Functioneel Tester

Opdrachtgever
Logiclevel
Geplaatst op
22-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Groningen
Reacties
3
Bekeken
766
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 23 opdrachten
 • WTS Detachering 28 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functienaam

Functioneel Tester

Functieniveau
Senior

Opleidingsniveau
HBO

Standplaats
Groningen

Startdatum z.s.m.

Einddatum 31-12-2016 Optie tot verlenging Ja; namelijk [2] maal [6]maanden
Uren per week
36

Tarief: scherp

Functie-inhoud
Achtergrond opdracht Binnen Dienst Uitvoering Onderwijs worden beleids- en onderhoudswijzigingen gerealiseerd. Bij het DevOps Team Bron HO worden de applicaties onderhouden die de registratie van inschrijvingen en diploma’s en de bepaling van de bekostiging verzorgt voor het Hoger Onderwijs.
Opdrachtomschrijving Van de functioneel/technisch tester wordt verwacht dat hij/zij naast het opzetten en uitvoeren van functionele testen ook in staat is geautomatiseerde regressietesten op te zetten en te onderhouden.

Doelstelling
Het testen en beheren van diverse programmatuurwijzigingen binnen de applicaties die onder het DevOps Team BRON-HO vallen. Hierbij hoort het aantonen van de kwaliteit van de programmatuur. Tevens wordt risicoborging uitgevoerd om fouten in productie te voorkomen. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden zal bestaan uit het onderhouden van geautomatiseerde regressietesten in SoapUI. In de toekomst willen we ook graag een aantal schermtesten gaan automatiseren.

Resultaatgebied & Verantwoordelijkheden
De tester is verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van functionele testen en is in staat geautomatiseerde regressietesten op te stellen, uit te voeren en te onderhouden. Tevens documenteert de tester zijn werkzaamheden en denkt hij mee over acceptatiecriteria.
Vakmatige taken 
Je bent in staat om foutsituaties te analyseren en zelfstandig te bepalen of deze wordt veroorzaakt door de testdata, testtools of door de geteste software  Je bent in staat om een functioneel ontwerp te reviewen en als basis te gebruiken voor het testontwerp  Je houdt bij het opstellen van testgevallen rekening met de gebruikte softwarearchitectuur  Je bent in staat tot het zelfstandig opstellen, uitvoeren en onderhouden van (regressie)testen, al dan niet geautomatiseerd  Je voelt je thuis in een zeer complex systeemlandschap met veel afhankelijkheden en gekoppelde systemen

Coördinerende / sturende taken
 Er wordt verwacht dat je zelf initiatieven neemt, werkzaamheden oppakt en indien nodig de leiding neemt over een onderdeel
Contacten (intern/extern + aard van contacten)
 Werken in een DevOps team betekent o.a. dat je als tester meedenkt over de oplossingsrichting en in nauw overleg de specificaties bepaalt  Je kunt diplomatiek omgaan met mensen uit andere teams indien zich problemen voordoen met integratietesten  Demonstratie van de gebouwde software aan de gebruikers (intern DUO en extern, bv onderwijsinstellingen) behoort tot de taken.

Functie-eisen NB: dit zijn knock-out criteria.

Werkervaring Algemene werkervaring Aantoonbaar te maken door

Ervaring als functioneel tester Minimaal 2 jaar relevante werkervaring op CV
Ervaring met SoapUI Minimaal 2 jaar relevante werkervaring op CV
Ervaring met testautomatisering Minimaal 1 jaar relevante werkervaring op CV

Kennis Professionele kennis Aantoonbaar te maken door: HBO werk- en denkniveau.
Afgeronde HBO diploma of hoger op CV

Functiewensen NB: dit zijn gunningscriteria.

Kennis van ISTQB advanced of Tmap Certificaat ISTQB advanced of Tmap 10

Overige functiewensen Communicatief vaardig Assertief Flexibel creatief Proactief/initiatief teamplayer Zelfstandig kunnen opereren binnen DevOps team Gemakkelijk kunnen schakelen tussen diverse werkzaamheden Analytisch vermogen Doorzettingsvermogen

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  22-12-2015 18:09
  Plaats
  Amsterdam
  Geplaatst door
  Bart Smit
  Status
  Pro

  Een Tester in een DevOps team? Testers zijn verleden tijd, ontwikkelaar schrijven hun eigen test-code. Operations gaat binnenkort ook weer verdwijnen uit het DevOps-team omdat de deployment onderdeel wordt van de taken van de Dev.

  Maw in deze advertentie staat dat je komt te werken in een organisatie die volgens inzichten van 20 jaar geleden werkt. DevOps is hier een typisch gevalletje van buss-woord gebruik zonder de werkwijze/organisatie aan te passen.

 • Datum
  22-12-2015 19:48
  Plaats
  Leeuwarden
  Geplaatst door
  HAAN.net
  Status
  Pro

  :-D

  Ik ben gelukkig niet de enige die hier publiekelijk kritiek levert.
  Want als jij als freelancer hier instelt dat je geen reacties wil van intermediairs dan is het opeens heel stil en de reacties die je nog wel krijgt zijn van...... juist ja.
  Ik wil mijn 70 euro terug en daarna zeg ik dit medium voorgoed gedag. Ik heb eea. ook via de sociale media breed uitgemeten.
  Ik wil als ZZP-er in contact komen met normale opdrachtgevers = eindklanten en niet hitsige recruiters op zoek naar zogenaamde super wizzkids. Je kan mij niet wijs maken dat ik met mijn 20 jaar ervaring in de top van het Gooische MKB geen waarde heb. Iets wat ik niet kan is heel snel opgepakt omdat het meeste afgeleide technieken zijn... Ipv. programmeren moet ik even kijken waar te klikken. Dus iemand die kan klikken maar niet programmeren heeft dan een pre??? Dus die pizzabakker of cellist die ooit Oracle heeft geleerd maar niet vanaf de grond een OOP volgens MVC methodiek neer kunnen zetten hebben dan wel die ene job?
  Tekort aan IT-ers? Dat klopt als al die IT-ers op de bank niet goed worden gematched en men op zoek is naar gebakken lucht.
  Men wil bewijs zien dat ik afgelopen maand met de zoveelste framework heb gewerkt. Ja maar ik kan echt uit het hoofd hardcore programmeren, ook AJAX, vaak zonder debuggen werkt het meteen. Die hype van de dag heb ik echt binnen een paar werkdagen in de vingers.
  Wie weet hoe een huis te bouwen kan ook snel prefab neerzetten...
  Maar dat snappen de dames en heren recruiters niet...

  Met vriendelijke groet,
  Jeroen Haan

  Skype: haanjeroen

  +31 683 319 522
  +49 157 5669 2283 (whatsapp)
  www.linkedin.com/in/jeroenhaan

 • Datum
  30-12-2015 14:37
  Plaats
  Zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten