-projectleider die goed in staat is om de verbinding tussen de proceseigenaren, de gebruikersorganisatie, de ICT, functioneel beheer en het ontwikkelteam te leggen in een complexe politieke omgeving.

Je hebt oog voor het werken onder ICT architectuur en je houdt de belangen van de klant in het oog. Je hebt een ‘vrije’, praktische rol en zit niet in een bepaalde teamstructuur. Dit maakt dat je focus hebt, verbindingen tussen teams kunt leggen en resultaatgericht bezig kunt zijn. Je legt direct verantwoording af aan de opdrachtgever en je bent secretaris van de stuurgroep. Bij de ontwikkeling en implementatie werk je intensief samen met de specialisten binnen de afdeling Informatie management. Je volgt het PPM proces en stemt dit proces ook af met de CIO van de gemeente Amsterdam.

Je neemt zelf initiatief, signaleert kansen en weet daar naar te handelen. Verder ben je in staat betrokkenen te mee te nemen en te overtuigen van het doel en het belang van de genomen initiatieven.

Eisen
U voegt een curriculum vitae van de kandidaat toe in de map achter deze vraag, waarin duidelijk zijn/haar werkervaring blijkt zoals in de eisen en wensen hierna beschreven. Het CV is in het Nederlands geschreven en maximaal 5 pagina’s lang.

De kandidaat heeft een WO opleiding afgerond. Dit moet duidelijk blijken uit het CV. Een kopie van het diploma kan toegevoegd worden in de map achter deze vraag.
De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring en in de afgelopen 2 jaar ervaring opgedaan als projectleider bij (digitalisering) gemeentelijk besluitvormingsproces.
U dient deze ervaringen specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.
De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider of programmamanager van innovatie- en verandertrajecten binnen complexe organisaties.
U dient deze ervaringen specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.
De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als projectleider of programmamanager in ICT / Informatiemanagement binnen een gemeente.
U dient deze ervaringen specifiek te beschrijven en aantoonbaar te maken in het CV.
De kandidaat voldoet aan het competentieprofiel zoals hierboven beschreven. Dit zal getoetst worden tijdens het matchgesprek.

Wensen
Heeft de kandidaat aantoonbare werkervaring met de Prince2 Practitioner methode? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.
Heeft de kandidaat aantoonbare werkervaring met ITIL Changemanagement? Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.
Heeft de kandidaat aantoonbare werkervaring met zaakgericht werken binnen de gemeentelijke overheid?
Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.
Heeft de kandidaat aantoonbare werkervaring met IV-projectleiding in een 100.000+ gemeentelijke organisatie?
Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan blijkt dit duidelijk uit het CV.

Contactpersonen Plony Baas/Elvira Lapré
Sluitingsdatum 6-01-2016

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  25-01-2016 23:24
  Plaats
  Oosterhout

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten