Zoekexpert tbv optimalisatie zoekbeleving en -infrastructuur

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
23-12-2015
Periode
1 tot 2 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Regio Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
677
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Novaccent 21 opdrachten
  • WTS Detachering 27 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten
  • KPN Consulting 237 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

11-1-2016

Einddatum

medio februari 2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

4-1-2016 om 12:00 uur

Onderdeel van een sterke on-demand dienst is een goede zoekmachine. De rol van de zoekmachine gaat verder dan een zoekbalk voor de bezoeker, maar geeft ook de mogelijkheid om te filteren en uitsneden te kunnen maken.
Voor het huidig on-demand landschap van de opdrachtgever wordt gebruik gemaakt van verschillend ingerichte zoekmachines. Elk platform heeft een eigen versie met een eigen inrichting. Zowel de website als de apps maken gebruik van eigen Elastic Searchinstaties die specifiek voor het product en gebruik van device zijn ingericht.

Als een bezoeker niet precies weet wat hij zoekt wordt het vinden een stuk lastiger. Zoeken op onderwerp of inhoud gaat moeizaam. De implementatie in de mobiele apps is weer anders ingericht. Hier krijgen gebruiker de zoekresultaten gesplitst geserveerd.

Er is op dit moment geen consistentie in de zoekervaring variërend van niets kunnen vinden tot een “redelijke” ervaring. Elk platform levert andere zoekresultaten in een andere volgorde. Dit heeft een zeer negatieve impact op het behalen van de doelstellingen van de organisatie als geheel.
Wij denken dat in de basis onze zoekmachines goed zijn, maar dat ze beter ingericht kunnen worden dan nu het geval is.

Er is een nieuwe versie van de site in test waarin een vernieuwde zoekfunctie is. Hier is de website met name wat betreft de UX aangepast. Gedurende de uitvoer van de opdracht zal de ingehuurde medewerker de volgende werkzaamheden uitvoeren
● Adviseren over de kwaliteit en de praktische kanten van de aanstaande gekozen opzet van de website van de klant en de verschillende apps (mobiel/tablet).
● Formuleren van een aanpak waarin zowel korte als middellange termijn verbeteringen op presentatie/UX, en met name de ranking en indexering van de Elastic Search inrichting worden aangegeven inclusief actie, termijn en actiehouder.
● Onderdeel van deze aanpak is het identificeren van het consolidatiepotentieel van de huidige zoekinfrastructuur .
● Adviseren over het toekomstige beheer en ontwikkeling van het zoekmechanisme, rankingmodel en indexering.

Beoogde resultaten
● Plan van aanpak voor de korte en de middellange termijn.
● Daadwerkelijke uitvoering van de korte-termijnacties uit dit plan van aanpak.

Functie eisen

-Het opzetten en inregelen van rankingmodellen binnen ElasticSearch.
-Het adviseren over de optimalisatie, beheer en ontwikkeling van zoekinfrastructuren op basis van ElasticSearch.
-Ervaring met zoeken door multimedia en metadata.
-Bekend met de agile werkwijze, web en app development.
-Het uitvoeren van adviesopdrachten en de daadwerkelijke uitvoer van deze adviezen.
-Project- en adviesvaardigheden op het gebied van zoekoptimalisatie

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten