Senior adviseur aanbestedingsjurist

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
22-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
324
Status
Gesloten
Referentie
IGB54922971

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten
 • Yacht bv 30 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur die mede door kennisdeling draagvlak weet te verkrijgen bij partijen met tegengestelde belangen, en daarmee bijdraagt aan het optreden van Rijkswaterstaat als betrouwbare partner.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

U bent werkzaam voor de Corporate Dienst voor de afdeling Inkoopuitvoeringscentrum Rijkswaterstaat Corporate Dienst (CD). Deze afdeling bestaat uit de eenheid Klant & Services (K&S) en de 3 directies Communicatie, Personeel en Recht (CPR), Facilitair en Financiën (FF) en Bedrijfsvoering & Inkoop (BV&I).

Het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC BV Rijkswaterstaat, de afdeling Inkoop van de CD) besteedt goederen en diensten aan voor heel Rijkswaterstaat op het gebied van Communicatie, HRM, Facilitair, Financieel en Juridisch.
Daarnaast is het IUC BV verantwoordelijk voor de categorieën Catering en Kantoorartikelen & Kantoorinrichting  en Personele Mobiliteit waarbij er binnen deze categorieën strategie wordt bepaald en wordt ingekocht voor de gehele rijksoverheid. Voor deze terreinen is het IUC BV eveneens verantwoordelijk voor het goed laten functioneren van het contract- en leveranciersmanagement.

Het IUC BV bestaat uit 2 teams: team Klantenteams en het team Inkoopmanagement. De klantenteams zijn verantwoordelijk voor de operationele en tactische inkoop, (Europese) aanbestedingen, het vastleggen van bestellingen en het uitvoeren van raamovereenkomsten. Het team Inkoopmanagement draagt zorg voor de strategische inkoop, contract- en leveranciersmanagement, Rijkswaterstaatbrede contracten en categorie- en contractmanagement voor de Rijksoverheid.

Enkele voorbeelden wat er wordt ingekocht op de afdeling: Communicatie (dienstverlening en middelen), opleidingen, motoren van de weginspecteurs, inhuur, personele mobiliteit, facilitaire zaken (kantoorartikelen, meubilair), onderhoud Rijkswaterstaat panden.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de coördinatie van en advisering over complexe (Europese) aanbestedingstrajecten, alsook het reviewen en opstellen van de daarbij behorende aanbestedingsdocumentatie.

 • U redigeert en beoordeelt voorkomende stukken en gebruikt uw specialistische kennis voor adviezen op het gebied van aanbestedingsrecht en contractenrecht.

 • U signaleert bestuurlijk-juridische ontwikkelingen en ontsluit informatie en kennis inzake het vakgebied inkoop, maakt gespecialiseerde (inkoop) kennis door middel van kaders en richtlijnen bruikbaar voor de organisatie en past deze toe in het project.

 • U coördineert adviesvragen en operationele ondersteuning op aanvraag van klanten en afnemers inzake het dynamisch aankoopsysteem.

 • U verricht in voorkomende gevallen werkzaamheden voor de afdeling zaakafhandeling.

 • U analyseert ontwikkelingen vanuit verschillende disciplines en invalshoeken en vertaalt ze naar adviezen met betrekking tot inkoop- en aanbestedingsbeleid of algemene adviezen en multidisciplinaire samenwerking.

 • U levert een bijdrage aan de ontwikkeling en evaluatie van wet- en regelgeving.

 • U bent in eerste instantie gericht op probleemoplossing in plaats van formele procedures, maar uiteraard houdt u wel de (inter)nationele juridische regels, kaders en procedures voor ogen.

 • U hebt en onderhoudt daarvoor een relevant netwerk van interne en externe partijen.

 • U bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig en u kunt onder druk van deadlines presteren.

 • U gaat precies te werk, met oog voor detail.

 • U levert met uw kennis binnen de juridische keten een bijdrage aan de innovatie van (advies)producten en hebt daarbij oog voor de samenhang met aanpalende vakgebieden.

 • U informeert uw klanten tijdig over ontwikkelingen binnen voor hen relevante rechtsgebieden.

Eisen

 • U beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Rechten.

 • U hebt ervaring met inkoopvraagstukken inzake inhuur van tijdelijke krachten.

 • U hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van aanbestedingsrecht.

 • U ervaring met inkoopbeleid en algemene contracten, in het bijzonder met het opstellen van contractbeheersplannen.

 • U kunt adviseren over strategische vraagstukken met betrekking tot bedrijfsvoering in het algemeen en inkoop in het bijzonder.

 • U hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 21 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juni 2016, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren. 

Waarom?

Ter uitbreiding.

Hoe?

Reageer vóór woensdag 6 januari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten