Teamleider Leefomgeving

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
22-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Diever
Reacties
0
Bekeken
242
Status
Gesloten
Referentie
BCTRHI352

Omschrijving

Opdrachtomschrijving
De gemeente Westerveld is tijdelijk (tot 1 juli 2016) voor 32-36 uur per week op zoek naar een ervaren teamleider (peoplemanager) voor het team Leefomgeving. Dit ter vervanging van het zwangerschapsverlof van de huidige teamleider.

Het team Leefomgeving is onderdeel van de afdeling Dienstverlening, heeft taken op de terreinen Ruimtelijke Ontwikkeling, Erfgoed en monumenten, Grondzaken en vastgoed, Toerisme en economie, APV en bijzondere wetten en Wabo vergunningverlening handhaving en toezicht. Het gaat in totaal om ca 20 medewerkers. Dit betreft zowel beleidsmedewerkers als vergunningverleners en handhavers.
De teamleider is lid van het ambtelijk managementoverleg (het MT+) en voert onder verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd overleg met de portefeuillehouders die bestuurlijk verantwoordelijk zijn voor de programma’s en beleidsvelden.

De gemeente Westerveld zoekt iemand die bij voorkeur evaring heeft op één of meerdere onder het team ressorterende vakgebieden.

De gemeenten Westerveld en Meppel gaan ambtelijk samenwerken. De inhoudelijke bijdrage aan deze samenwerking komt vanuit de medewerkers. De teamleider heeft hierin vooral een coördinerende en faciliterende rol.

De teamleider heeft verder de volgende taken

direct leiding geven aan alle medewerkers van het team. Binnen het team Leefomgeving is een beleidscoördinator die vooral beleidsmatige afstemming en contacten met het bestuur bewaakt.
als integraal manager eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de werkprocessen van het team, binnen de met het afdelingshoofd en het MT, dan wel bestuur afgesproken kaders;
Budgetbeheer en programma coördinatie in het kader van de PC Cyclus;
in het kader van de gesprekscyclus verantwoordelijk voor het voeren van de (ontwikkelings) gesprekken met alle medewerkers van het team;
ondersteunen, informeren en adviseren van het afdelingshoofd Dienstverlening en het bestuur;
Implementeren van projecten en/ of nieuwe werkprocessen. Optimaliseren van huidige werkprocessen.
Samen met collega teamleiders uit Meppel sturen op gezamenlijke werkplannen voor diverse taakvelden.
In het kader van de ambtelijke samenwerking deelnemen aan diverse werkgroepen met collega’s uit Meppel.

Kandidaatomschrijving
U heeft gevoel voor de verhoudingen binnen de gemeentelijke organisatie. U bent in staat een team te vormen en medewerkers het belang te laten zien van samenwerking en afstemming. U bent in staat om in een hectische omgeving te werken. Als teamleider bent u communicatief, besluitvaardig, overtuigend, analytisch, omgevingsbewust en kunt medewerkers, afgestemd op de individuele behoefte (situationeel leiderschap) stimuleren in hun ontwikkeling.

Toelichting op rooster
32 tot 36 uur per week.

Eisen
Opleiding Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde Hbo-opleiding.
Beschikbaarheid 32-36 uur per week beschikbaar tot 1 juli 2016
Werkervaring Op CV aantoonbaar minimaal 4 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 6 jaar, in een leidinggevende functie binnen een gemeente.

Gevraagde documenten
aanleveren bij offerte
Motivatiebrief (geschreven door de kandidaat over zijn/haar manier van leidinggeven, aan de hand van voorbeelden)

Gunningscriteria
Werkervaring leefomgeving Op CV aantoonbaar minimaal 4 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 6 jaar, in een leidinggevende functie binnen de genoemde vakgebieden van een gemeente.
Reisafstand Maximale reisafstand woon-werkverkeer: 120 km (huidige woonplaats moet in het cv worden vermeld)
Meerjarige werkervaringOp CV aantoonbaar minimaal 5 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 10 jaar, in een leidinggevende functie binnen een gemeente.

Aanvang opdracht

2-2-2016

Voltooiing opdracht

1-7-2016

Optie verlenging

3 x 1 maanden

Standplaats

Diever

Vakgebied

Ruimtelijke ordening & Milieu

Uren

36 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten