Projectleider Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming - Andreas 2.0.

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
21-12-2015
Periode
Niet relevant
Uurtarief
100
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
426
Status
Gesloten
Referentie
20118344

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118344 Tijdelijke inhuur

Voor de Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Projectleider Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming - Andreas 2.0.

Profiel organisatie

De gemeente Amsterdam verzamelt, bewerkt, bewaart en verstrekt allerlei informatie. Die informatie hebben we nodig voor bijvoorbeeld het verlenen van vergunningen, het heffen van belastingen, het verzorgen van de financiële administratie en nog veel meer.

Het systematisch verzamelen, bewerken, bewaren en verstrekken van informatie noemen we informatievoorziening (IV). Het doel van IV binnen de gemeente Amsterdam is zorgen dat informatie zo goed mogelijk bijdraagt aan het besturen, functioneren en beheersen van de gemeentelijke organisatie en bij het afleggen van verantwoording.

Profiel afdeling en opdracht

De IV-eenheid van het cluster Bedrijfsvoering zorgt ervoor dat de informatievoorziening en het informatiebeheer zo zijn ingericht, dat het zo goed mogelijk bijdraagt aan de doelstellingen van het cluster en de directies en van de gemeente Amsterdam. De opdracht is het creëren van een blijvend betrouwbare en samenhangende informatie-huishouding en informatievoorziening met de daarbij behorende organisatie en bedrijfsvoering, die de primaire processen van het cluster en de directies ondersteunen. Tevens is de IV verantwoordelijk voor het beheer van alle gemeentebrede applicaties.

Profiel opdracht

Bij de gemeente wordt geïnvesteerd in het digitaal en papierloos werken. Eén van de trajecten die hiermee een groot raakvlak heeft is het project Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming. Een onderdeel van deze vernieuwing is het deelproject vervanging van het systeem, Andreas 1.0 (ingericht in het Enterprise Content Management systeem, Documentum)

Dit nieuw in te richten systeem ondersteunt de bestuurlijke besluitvormingsprocessen voor college, raad en bestuurscommissies. De implementatie zal zich in eerste instantie richten op het besluitvormende proces van zaaktypen van het college en de gemandateerde beleidsterreinen van de bestuurscommissies. Deze implementatie betreft naast een nieuw systeem ook de nieuwe werkwijze in de organisatie. Tenslotte heeft dit project ook als doel om de (bestuurlijke) besluitvormingsprocessen te digitaliseren (inclusief de implementatie van de digitale handtekening). Het resultaat daarvan vindt zijn weerslag in het zaak- en documentmanagementsysteem ten behoeve van de archivering. Inmiddels is de 1e fase (de implementatie van de Collegemodule) afgerond. Het vervolgtraject is uitgewerkt in een projectplan. Ondersteuning van ambtelijke voorbereiding en besluitvorming valt buiten de scope van dit project. Wij zoeken een projectleider die invulling geeft aan dit projectplan.

Werkzaamheden

Leiding geven aan het organiseren en implementeren van het projectplan vervolgfase. Dit betreft o.a. de volgende activiteiten:

 • Software audit initiëren en uitvoeren op inrichting 1e fase.

 • Functionele openstaande punten collegemodule afhandelen

 • Archieffunctie inrichten

 • Raadpleegfunctie verbeteren

 • implementeren Commissie en raadsmodule

 • Migratie bestaande omgeving

 • PPM proces begeleiden

 • Change-proces inrichten

 • Pen en Hacktest uitvoeren

Competentieprofiel

 • Je bent een motiverende en inspirerende senior IV-projectleider die goed in staat is om de verbinding tussen de proceseigenaren, de gebruikersorganisatie, de ICT, functioneel beheer en het ontwikkelteam te leggen in een complexe politieke omgeving.

 • Je hebt oog voor het werken onder ICT architectuur en je houdt de belangen van de klant in het oog. Je hebt een ‘vrije’, praktische rol en zit niet in een bepaalde teamstructuur. Dit maakt dat je focus hebt, verbindingen tussen teams kunt leggen en resultaatgericht bezig kunt zijn. Je legt direct verantwoording af aan de opdrachtgever en je bent secretaris van de stuurgroep. Bij de ontwikkeling en implementatie werk je intensief samen met de specialisten binnen de afdeling Informatie management. Je volgt het PPM proces en stemt dit proces ook af met de CIO van de gemeente Amsterdam.

 • Je neemt zelf initiatief, signaleert kansen en weet daar naar te handelen. Verder ben je in staat betrokkenen te mee te nemen en te overtuigen van het doel en het belang van de genomen initiatieven.

Functie eisen

 1. U heeft een WO opleiding afgerond

 2. U heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring en in de afgelopen 2 jaar ervaring opgedaan als projectleider bij (digitalisering) gemeentelijk besluitvormingsproces.

 3. U heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider of programmamanager van innovatie- en verandertrajecten binnen complexe organisaties.

 4. U heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als projectleider of programmamanager in ICT / Informatiemanagement binnen een gemeente.

 5. U voldoet aan het competentieprofiel zoals hierboven beschreven

Functie wensen

 1. U heeft aantoonbare werkervaring met de Prince2 Practitioner methode

 2. U heeft aantoonbare werkervaring met ITIL Changemanagement

 3. U heeft aantoonbare werkervaring met zaakgericht werken binnen de gemeentelijke overheid

 4. U heeft aantoonbare werkervaring met IV-projectleiding in een 100.000+ gemeentelijke organisatie

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

01-10-2016

Optie op verlenging

1 x 3 maanden

Inzet

24-32 uur per week

Tarief

circa € 100,00

Sluitingsdatum

04-01-2016

Sluitingstijd

09:00

Gesprekken

2e week van januari 2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten